акай бери

Акай бери е малък лилав плод, който расте в дъждовните гори на Амазония на палмови дървета от рода на Евтерпа
(Euterpe oleracea). Автентичното произношение е "асай"! 

Въпреки че е сравнително непознат в България, местното население от векове се възползва от медицинските му качества.


Проучванията през последните години стигат до поразителния факт, че този малък плод е една от най- добрите храни на света, притежаваща невероятни стойности на полезни вещества за организма. Поради това Акай  си спечели званието„Световна Супер храна".    Брането и обработката на плода Акай отнемат много време.
Около 10% от плодовете са годни и трябва да бъдат отделени от семената. Акай бери също така е изключително нетраен плод. Издържа максимално един ден,ако не е обработен.


Всичко това прави процеса изключително скъп и труден.   Не можете да намерите пресен Акай в местния магазин. Можете да го откриете в разновидност на сок или добавки. Така че, какво прави Акай толкова популярен плод с медицински и хранителни качества?

Акай бери е богато снабден с антиоксиданти, омега мазнини киселини, протеини, витамини, минерали и фибри. Той е десетки пъти по- мощен при борбата със свободните радикали от  боровинките.


Свободните радикали причиняват много болести и спомагат за
преждевременното застаряване на човешкия организъм. Всичко от  бръчките до рака може да бъде отдадено на процеса на оксидация,  който произвежда свободните радикали. Акай бери абсорбира свободните радикали в организма в по- голяма степен от всяка друга храна.     

 

 

 

Акай Бери- Хранителен Профил


Какво прави Акай бери специален плод?

50% от този мощен малък плод са Омега 3, 6 и 9 мастни киселини, важни за здравето на сърдечно- съдовата система. 7% от плода са аминокиселини. Факт е, че в плодовете на Акай бери са открити 19 разновидности на аминокиселини. Защо е толкова важно? Аминокиселините са жизнено важни за правилното функциониране и възстановяване на мускулите. Други хранителни компоненти на Акай бери са високите количества витамини и минерали, фибри за храносмилателната система и загубата на тегло и антоцианини.
 
Антоцианините са част от група фитохимикали, съдържащи се в червеното вино. Смята се, че на тях се дължи „Френския парадокс"- Франция е държава с най- ниско ниво на сърдечна заболеваемост от развитите Западни общества, въпреки високото ниво на пушачи и хранителен режим, съдържащ наситени мазнини и холестерол. Акай бери съдържа 20 пъти повече антоцианини, в сравнение с червеното вино. Основния антоцианин в Акай е цианидин-3 глюкозид. Резултатите от ORAC анализа показва, че цианидин- 3 грюкозид е 3.5 пъти по- силен от тролакс (аналог на витамин Е) и от преобладаващия антоцианин в червеното вино- Малвадин-3 глюкозид. Според изследванията антоцианините показват разнообразни терапевтични ефекти, включително третиране на диабетичната ретинопатия и фиброцистичната болест в гърдите.
 
Мастно-киселинното съотношение на Акай наподобява това на зехтина, който се смята, че е допринасящ фактор за ниска сърдечна заболеваемост по Средиземноморието. 60% Олеична (Омега 9) е мононаситена мастна киселина със съществено значение за поддържане на ниско ниво LDL (вредния холестерол), при запазване нивата на HDL (полезния холестерол). 12% Линолична (Омега 9) е полинаситена мастна киселина със съществено значение за поддържане на ниски нива на LDL (вреден холестерол).
 
Acai съдържа ценни фитостероли. Стеролите се компоненти на клетъчните мембрани и предоставят многобройни ползи за човешкия организъм, а именно намаляването на плазмените нива на холестерол в кръвта . Стеролите се използва за лечение на симптомите, свързани с ДХП (доброкачествена простатна хиперплазия) . Предварителни данни показват, че бета-ситостерин (преобладаващия стерол в Acai) може да помогне за предотвратяване на имунната слабост в резултат на тежък физически стрес.
 
Acai е отличен източник на фибри (40% от плода). Фибрите са безценни за правилното функциониране на храносмилателната система. Смятат се за фактор, допринасящ за превенция на рак и сърдечни заболявания. Разтворимите фибри могат да спомогнат за намаляване на холестерола в кръвта; неразтворимите се смята, че намаляват риска от развитие на някои видове рак

Също така Acai притежава невероятен коктейл от важни витамини и минерали:
 
B-витамини (различни) - водоразтворими витамини, които играят важна роля за клетъчния метаболизъм.
 
Бета-каротин (общо понятие за стотици известни каротеноиди) - имат съществено значение за зрението, здравата кожа и безплодието. Също така е антиоксидант. В Acai се съдържа уникална и мощна комбинация от каротиноиди.
 
Калций - изключително полезен за костите и зъбите както и за поддържане на костната маса.

Хром - необходим за правилния метаболизъм.

Мед - важен за усвояване и използване на желязото в процеса на синтезиране на хемоглобин - което спомага за транспортирането на кислород от белите дробове до тъканите на тялото. Стимулира имунната система да се бори с инфекциите, регенерира повредените тъкани, помага да се неутрализират свободните радикали.

Фолиева киселина - играе важна роля в синтеза на ДНК и деленето на клетките. Цялото ни тяло се състои от клетки, които са в непрекъснато възпроизвеждане така, че адекватен прием на фолиева киселина е от решаващо значение.

Желязо - основен минерал, който помага за преноса на кислород от белите дробове към мускулите и органите.

Магнезий - помага на организма за усвояване на калций и играе ключова роля във формирането на костите и зъбите. Магнезият е също от съществено значение за поддържането на здраво сърце.

Манган - помощно средство за функцията на щитовидната жлеза, за формиране на костите и съединителната тъкан, хормонална функция, пол, за обмяната на веществата, регулиране на кръвната захар и усвояването на калций.

Калий - важен за нормалното кръвно налягане, нивото на кръвната захар, правилната сърдечно- съдова дейност и намалява риска от инсулт. Калий, заедно със здравословни нива на натрий, регулира мускулното съкращение.

Витамин С - предотвратява заболявания на венците, помощно средства при зарастването на рани, подобрява усвояването на желязо и поддържа съединителната тъкан и колаген в организма. С важна роля за подсилване на имунната система.

Витамин D - поддържа необходимото ниво на калций и фосфор, като по този начин спомага за изграждане и поддържане на костите.

Витамин Е - мощен антиоксидант, който играе роля за намаляване на възпалението , потискане на тромбоцитната агрегация (клетки от които може да се образуват съсиреци).

Цинк - от съществено значение за една здрава имунна система, регулира хормоните, поддържа нормалния растеж и развитие, помощно средство при зарастването на рани и е необходим за функционирането на много ензими в организма.
 
Отчитайки колко е хранителен този малък плод, както и факта ,че американската компания Sambazon INC. предостави на потребителите по света този „дар от природата" в 100% чист и органичен вид, без да бъде загубена нито една от безценните му съставки- съвсем логично е, че Акай бери Самбазон е обявен за „световната супер храна" от лекари и специалисти по хранене по целия свят. Разглеждайки качествата на Акай бери САМБАЗОН, можем да разберем защо е на върха в списъка със супер храни и се препоръчва на всеки, който иска да бъде здрав и да избегне болестите.

 

  

ACAI Антиоксидант № 1


Акай е най-мощният антиоксидант на планетата.

