Предимствата при използването на климатици за отопление

Предимствата при използването на климатици за отопление

 

Климатиците са най-добрите електроуреди за осигуряване на подходящата температура в дом или на работното място. Предимствата на климатиците пред другите отоплителни и охлаждащи уреди са много. Например автоматично се контролира температурата в помещението, контролира се скоростта на въздуха, който излиза през жалузите на вътрешното тяло. Никой друг електрически уред няма функцията да отоплява и да охлажда. Посредством него се контролира и влажността на въздуха в помещението, което е особено важно за презпазване от образуване на плесени и мухъл. Той може да се използва само като вентилатор за раздвижване на въздуха. Климатичната система не заема излишно място, не цапа и лесно се управлява, като от възрастни, така и от деца.
Единствено посредством климатика можем да осигурим желаната температура още преди да сме се прибрали у дома, като зададем час на включване. Едно от главните преимущества на съвременните климатици е икономичното отопление, защото може да произвежда повече енергия, отколкото консумира -между 2 и 5 пъти повече. Това се случва защото климатикът взима безплатна топлина от външната среда и я вкарва в отопляваното помещение като полезна енергия за отопление. За това, за да постигне същия ефект той консумира по-малко енергия от други апарати и системи за отопление и съответно цената и е по-ниска. Себестойността на топлоенергията, получена чрез климатик е почти толкова ниска, колкото тази на най-евтините твърди горива.
Наред с основните функции -охлаждане (cool mode) – охлаждат въздуха в помещението, отопление (heat mode) – затоплят въздуха в помещението; вентилация (fan mode )- при тази функция работи само вентилаторът на вътрешното тяло на климатика, като раздвижва въздуха в помещението, климатиците имат и функциите: изсушаване (dry mode) – топлообменникът се обдухва и кондензът се отвежда през дренажната тръба, а по-скъпите климатици имат допълнителни функции:
-йонизация (ion)– чрез е-йони се освежава въздуха в помещението;
-пречистване на въздуха – осъществява се чрез плазмен филтър, който прихваща и унищожава микроби, алергени, вируси и плесени;Има и такива климатици, посредством които се вкарва свеж въздух отвън – чрез допълнителен въздуховод;С многофункционалността, икономичността си и удобството при ползуването, климатичната техника става все по-предпочитана.

 

 

 
Избрани сайтове въздуха