Как и с какво да останем хидратирани по време на спорт и преход

Хидратиране - хидратация

Хидратиране - хидратация или... Как и с какво да останем хидратирани по време на спорт и преход - начини, методи, технологии...

Всички знаем, че човешкото тяло е 70 - 80% вода. Това означава, че телата ни постоянно се стремят да обновяват течностите си чрез прием на вода и храна. Организмът ни изхвърля токсини чрез потта, урината и отделяне на други телесни течности. Затова е много важно регулярно да го хидратираме, за да подпомогнем процеса на детоксикация. Ако урината ви е тъмно жълта към оранжева (и особено ако има неприятен мирис) това определено показва, че сте обезводнени и тялото ви се бори по-силно от всякога да изхвърли токсините. Ако не вземете навременни мерки, това може да е пагубно за организма ви.

За да избегнете този риск, трябва да приемате 2.7-3.8 литра течности на ден. За жените тази стойност е в долната граница, а за мъжете – в горната. Естествено, допълнителна чаша вода няма да навреди. Течностите в организма идват не само от водата, която пием, но и от храната. Установено е, че 20% от тях ежедневно набавяме, когато хапваме.

Затова помнете, че колкото по-сочна и течна е храната, която приемаме (пресни плодове и зеленчуци, супи), толкова по-добре хидратиран ще е организмът, а именно това е целта. Ето какви са начините да „оводнявате“ добре тялото си без това да ви представлява трудност и ангажимент.

кетони.. Какво са кетони и за какво се използват?  кетони  

Какво представляват синтетичните настилки? синтетични настилки от най-висок клас. Настилки от синтетика за дома, градината, офиса, хотела...  гледай още » ontariosport.net 


Какво е матрица на успеха и как матрицата на успеха може да ви помогне да забогатеете?  гледай още » www.barep.org