През годините репутацията на Акай бери нараства изключително много благодарение на факта, че органичният Акай (freeze dry) e не само силен антиоксидант, но той е най-мощният такъв, открит до момента с ярко изразени терапевтични действия (Вижте тук) В последните години доста се спекулира с понятието „антиоксидант“.
На много продукти се преписват подобни свойства, за да бъдат продавани като антиоксиданти, но в действителност много от тях нямат никакъв антиоксидантен потенцал. Това се дължи на факта, че дори дадена храна да съдържа вещества, които са антиоксиданти, това далеч не означава, че те действат като такива в човешкия организъм. Напротив - в повечето случаи те не абсорбират свободните радикали или иначе казано - не работят.
Американския Щатски Департамент по Земеделието (USDA) е разработил скала за измерване съдържанието на антиоксиданти в различни природни
растителни храни. Тази скала се нарича „Капацитет за Абсорбиране на Кислородни Радикали” (Oxygen Radical Absorbent Capacity), която се използва за сравняване на различните хранителни източници и тяхната полезност като
антиоксиданти.
Различните плодове са сравнени с помощта на ORAC коефициент, който е установен след анализ. ОRАС анализа на USDA е възприета световна практика за определяне на антиоксидантен потенциал на една или друга храна.
Той представлява сложен научен алгоритъм, включващ редица компоненти и фактори. Действителната мерна единица за скалата на ORAC е "МИКРОМОЛ- ТРOЛАКС"- еквивалент (ТЕ) на 100 грама  (μTE/100 грама), което е константа за всички стандарти, така че просто трябва да се придържаме към термина "единици".
След направен анализ върху 100 храни с потенциално високо съдържание на антиоксиданти органичния Акай (Freeze dry) показва невероятна мощ, по-голяма от всяка друга растителна храна на планетата.

Вижте резюме  от анализа на USDA:

"Увреждането на тъканите може да бъде причинено от процес, известен като оксидация. Съединения познати като антиоксиданти, могат да предотвратят увреждането на тъканите и по този начин да намалят риска от болести, причинени от оксидация.
Доказано е, че плодовете известни като Acai имат значително по-висок антиоксидантен капацитет и следователно могат да имат възможно най-големи ползи за здравето. В това проучване, антиоксидантния капацитет на  Acai (freeze-dried) е оценен и е установено, че имат най-висока антиоксидантна активност, по-голяма от  всяка друга храна, докладвана до момента. Тези резултати показват, че този плод ще бъде отлична храна за получаване на потенциални ефекти за превенция заболявания в бъдеще.
Последна актуализация на: 26.02.2011"
Можете да видите ОRАC анализа и научно-обоснованото  заключение, както и надлежно посочения академичен състав подписал същото ТУК
Чрез консумация на храни, богати на  антиоксиданти, човек може да се справи с умора, неразположение, болести, включително сърдечни, ракови и други заболявания.
Факт е, че последните години се наблюдава мрачна статистика, касаеща най-вече развитите общества а именно огромен процент на заболеваемост от рак, диабет, инсулти и инфаркти при относително млади и активни хора. В най-голяма степен причината за тази статистика е оксидантния стрес. По тази причина научните среди започнаха трескаво търсене на храни, който в най-голяма степен могат да противодействат на този процес и логично наредиха органичния акай на първо място.
Графиката ясно показва превъзхоството на Акай спрямо други фаворити с висок ORAC коефициент при 100 гр. свеж плод. 167. Avoid chart Acai
Въпреки, че много храни в свеж вид показват антиоксидантен потенциал, след обработката им към суровина, те губят това свое свойство било заради термична обработка или други причини. За разлика от Акай, който след лиофилизация (freeze drying) не само не губи потенциала си, но става 7 пъти по- мощен, кото е видно от таблицата на USDA (долу) за различни плодове и зеленчуци като суровини. Видимо е, че Органичният Акай freze dry отново показва безпрецедентна мощ.
Американският департамент по земеделието (USDA) направи проучвания, търсейки връзката между богатият на антиоксиданти плод и стареенето.
Ето някои цитати от уебсайта на USDA:
1) Проучванията на Джейн Милър USDA Център за изследвания на човешкото хранене и стареенето в Университета Tufts в Бостън, показват че консумирането на плодове и зеленчуци с висока ОРАК стойност могат да помогнат за забавянето на процеса на стареене на тялото и мозъка.
2) "Науката отдавна констатира, че вредата от кислородните свободни радикали стои зад много от Болести, които идват с остаряването, включително сърдечно-съдови заболявания и рак. Има недвусмислени доказателства, че големият прием на плодове и зеленчуци намалява риска от рак и че ниският прием поражда риск.
35. акай бери
И последните данни показват, че отслабването на мозъчната функция, свързано с процеса на стареене и нарушения като болестите Ауцхаймер и Паркинсон, може да се дължи на повишена уязвимост на свободните радикали", казва Джоузеф, невролог

За да се почувства ползата от антиоксиданти, трябва да се прилага хранителен режим, включващ храни с висок ORAC . Повечето плодове и зеленчуци притежават такъв. Препоръката на Американската Агенция по Лекарствата е за дневна доза от 3000 до 5000 единици ORAC. За съжаление, средностатистическият американец консумира само 1000 единици на ден. Всъщност препоръчителната „5 на ден” плодово/зеленчукова диета, установена от Агенцията, дава ORAC от 1750 единици.
Най-масовите и любими плодове като ябълка и банан дават съответно 218 и 221 единици ORAC. Боровинката се счита за една от най-полезните храни на света и дава 2400 единици ORAC. Когато стане въпрос за прясно Акаи бери обаче, плодът съдържа внушителните 5500 ORAC  единици. Ако имате късмет и се сдобиете с freeze dry Органичен  Акай Sambazon на прах, ще се радвате на предимството от над 50000 ORAC  единици за 100 гр.
Acai Sambazon буквално "разтърси" световните медии (вижте тук), за разлика от много продукти, които необосновано се твърди, че имат антиоксидантни  свойства.

  

Акаи Бери- Ползи за здравето


Какво прави органичния Акай Бери хранителен феномен с безпрецедентни ползи за цялостното здраве, доказани от редица научни изследвания ? (Вижте тук)
Отговора на този въпрос е очевиден, ако разгледаме уникалния профил на полезни вещества концентрирани в кожата на плода Акай.
Подобна здравословна мощ не може да бъде намерена в никоя друга храна на планетата и по тази причина Акай си спечели името СВЕТОВНА СУПЕР ХРАНА.   Като имаме в предвид, че органичния Акай Бери е:

 • Най-мощният антиоксидант с ясно изразени терапевтични действия;
 • Един от най-добрите омега продукти, съчетаващ 3,6 и 9 мастни киселини;
 • Изключителен източник на 19 вида аминокиселини;
 • С огромно съдържание на протеини - повече дори от яйцата;
 • Богат на фибри - над 40% от плода;
 • Богат на витамини и минерали - витамин А, В1, В2, В3, С, Е и съдържа толкова витамин С, колкото боровинките ,както и 1000 IU витамин А на 100 грама. калций, мед, голямо количество - магнезий, желязо ,калий и цинк.
 • Съдържа безценни растителни стероли -B-ситостерол, Кампестерол и Сигмастерол.

Имайки в предвид този уникален коктейл, съвсем логично Акай Бери присъства в редица световни медии, като здравословен феномен, както и факта, че е препоръчан от редица светила в медицината.
За разлика от много продукти, на които необосновано са преписвани магически свойства, Acai Sambazon е предмет на редица изследвания на най-авторитетните изследователски институти и учени  в световен мащаб.
Да разгледаме някой от най-значимите ползи за здравето от ежедневната консумация на органичен Акай Бери :

За здравето на сърдечно съдовата система:

Поради уникалната концентрация на антоцианини в Акай (30 пъти повече от червеното вино) и аналогичното мастнокиселинно съотношение, като това на зехтина, органичния акай е съчетание на полезните вещества, които са причина за френския и средиземноморския парадокс, като същевременно е по-мощен от червеното вино и зехтина.
Растителните стероли, открити в органичния Акай бери са мощни оръжия за борба с болестите на сърцето.
Редица клинични изследвания показват, че приемането на Sambazon ® Акай, води до значително намаление на кръвната захар, инсулина, общия холестерол и LDL („лошия“ холестерол) в сравнение с изходното ниво, като се запазва нивото на добрия  HDL холестерол.
Консумацията на  Sambazon Акай значително намалява сърдечно-съдовия риск свързан с инфаркт, инсулт и диабет  в относително кратък период от време. 

Противодействие на рака:

Тук трябва да отбележим, че темата е деликатна и изложената информация не значи автоматично, че органичният Акай е лекарство против рак. Въпреки това научните среди възлагат огромни надежди в това отношение и определят Акай, като най-добрата антиракова храна.
Повод за това е изследването на един от най-престижните университети в света, а именно Университета на Флорида. Университета на Флорида ръководи изследване, което демонстрира, че органичния Акай бери съдържа антиоксиданти, които унищожават 86% от образуваните човешки ракови клетки в епруветка.
Антоцианините открити в Акай бери показват добри терапевтични действия върху  фиброцистичната болест в гърдите. Има още изследвания, които трябва да се направят относно ефекта на Акай върху рака, но това е много вълнуващо развитие, показващо ползите от Акай за здравето. 

Благотворно влияние върху мозъка:   На първо място, изключително високите нива на антиоксиданти имат пряко въздействие върху мозъчната функция. Антиоксидантите в храната  помагат за намаляване на увреждането на лигавицата на артериите, което оказва  влияние върху  притока на кръв, като това е едно от най-важните  неща, за  здравето на мозъка.  
Впечатляващ е фактът, че антиоксидантната концентрация в Aкaй (freeze dry) Sambazon е пет  пъти по-висока от тази на Гинко Билоба - популярната  билкова добавка, която е известна със своите антиоксидантни свойства.
На второ място, впечатляващия комплекс от омега мастните киселини  в Акай Бери помaга подобно на другите фаворити - сьомгата и лененото масло, включително и допринася за правилната работа на невротрансмитерите.
Наред с това  Акай има витамини, минерали, протеини и други компоненти, които са изключително полезни за мозъка. Акай има ярко изразено антидепресивно действие - подобрява съня и спомага за концентрацията.
Органичния Акай Бери е определен като една от най-добрите храни за мозъка, който в най-голяма степен могат да предотвратят тежки заболявания като Алцхаймер, паркинсон и деменция.    Ползи от консумацията на органичен Акай при диабет:  Един от отличителните белези на диабета е клетъчната дегенерация, в резултат на неспособността на организма да обработва глюкозата в кръвта. Това оказва голямо въздействие върху общия  химически баланс, което води до влошаване на състоянието на организма.
Acai Бери в голяма степен предоставя необходимите градивни елементи за регенерацията на клетките. Конкретни изследвания показват, че при приемането на Sambazon ® Акай, участниците значително са намалили кръвната захар на гладно, инсулина, общия холестерол и LDL („лошия“ холестерол), в сравнение с изходното ниво.
Друг важен факт е, че Органичния Акай е една от храните с най-нисък Гликемичен индекс (ГИ). Храни с ниско ниво на ГИ  намалят колебанията в глюкозата и нивата на инсулина.
Друго проучване показа, че включването на Sambazon Акай в хранителния режим намалява с няколко маркера метаболитния синдром, свързан с повишен риск от диабет.    Мощен имуно стимолатор: 

Органичния Акай е медицински признат начин за подобряване на имунната система, като основната полза  идва от  постоянния приток  на антиоксиданти в кръвта.
Именно тези антиоксиданти,  укрепват имунната система и помагат на организма да се пребори с вирусите и инфекциите.
Органичния Acai Бери съдържа огромни концентрации на витамини и минерали - тези вещества са жизнено важни за поддържане на имунната система. Друг значим аргумент в полза на Акай е способността за прочистване на дебелото черво.
Имунната система често е атакувана от вътре в резултат на натрупване на отпадъци в дебелото черво, което е  идеален развъдник на бактерии и вируси. Високото съдържание на фибри в Acai помага за прочистването на тези  отпадъци. Едновременно с това органичният Акай е отлично средство за превенция и профилактика на  грип. 

Силно пречистващо действие  и детоксикация на тялото:

Както стана ясно органичния Акай Бери е много богат на фибри и фитостероли, който имат огромно значение за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Наред с това високото съдържание на антиоксиданти спомага за прочистването на тялото от токсини и резултата е мощен прилив на енергия и загуба на излишно тегло. По тази причина прочутата американска водеща Опра Уимфри обяви в своето шоу Акай за „Своя пречистваща и супер енергийна храна”. 

Забавяне на процесите на стареене:

Органичния Acai стана изключително популярен продукт в грижите за кожата. Голямото предимство е, че той може да направи кожата Ви да изглежда много по-здрава, като намалява появата на фини бръчки и придава по-младежки вид.
Това се дължи от една страна на усвояването на значително количество антиоксиданти и чрез тях, тялото Ви неутрализира свободните кислородни радикали, които в най-голяма степен са причина за процесите на стареене в организма.
Незаменимите мастни киселини, включително Омега-3, Омега-6 и Омега-9, хидратират кожата в съчетание с  високото съдържание на редица витамини като В1, В2, В3, Е , C  и минерали като калций, калий и фосфор също имат благотворно влияние.
Органичния Acai съдържа значително количество силиций-минерал, който спомага за повишаване на производството на  колаген. Когато организмът произвежда по-големи количества колаген, здравината и еластичността на кожата се подобрява, което води  до намаляване бръчките. Световно известният дерматолог Д-р Перрикон определи Acai като една от най-
добрите „Супер храни”, спомагаща за забавяне на процесите на стареене в човешкия организъм. (Вижте отзивите на световните медии за Акай Бери)    Артритни заболявания и болки в ставите    Органичният Акай стана доста популярна добавка за хората, борещи се с този проблем. Независимо дали имате артрит  или просто искате да се предпазите от ставни и мускулни проблеми, органичният Акай  е отлично допълнение към вашата диета. Артритните заболявания могат да  засегнат  хора от всяка възраст, но като цяло има повишен риск с напредване на възрастта. С цел предотвратяване на болестта, трябва да се поддържа добър хранителен режим, богат на витамини и минерали. Двете най-често срещани форми са остеоартрит и ревматоиден артрит. И двете заболявания са  в следствие на много и различни причини, но е известно , че може да  се намали риска чрез здравословно хранене и поддържане на силна имунна система. Какво прави  Acai токова подходящ при артритни заболявания? Около 50% от плодовете Акай са ненаситени мастни киселини като Омега-3, Омега-6 и Омега-9 или олеинова киселина, която се съдържа в зехтина .Всеизвестни са ползите от приема на Омега мастни киселини при тези заболявания . Наред с това Акай съдържа мощен коктейл от витамини (В-витамини, витамин C и витамин Е ) и минерали (селен, цинк, магнезий, манган, калций, мед),който помагат от една страна да се намали риска от артрит, а от друга  за профилактика и лечение, ако е факт заболяването  . Антиоксидантите,  здравословните мастни киселини и витамини C и Е са основни съставки на Acai, които могат да спомогнат за по-малко болки в ставите и по-силна имунна система. Друго важно свойство на Акай е потенциала да  изчиства токсините от тялото, което само по себе си  е изключително важно както за превенция, така и за терапия на Артритни заболявания .  Също така е установено съдържанието на циклооксигеназа (COX) -1 и COX-2. Те помагат за намаляване на възпалението и болките, както и за предотвратяването на бъдещи симптоми .Органичният Акай зарежда с енергия, допринасяща за повече упражнения и физическа активност , които са от  голяма важност  при   страдащите от артритни заболявания .
Разглеждайки невероятните  здравословни ползи от консумацията на органичен Акай Бери, логично е да си зададем въпроса: „Това ли е магическото средство за лечение на всички болести?”
Отговора е НЕ, РАЗБИРА СЕ. Акай е преди всичко плод, може би най-полезния на планетата, но за разлика от  други  хранителни добавки (ползите от  които по-скоро са предмет на фолклора, а не на конкретен научен анализ) органичния Акай Бери се радва на огромен научен интерес. Все повече клинични изследвания показват  изразени терапевтични действия доказващи, че консумацията му в най-голяма степен може да помогне да живеете по-дълго, по-качествено  и да избегнете болестите.
По тази причина Органичния Акай Бери в последните години е най-продаваната и високо оценена хранителна добавка, съчетаваща в себе си най-ценните за здравето компоненти, а именно:
Перфектен ОМЕГА 3,6,9 продукт, най-мощният антиоксидант, 19 различни аминокиселини, фибри, фитостероли и забележителен комплекс от витаминни и минерали. (Вижте повече)
Подобен здравословен коктейл може да получите от съчетанието на поне 10 вида различни хранителни добавки, които да достигнат подобни стойности, но в такъв случай би се загубило друго уникално свойство на органичния Акай, а именно – синергията.
Беше доказано, че точната пропорция на всички гореизброени вещества създава мощен ефект на синергия  (съвместно действие, при което крайният ефект е по-голям от сумата от ефектите, предизвикани по отделно от всеки компонент).И накрая Акай Бери е 100 % органичен продукт без странични ефекти, който  единствен притежава  KOSHER и ORGANIC сертификати.  Вижте коментари на 36 световно известни специалисти по медицина по отношение на Акай тук.

Посочената информация се отнася единствено и само за Органичен Сертифициран (Freeze dry) Акай Бери.
Добавки от екстракти, концентрати или несертифицирани сокове нямат хранителна стойност и могат да бъдат опасни за здравето Ви. За да не станете жертва на измамите с Акай Бери добавки или сокове прочетете за измамите с Акай! Написаното по-горе има информационен характер и не е предназначено за диагностика и лечение на заболявания. За професионална информация, свързана с клинични състояния, се обърнете към лекуващия Ви лекар !

  

Acai- диети и загуба на тегло


Acai Berry SambazonДиета и загуба на тегло


Защо Acai диетата се превърна в световна мания за ефективно отслабване и органичния Акай Самбазон трайно се настани в менюто, както на редица холивудски звезди, така и на милиони хора по света, борещи се с излишните килограми?

Диета с органичен Акай Самбазон дава редица безценни ползи, но нека да разгледаме най-важни такива.
Тя е по-силна от всяка друга диетична програма за отслабване . Това преди всичко се дължи на факта ,че антиоксидантите, които съдържа Acai Berry Sambazon, помагат за изчистването на токсините от организма. Когато клетките функционират оптимално, без токсини, изгарянето на мазнини е много по-ускорено. Той също така разгражда мазнините, чрез ускоряване на метаболизма ви. Комбинацията на антиоксиданти и аминокиселини предоставят силен прилив на енергия, което безспорно спомага за изгарянето на повече калории.

И въпреки че Акай не е "магически ключ" за намаляване на теглото, експертите казват, че е лесно да се постигне идеалното тегло, ако човещкият организъм функционира правилно и балансирано . Предимството на Органичния Акай Самбазон е, че поддържа здравето, кара тялото Ви да работи по-добре, стимулирайки жизненоважните процеси в организма като всичко това допринася да имате желаното тегло. Медицински и научно доказано е, че Acai /Freeze dry/ съдържа съставки, които не само помагат в намаляването на теглото, но и стимулират обмяната на веществата , потискат апетита, изграждат мускулите и дават допълнителна енергия и издръжливост.


Повече за ползите от диетата с Органичен Акай Самбазон

1 Беше доказана пряката връзка между оксидацията на клетките в организма, в следствие на свободните радикали, и затлъстяването. Имайки в предвид факта, че органичния акай е най-мощният антиоксидант на планетата, логично можем да заключим, че в най- голяма степен спомага за детоксикацията на всяка клетка в тялото.
Когато клетките функционират оптимално, без токсини, изгарянето на мазнини е много по-ускорено.

2 Органичния Акай съдържа голямо количество фибри (около 40%). Храните, богати на фибри, карат човек да не чувстват глад по-дълго време , това намалява нуждата от допълнително хранене и респективно предпазва от преяждане . Също така фибрите имат съществена роля за прочистване на мастни натрупвания от храни, те премахват токсините в дебелото черво, които са отговорни за натрупването на излишните лоши
мазнини.

3 Освен това органичният Акай Бери е богат на аминокиселини (19 вида). Тези аминокиселини позволяват на тялото да изгаря по-ефективно мазнините, но също така помагат на мускулите да функционират правилно. Изграждането на мускулите в тялото в най-голяма степен е за сметка на мазнините и допринася за по-бързо изгаряне на калории което е много важно за процеса на отслабване .

4 Енергийните нива също се увеличават значително, без нежелани странични ефекти и стрес за тялото. Високите нива на енергия предразполагат към по-висока физическа активност, което е предпоставка за изгаряне на повече калории и загуба на тегло.По тази причина Органичния Акай Самбазон се превърна в една от най-предпочитаните фитнес храни, използвана от световно известни атлети.


5
Органичният Акай Самбазон е изключителен източник на омега мастните киселини 3, 6 и 9, които спомагат способността на организма да изгаря лошите мазнини и допринасят за здравето на сърдечно- съдовата система.

6
Органичният Акай е храната с най- нисък гликемичен индекс (ГИ). Това е огромно преимущество за тези, които се оплакват от отпадналост и липса на енергия при намален прием на калории. Тъй като не всички храни са еднакви, тези с нисък гликемичен индекс имат ефект на запазване на чувството на задоволеност за по-дълъг период от време. За разлика от тях храните с висок гликемичен индекс, използвани по-рано през деня, могат да предизвикат нежелани повишения в кръвната захар, оставяйки чувство за лишеност и некомфорт, като например създават чувството за "празен стомах". Ниските нива на инсулина играят много важна роля в това как и кога трупаме мазнини. Занижените нива улесняват изгарянето на мазнини и затрудняват натрупването им.

 

7 Наред с това Acai Sambazon има огромни допълнителни ползи за здравето като укрепване на имунната система, предпазва от сърдечно- съдови заболявания и диабет има благотворно действие за здравето на мозъка, притежава изразени анти- ракови свойства. Освен това Ораганичният Acai забавя процесите на стареене в организма, подобрява състоянието на кожата и косата.По тази причина Акай беше определен за супер храната на планета, която в най-голяма степен може да Ви помогне да сте по-здрави и по-красиви, да живеете по-дълго и качествено. Вижте още
Като компания, вярваща в морала в бизнеса, трябва да кажем, че Акай не е вълшебно хапче за отслабване от което изпивайки 40-50 капсули, ще свалите 20 кг., тази презумпция е вменена от безскрупулни търговци, спекулиращи със световната популярност на Acai Sambazon и е възможна единствено и само в Интернет, поради на практика нулевия контрол. Подобни продукти не само нямат никаква хранителна стойност, но дори не съдържат органичен Акай, а в много случаи са опасни за здравето.  Безспорно органичният Акай би Ви помогнал повече от другите добавки на пазара. Наред с това, приема на Акай Самбазон не само че няма странични ефекти (за разлика от други добавки за отслабване), но  щедро дарява на тялото Ви с мощен коктейл от безценни компоненти. (Вижте повече)
Милиони хора по света споделят, че след ежедневен прием на органичен акай, след един месец са почувствали тялото си различно, след три месеца са постигнали значителна загуба на тегло, а след една година са станали напълно нови хора.

ЗА ДА НЕ СТАНЕТЕ ЖЕРТВА НА ИЗМАМА С ФАЛШИВИ СОКОВЕ ИЛИ „ВЪЛШЕБНИ ХАПЧЕТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ ” С ИМЕТО „АКАЙ” ПРОЧЕТЕТЕ ИФОРМАЦИЯТА ЗА ИЗМАМИТЕ С АКАЙ ПРОДУКТИ !

ПОРЪЧАЙ СЕГА
  

Acai & Sex


Acai & Sex

Афродизиак
Трудно е да се повярва, че този малък плод, който се бере два пъти годишно в амазонските гори, може да бъде мощен афродизиак. Местните жители претендират,
че Акай може да увеличи сексуалното желание, енергията и дори плодовитостта. Често се предписва на двойки, които имат проблеми със забременяването или страдащите от импотентност.
Как действа Акай, за да подобри сексуалния Ви живот? Модерните учени, направили изследвания на хранителните компоненти на този плод и установили действието на неговите натурални съставки за увеличаване на енергията и подобреното цялостно състояние на тялото, също така стигат до извода че Акай оптимизира и сексуалната функция. Акай е богат на витамини, минерали, фибри, въглехидрати. Акай е перфектното решение за увеличаване на всяка физическа активност, включително и сексуалната.
Местните жители също се кълнат, че Акай подобрява и умствените възможности. Това допринася човек да се чувства добре, каето пък допринася и за пълноценен сексуален живот. Когато става въпрос за Акай и секса, връзката е ясна. Този плод подобрява здравето и значително увеличава енергията, предразполагайки тялото ни за  по- добра и редовна сексуална активност.
 
Естествен начин от природата за по- добър секс
За разлика от много предписвани медикаменти за импотентност или за засилване на либидото, Акай бери е напълно безвреден и натурален. До момента не са открити странични ефекти. Богатия комплекс от антиоксиданти, фибри, полезни мазнини и въглехидрати, за разлика от много медикаменти, те карат да се чувстваш добре. Повишава се енергията, което спомага за по- добро сексуално представяне.
За много хора по света Акай върви ръка за ръка с пълноценния секс. Всеки, които иска по сигурен и здравословен начин да увеличи сексуалното си желание и възможности, може да пробва този малък плод. За да опитате свеж Акай, трябва да отидете в тропическата гора на Бразилия и да попитате за „Амазонската Виагра”!!!

 


ПОРЪЧАЙ СЕГА

  

Измамите с Acai продукти


За да не станете жертва на измамни търговски практики, които са масово явление, нека разгледаме действащите схеми за измами с акай бери продукти (хранителни добавки и сокове).
Факт е ,че Органичният Акай е най-продаваната хранителна добавка в световен мащаб- това провокира появата на всевъзможни фалшиви добавки или сокове с името „Акай”.

 

Акай бери продуктите съвсем не са еднакви !
За да разберете защо е така, трябва да знаете ,че палмата Акай расте само по делтата на реката Амазонка в недостъпните джунгли на Бразилия. Плода Акай е изключително нетраен, издържа само няколко часа след брането му и може да бъде консумиран в свеж вид само в района на Амазонка .Точно по тази причина въпреки, че невероятните му ползи са известни от векове, Акай беше непознат за света.. Днес Компанията САМБАЗОН предоставя на потребителите по света Акай Бери продукти, който не само не са загубили нито една от безценните си съставки, но органичният Acai /Freeze dry/ Sambazon e концентрирана форма на плода в съотношение 7 към 1 . Важно е да се знае, че коктейла от полезни вещества е концентриран в кожата на плода, а семките, които съставляват 90% от плода, нямат никаква полза, те са само целулоза и трябва да бъдат отстранени- в противен случай получената субстанция след обработката е основно целулоза без никаква хранителна стойност .


Да разгледаме различните Акай суровини

 

Сушени плодове Акай:

Безспорно това е най-лошия вариант. Тази суровина няма абсолютно никаква хранителна стойност . Получава се чрез смилане на цели Акай плодове и изсушаването им на слънце. Анализът показва, че при изсушаване Акай губи 100% от полезните си вещества. Ето защо тази суровина не е използвана в миналото .

Акай екстракт:

На пазара повечето хранителни добавки съдържат екстракт от Акай. Използват се заблуждаващи фрази като „4 към 1”,10 към 1 „супер концентриран екстракт” или „Акай концентрат”. Т.нар. „екстракт” се получава по метода “Spray dry”. При този метод огромният проблем е, че влагата от плода се изпарява посредством много висока температура, унищожавайки повечето хранителни вещества, присъстващи в Акай бери.Вторият проблем е, че методът включва впръскването на консерванти като Малтодекстрин и др.този факт не е необходимо да бъде включен в списъка на съставките на етикета. Това е една вратичка в FDA етикирането. Тъй като Малтодекстрин е добавен в производствения процес, а не допълнителна съставка, производителят не е длъжен да го поставя на етикета , като в крайна сметка 40% от преработения продукт всъщност е консервант.Така че, ако се твърди, че капсули Акай екстракт съдържат 500 мг Акай, действителното съдържание е около 300 мг., който е унищожен в голяма степен от високата температура, използвана при този метод.Третият проблем в екстракта е, че в повечето случаи се използват цели плодове Акай, заедно със семките, нямащи никаква хранителна стойност и в същото време съставляват над 90% от плода и резултата е : целулоза и синтетични консерванти . Екстракта няма дори и малка част от стойностите на органичния Акай.

72. акай бери българия

Можете нагледно да видите огромната разлика между ЕКСТРАКТ от Акай (в ляво) и ОРГАНИЧЕН freeze dry Acai Sambazon в (дясно).

Полезните вещества на плода са концентрирани в тъмно лилавия пигмент на кожата на Акай. Видимо е, че те са унищожени в ЕКСТРАКТА за разлика от Acai freeze dry Sambazon, които има тъмно лилав цвят

.

Лиофилизиран (Freeze dry) Acai Sambazon:

Качеството на Акай Sambazon се съблюдава от отглеждането на растението, брането на узрелите плодове, навременната доставка- като всеки фермер, доставчик на Sambazon, е приел да спазва изключително високите изисквания за отглеждане на биологичен сертифициран продукт. Не се използват пестициди в отглеждането на палмите и не съдържат ГМО.

Набраните плодове се доставят и обработват до няколко часа в завода на Sambazon. Използва се само 7-8 % от плода, и по-точно пулпата, която педантично е отстранена. Семките обикновено се използват за биологично гориво на малки предприятия в Амазонка или за огърлици или други накити от Амазонка.Самбазон използва най-съвременния метод за обработка - freeze drying (лиофилизация), който представлява замразяване при много ниска температура от(– 40) С градуса, след което в специална вакуум камера се отстранява влагата.При тази температурна обработка няма никакви поражения върху плода, тъй като получения продукт е концентрирана форма на естествения плод Акай, той притежава много по–висока концентрация на хранителни компоненти, отколкото естествения плод.

Ако в100 гр.плод Акай има ORAC коефициент 5500, същото количество freeze dry Acai Sambazon има ORAC коефициент до 50 000.Единствено Самбазон има технологична възможност за навременна обработка на плода поради факта, че само те притежават високо технологичен завод в сърцето на Амазония (като дневно се обработват над 10 млн. плода).SAMBAZON е създател на първата по рода си организация за справедлива търговия на сертифицирани биологични храни, както и веригата за доставки на Acai, като работи с над 10 000 местни семейства, осигурявайки им три пъти по - висок доход от средния и насърчавайки ги да развиват биологично устойчиво земеделие.

Всяка партида Акай се проверява и сертифицирана с възможно най- престижните световни сертификати:

 

26. акай бери бг

1.ORGANIC: USDA NOP сертификат- гарантиращ на потребителите, че този Акай продукт е абсолютно органичен и не съдържа химични консерванти, пестициди или токсини.

 

121. ou certificate

2.KOSHER: Orthodox Union сертификата е още една крачка напред по отношение на контрола на качеството, което гарантира, че тези продукти са с най- високото възможно качество, предлагано на пазара. Получаването на OUKOSHER.ORG сертификат е изключително трудно, поради огромните изисквания към продукта. На пазара има само една компания, притежаваща този сертификат за Акай продуктите си-а именно Sambazon USA .

 

И в този смисъл твърденията че продукти, направени от екстракт от Акай, имат висока стойност на полезни вещества , антиоксидантен потенциал или други характерни ползи на органичния Акай Самбазон са неверни . Въпреки това към подобни продукти масово се адаптира информация, касаеща единствено Акай Самбазон като научни изследвания, доказани терапевтични действия и световни медии, които представят Акай Самбазон като феномен. Това е подвеждаща и невярна информация. Продукти от т.нар. „екстракти", „концентрати", гел -капсули с течни субстанции нямат нищо общо с органичния Акай Самбазон . Твърдения ,че подобни продукти са натурални или органични, са откровена лъжа имайки в предвид ,че половината количество е от консерванти !

 

10. kapsuli new 33

„Вълшебните хапчета за отслабване” Акай Бери – Груба измама!

В резултат на невероятния успех на продуктите Акай на SAMBAZON, за съжаление Акай се превърна във феномен и по отношение на измамни маркетингови стратегии в световен мащаб. Тази порочна практика се извършва основно чрез он-лайн продажби на фалшиви продукти с името „Акай Бери”, предназначени за отслабване, увеличаване на мускулната маса или секс стимуланти.Парадоксално е, че във всички случай въпросните добавки съдържат едни и същи нискокачествени и евтини суровини като синтетичен кофеин, зелен чай, соя, ориз или други, към тях се прибавя незначително количество екстракт от акай или сушен плод, които сами по себе си нямат никаква стойност, но са формалния повод продукта да се казва Acai Berry. Този продукт с името „Акай” се представя като уникална научна формула, спомагаща за бързо отслабване от 15-20 кг на месец. Използват се фрази като „световно известен продукт” или добавка # 1. цитира се фактическата информация касаеща САМБАЗОН като научни изследвания, известни личности, медии, които представиха Акай Самбазон като феномен, което подвежда потребителя, че купува автентичен Акай продукт.Ползва се презумпцията, че всички научни изследвания, публикациите в медиите, признанията на холивудски звезди и спортисти са в подкрепа точно на въпросния фалшив продукт, който носи гръмкото име „ACAI BERRY…………”., а в действителност тези продукти почти не съдържат Акай, нямат никакви хранителни ползи, в много случаи са опасни за здравето, никога не са били предмет на медиен интерес, научни изследвания и споменаваните популярни личности не подозират за съществуването им. Това се постига, чрез вменяването на невярна информация като:

 1. 1. Името Акай Бери –Подобни продукти имат основание да се казват Acai, колкото чешмяната вода, те не съдържат органичен Акай а минимално количество нискокачествен екстракт и всяко твърдение , че притежават свойства или здравословни ползи присъщи на Органичния Акай Самбазон е лъжа.

 1. 2.Световно известен продукт – На сайтовете на подобни продукти можете да видите всевъзможни епитети, вменяващи идеята ,че въпросния фалшив продукт е популярен и използван по целия свят . Но ако потърсите информация за такава марка няма да намерите!

 1. 3.Натурален продукт- Това твърдение е не само невярно, но и доста опасно- тези продукти са повече химия и консерванти, за да имат ниска себестойност .Най-често, ще срещнете фрази като "Оригинална формла" ,но въпросната формула е нищо друго освен малко нискокачествен екстракт от АКАЙ и ред други евтини суровини . Като правило :Никога на купувайте хранителни добавки "Акай" съдържащи и други компоненти освен органичен АКАЙ! Масова практика за измами е ,да се добави малко екстракт към дадена добавка ,което е формалният повод ,да носи името АКАЙ БЕРИ,а в същност става въпрос за най-евтини и нискокачествени  субстанции .Органичния Акай бери сам по себе си е хранителен феномен ,което го прави толкова ценен и уникален, смесването му с други компоненти е недопустимо ,ако искатe да получите всички безценни ползи на лидера при Супер храните ACAI BERRY.

 1. 4.Безвреден продукт- Тук нещата придобиват и престъпен характер. Имайки в предвид нискокачествените синтетични суровини, те имат тежки странични ефекти. Някъде на незабележимо място в тези сайтове обикновено е упоменато, че продукта може да се ползва от лица на възраст м/у 18 и 60 години- странно ограничение за натурален и безвреден продукт . Друго фрапиращо ограничение : „Да не се приема при чернодробно, бъбречно или сърдечно заболяване, също така от кърмещи или бременни жени. Да не се приема заедно с други лекарства.” Подобни ограничения не са присъщи, дори за силни лекарствени форми а тук става въпрос за „натурален плодов продукт”.

 1. 5.Ползван от известни личности- Надлежно се цитират всички световни медии, в които Акай SAMBAZON присъства като феномен. Цитират се имената на популярни личности като Опра Уимфри, Бритни Спиърс, Брат Пит, Миранда Кер, Стив Бъртън, Матю Мак Конъхи, Оуен Уилсън, които признават, че редовно консумират Органичен Акай. Споменаваните популярни личности дори не подозират за съществуването на подобен продукт .

 1. 6.Сертифициран- Подобни продукти имат единствено стандартните технологични сертификати, които не носят никаква информация . Качествените Акай – продукти е задължително да имат поне ОРГАНИК –сертификат, който доказва наличието на всички полезни компоненти на Акай и няма вредни консерванти.

 1. 7.Присъства в световни медии – Повечето подобни фирми нагледно презентират световни медии, който са представили продукта им . Но колкото и да търсите няма да намерите медия която го упоменавала. Всяка информация е за Самбазон Акай

 1. 8.Отзиви от доволни клиенти -В последните години все повече хора търсят мнения и съвети в Интернет относно продукти и услуги. Традиционната реклама има вече само информационни функции. Хората й нямат доверие и за това търсят съвети във форуми и ревюта от потребители. Този факт е оценен и от измамните компании. Тук схемата е да се използва фалшив блог на жена, отслабнала с Акай, която разказва сърцераздирателна история как е променила живота си с въпросния фалшив продукт . Блога е пълен с измислени мнения на очаровани клиенти , но ако решите да публикувате реален коментар, то това е невъзможно. Наред с това в тези сайтове ще срещнете впечатляващи снимки „ПРЕДИ” и „СЛЕД”, придружени с ласкави изказвания на измислени клиенти, свалили по 10-20 кг, но ако си направите труда да разгледате в интернет, същите снимки ще срещнете в десетки сайтове, само имената са различни според държавата в която е сайта.Друг подобен похват е ползването на никому не известни форуми в който с/у заплащане въпросния продукт е прехвален и всяко реално мнение се изтрива .

 1. 9.Уникална формула разработена от водещи специалисти – Често можете да срещнете подобни твърдения, но ако поискате информация за тези „специалисти” няма да получите. Тези продукти са произведени обикновено от Китайски манифактури и включват възможно най-евтини и некачествени суровини. Няма ясна информация за производител или сайт на такъв.

 1. 10.Високата цена на Акай- Въпросните продукти на който само името е Акай бери имат незначителна себестойност, а се продават на баснословни цени с минимум 50 пъти надценка като се ползва факта, че органичния Акай Самбазон в действителност е много скъпа суровина .

Сокове Акай

Продажбата на фалшиви сокове Акай е другата разпространена измама. Схемите са аналогични като при добавките. Въпросните сокове съдържат есенция или нискокачествен екстракт от Акай, за да има формален повод да се наричат „сок от Акай” . Имат незначителна себестойност, но се продават на невероятни цени. Тук по същия начин се адаптира цялата информация касаеща Акай Самбазон и клиента е буквално измамен, най-често тази практика се прилага от некоректни фирми за така наречения мрежов маркетинг. Ако изискате информация за количеството и вида на „Акай” в тези сокове, ясно ще видите, че Акай липсва. От 0.750 литра съдържание, има всевъзможни смески от различни плодове, които в магазина можете да си купите за 2 лв. с доказано качество, а съдържанието на Акай се свежда до незначително количество от някаква суровина с неясен произход, за което трябва да платите 50-100 лв. –ПЪЛЕН АБСУРД!!! Въпреки това в сайтовете на подобни продукти можете да прочетете твърдения за огромните ползи на Акай.

 

Нещата в САЩ стигнаха до там, че BBB (Better business bureau) Неправителствената организация която защитава потребителя от измами в САЩ нареди измамите с Акай на първо място в списък топ 10 за крупни измами в САЩ. (вижте тук)

След категоричната намесата на властите в САЩ, има постановени множество присъди срещу подобни сайтове, банковите им сметки са запорирани, адвокатите на Опра Уимфри и на други звезди са завели над 200 дела срещу фирми, използвали името им неправомерно за продажбата на фалшиви хранителни добавки.В резултат на това тази порочна практика се премести в Европейски страни, в които Акай все още е относително непознат на масовия потребител. За съжаления вече е доста разпространена и у нас .

 

 

 

  

Акай за красива кожа


Хората винаги са били очаровани от всеки продукт или процес /действие/, допринасящ за намаляване на белезите от стареенето и допринасящ за здравето и сияйната кожа. Докато скъпите козметични корекции дълго време бяха решение за проблемите за красотата, днешната тенденция изглежда е „бързата поправка" с мащабно рекламирани кремове и манипулации. Все пак, за постигане на истински красива кожа, човек трябва да започне от вътре.

За решението Клиентите трябва само да погледнат към Амазонската джунгла, домът на богатата на антиоксиданти палма, чиито лилав плод се нарича Акай бери. Самбазон, глобалния лидер в производството на най- висококачествени Акай продукти, лансират най- последните си иновации- Sambazon Acai Power Caps /капсули Акай/ и Sambazon Acai Power Scoop /Акай на прах/. Наред с многото доказани безпрецедентни ползи за здравето на Акай Самбазон, той има мощен ефект за подобряване еластичността и подмладяването на кожата по тази причина световните медии нарекоха Органичният Акай "БОТОКС В БУТИЛКА".

Така наречената „Световна Супер-храна" Акай Бери расте на палмови дървета, разположени по линията на реката Амазон, познати сред местните жители като „дървото на живота". През 2000 година, Самбазон е първата компания, която започва да внася Акай в Северна Америка под формата на замразено пюре за направата на напитки и коктейли. Днес Самбазон направи огромна крачка с въвеждането на диетичната добавка Акай капсули. Тази добавка е изключителен източник на органичен Акай под формата на хранителен прах (в противоположност на екстрактите), така че клиентите не губят нито една от хранителните ползи, намерени в този плод. Всяка растителна капсула ви дава 500 мг. органичен Акай и всичките негови присъщи здравословни качества, такива като мощни антиоксиданти, здравословни омега мазнини, диетични фибри, фитостероли и почти перфектния амино- киселинен комплекс.

Акай САМБАЗОН е световно известен сред медицинските специалисти, включително известния дерматолог Др. Николас Перрикон, който наскоро обяви Акай за „Една от десетте суперхрани в наше време" в шоуто на Опра и в най- продаваната му книга „Обещанието на Перрикон". Той заяви, че антиоксидантите, намерени в лилавия пигмент на Акай, помагат за предпазването и възстановяването от вредните влияния на свободните радикали, процес който уврежда клетките в тялото. Докторът също заявява, че Самбазон Акай е най- чистия и неподправен Акай, който съществува . И в наскоро пуснатата диета за отслабване на Д-р Перрикон, той разкрива, че Акай Самбазон е подходящ за загуба на наднормено тегло, поради високите нива на Цианидини (мощни антиоксиданти).

„Проучванията показват че средностатистическия Американец приема само около 1200 ОРАК (Капацитет за абсорбиране на кислородните радикали) единици на ден, като трябва да се приемат повече от 3500. Капсулите Акай Бери от Самбазон Ви зареждат с около 600 ОРАК единици на грам, предлагайки на клиентите удобен начин за увеличаване на тяхната дневна ОРАК доза" отбелязва Райън Блек, Основател на Самбазон.

Капсулите Acai Самбазон могат да бъдат открити в хранителни магазини, аптеки и магазини за здравословни храни навсякъде по света . Също наскоро се лансира и добавката „Акай на прах". За да консумират органичния Акай Бери, който се прави на прах, клиентите просто добавят лъжичка от него към любимите им сокове или коктейли, която е еквивалент на 16 плодчета Акай и всичките им полезни качества. Възползвайте се от Самбазон Акай и Вашата кожа и тяло ще бъдат щедро наградени.

 

  

Въпроси и отговори


Какво е съдържанието на Акай Бери Sambazon?

Sambazon Акай е единственият 100 % чист минимално обработен Сертифициран продукт. Не съдържа консерванти, пестициди или ГМО. Акай бери Sambazon е абсолютно натурална концентрирана форма на плода Акай, в съотношение 7:1.

 

Какво представляват продуктите, съдържащи екстракт от Акай?

Акай Sambazon няма нищо общо с тези продукти. Факт е, че при получаване на екстракт от Акай, са унищожени по- голямата част от полезните вещества на плода, заради метода на обработка Spray dry, в който се използва много висока температура, както и впръскването на консерванти като Малтодекстрин или други. Екстрактите се правят от цели плодове Акай, в които над 90 % са семки, които нямат никакви хранителни ползи и са чиста целулоза. В крайна сметка тези продукти са консервант и целулоза, а полезните вещества от пулпата на Акай са унищожени.Стойностите на полезни вещества ,присъщи на плода Акай липсват при продукти произведени с екстракт от Акай ,наред с това при екстрактите  са възможни значителни странични ефекти  .

 

Защо Акай Sambazon е най- добрият Акай в света?

Компанията Sambazon INC USA е единственият производител, който притежава ултрамодерен завод за преработка на Акай, в непосредствена близост до суровината, в сърцето на Амазонка. Това е изключително важно, поради спецификата на самия плод, който след откъсването му трябва да бъде обработен до няколко часа, в противен случай губи полезните си съставки. Sambazon използват за своите продукти само пулпата на плода, съдържаща всичките му полезни вещества. Sambazon работят с Американското Министерство на Земеделието и спазват въведени стандарти, които регулират колко плодове Акай трябва да бъдат вложени в даден продукт, за да носи уникалните стойности на полезни вещества на Акай плодовете. Sambazon използват единствено метода freeze dry за обработка (замразено изсушаване, при което не се губи нито една от ценните съставки на плода). За Sambazon работят над 10 000 фермерски семейства в Амазонка, отговарящи на високите изисквания за био- земеделие.

Sambazon е глобалният доставчик на Органичен Сертифициран Акай за целия свят.

 

Отслабва ли се с Акай Sambazon?

ДА! Органичният Акай Sambazon съдържа съставки, за които научно е доказано, че спомагат за намаляване на теглото. Акай диетата се превърна в мания както за Холивудските звезди, така и за милиони хора по света. Включването на Акай в ежедневното Ви меню далеч не се изчерпва с потенциалните ползи, свързани с отслабването. Консумацията на Органичен Акай Sambazon носи огромни ползи за здравето. Благотворното му действие върху кожата му спечели името „Ботокс в бутилка”. Тук е важно да се отбележи, че масово се презентира Акай като „вълшебно хапче за отслабване” в Интернет от некоректни фирми, предлагащи фалшиви продукти, в които има незначително количество екстракт от Акай. Подобни фирми грубо спекулират с информацията с известни личности, изследвания и изказвания, касаещи Sambazon Акай. В САЩ подобни практики вече са криминализирани, но за съжаление в България са факт.

 

Ще излекувам ли всички болести с Акай Sambazon?

Не, разбира се. Въпреки, че Органичният Акай е предмет на редица научни изследвания, които доказват безпрецедентни ползи за здравето от консумацията му, както и факта, че светила в медицината препоръчват Акай Sambazon - това е преди всичко плод, безспорно най- полезният на планетата, но той не е лекарство. Консумацията на Акай всеки ден със сигурност ще Ви помогне да бъдете по- здрави, красиви и да живеете по- дълго.

 

 

Какво количество трябва да се приема?

Няма ясно установена горна граница за приема на Акай Sambazon. Продуктът е Органичен и е чиста форма на плода Акай, не съществува опасност от предозиране. Последните години научните среди стигнаха до заключението, че оксидацията на човешкото тяло е причина за голяма част от сериозните болести и преждевременното застаряване на човешкия организъм. В следствие на това, USDA препоръчва консумацията на храни, даващи минимум 3-5 хиляди ОРАК единици дневно. Тази стойност значително въздейства за предотвратяване на оксидантната активност и вредата от свободните радикали върху клетъчната структура на тялото. USDA нареди Органичният Акай Sambazon на първо място от всички храни с висок антиоксидантен потенциал. Една мерителна лъжица Акай на прах Ви дава дневната препоръчана доза от USDA антиоксиданти, която иначе можете да получите от консумацията на няколко килограма свежи плодове.


Има ли ограничения за приема на Акай бери Sambazon?

Не. Акай Sambazon няма вредни странични ефекти, може да се приема както от възрастни, така и от деца и няма ограничения за продължителност на приема му.. Напротив, Акай Самбазон е отличното средство ежедневно да си набавяте антиоксиданти, здравословни омега мазнини, витамини и минерали.

Единственият възможен отрицателен ефект би могъл да бъде свръхчувствителност към плода Акай (алергия).

 

Защо цената е толкова висока?

Действително Органичният Акай Sambazon е най- скъпата суровина. Това се дължи преди всичко на факта, че палмата Акай расте единствено по делтата на река Амазонка в Бразилия. Технологичният процес за обработка е изключително скъп и труден. Всички плодове за производство на Акай Sambazon са биологично сертифицирани. Процесът от брането до производството стриктно се следи и всеки плод, който не е навременно обработен, се изхвърля. Всяка партида Акай Sambazon се проверява и сертифицира с USDA Organic и Kosher Сертификати, което доказва, че не е загубена нито една от полезните съставки на плода. Ако разгледате уникалния хранителен профил на Акай Sambazon, може да изчислите, че подобна здравословна мощ може да набавите от около 10 вида различни хранителни добавки на десетки пъти по- висока цена. Акай Sambazon е съчетание на най- мощните антиоксиданти, перфектен Омега 3,6 и 9 комплекс, голямо количество фибри и протеини, 19 вида аминокиселини и безценен комплекс от витамини и минерали. И дневна доза от този съвършен коктейл от полезни вещества би ви струвала по- малко от кафе в заведение.

Как да закупя този продукт без да стана жертва на измама?

За голямо съжаление трябва да отбележим, че има масово предлагане в интернет на фалшиви продукти, носещи името ACAI BERRY, които не само нямат благотворното действие на органичния продукт, но са опасни за здравето, с тежки странични ефекти. Единственият 100% чист, органичен, сертифициран Акай бери продукт на компанията Sambazon може да поръчате чрез on-line заявка от сайта ни, по телефона или да намерите в аптеките в цялата страна. Фирмата ни е официален представител на Самбазон за България.