»змамите с Acai продукти

image izmami

«а да не станете жертва на измамни търговски практики, които са масово €вление, нека разгледаме действащите схеми за измами с акай бери продукти (хранителни добавки и сокове).
‘акт е ,че ќрганични€т јкай е най-продаваната хранителна добавка в световен мащаб- това провокира по€вата на всевъзможни фалшиви добавки или сокове с името ДјкайФ.

јкай бери продуктите съвсем не са еднакви !
«а да разберете защо е така, тр€бва да знаете ,че палмата јкай расте само по делтата на реката јмазонка в недостъпните джунгли на Ѕразили€. ѕлода јкай е изключително нетраен, издържа само н€колко часа след брането му и може да бъде консумиран в свеж вид само в района на јмазонка .“очно по тази причина въпреки, че неверо€тните му ползи са известни от векове, јкай беше непознат за света.. ƒнес  омпани€та —јћЅј«ќЌ предостав€ на потребителите по света јкай Ѕери продукти, който не само не са загубили нито една от безценните си съставки, но органични€т Acai /Freeze dry/ Sambazon e концентрирана форма на плода в съотношение 7 към 1 . ¬ажно е да се знае, че коктейла от полезни вещества е концентриран в кожата на плода, а семките, които съставл€ват 90% от плода, н€мат никаква полза, те са само целулоза и тр€бва да бъдат отстранени- в противен случай получената субстанци€ след обработката е основно целулоза без никаква хранителна стойност .


ƒа разгледаме различните јкай суровини

—ушени плодове јкай:

Ѕезспорно това е най-лоши€ вариант. “ази суровина н€ма абсолютно никаква хранителна стойност . ѕолучава се чрез смилане на цели јкай плодове и изсушаването им на слънце. јнализът показва, че при изсушаване јкай губи 100% от полезните си вещества. ≈то защо тази суровина не е използвана в миналото .

јкай екстракт:

Ќа пазара повечето хранителни добавки съдържат екстракт от јкай. »зползват се заблуждаващи фрази като Д4 към ,10 към 1 Дсупер концентриран екстрактФ или Дјкай концентратФ. “.нар. ДекстрактФ се получава по метода УSpray dryФ. ѕри този метод огромни€т проблем е, че влагата от плода се изпар€ва посредством много висока температура, унищожавайки повечето хранителни вещества, присъстващи в јкай бери.¬тори€т проблем е, че методът включва впръскването на консерванти като ћалтодекстрин и др.този факт не†е необходимо да бъде включен в списъка на съставките на етикета. “ова е една вратичка в FDA етикирането. “ъй като ћалтодекстрин е добавен в производствени€ процес, а не допълнителна съставка, производител€т не е длъжен да го постав€ на етикета , като в крайна сметка 40% от преработени€ продукт всъщност е консервант.“ака че, ако се твърди, че капсули јкай екстракт съдържат 500 мг јкай, действителното съдържание е около 300 мг., който е унищожен в гол€ма степен от високата температура, използвана при този метод.“рети€т проблем в екстракта е, че в повечето случаи се използват цели плодове јкай, заедно със семките, н€мащи никаква хранителна стойност и в същото време съставл€ват над 90% от плода и резултата е : целулоза и синтетични консерванти . ≈кстракта н€ма дори и малка част от стойностите на органични€ јкай.

72. акай бери българи€

ћожете нагледно да видите огромната разлика между ≈ —“–ј “ от јкай (в л€во) и ќ–√јЌ»„≈Ќ freeze dry Acai Sambazon в (д€сно).

ѕолезните вещества на плода са концентрирани в тъмно лилави€ пигмент на кожата на јкай. ¬идимо е, че те са унищожени в ≈ —“–ј “ј за разлика от Acai freeze dry Sambazon, които има тъмно лилав цв€т

.

Ћиофилизиран (Freeze dry) Acai Sambazon:

 ачеството на јкай Sambazon се съблюдава от отглеждането на растението, брането на узрелите плодове, навременната доставка- като всеки фермер, доставчик на Sambazon, е приел да спазва изключително високите изисквани€ за отглеждане на биологичен сертифициран продукт. Ќе се използват пестициди в отглеждането на палмите и не съдържат √ћќ.

Ќабраните плодове се достав€т и обработват до н€колко часа в завода на Sambazon. »зползва се само 7-8 % от плода, и по-точно пулпата, ко€то педантично е отстранена. —емките обикновено се използват за биологично гориво на малки предпри€ти€ в јмазонка или за огърлици или други накити от јмазонка.—амбазон използва най-съвременни€ метод за обработка - freeze drying (лиофилизаци€), който представл€ва замраз€ване при много ниска температура от(Ц 40) — градуса, след което в специална вакуум камера се отстран€ва влагата.ѕри тази температурна обработка н€ма никакви поражени€ върху плода, тъй като получени€ продукт е концентрирана форма на естествени€ плод јкай, той притежава много поЦвисока концентраци€ на хранителни компоненти, отколкото естествени€ плод.

јко в100 гр.плод јкай има ORAC коефициент 5500, същото количество freeze dry Acai Sambazon има ORAC коефициент до 50 000.≈динствено —амбазон има технологична възможност за навременна обработка на плода поради факта, че само те притежават високо технологичен завод в сърцето на јмазони€ (като дневно се обработват над 10 млн. плода).SAMBAZON е създател на първата по рода си организаци€ за справедлива търгови€ на сертифицирани биологични храни, както и веригата за доставки на Acai, като работи с над 10 000 местни семейства, осигур€вайки им три пъти по - висок доход от средни€ и насърчавайки ги да развиват биологично устойчиво земеделие.

¬с€ка партида јкай се провер€ва и сертифицирана с възможно най- престижните световни сертификати:

26. акай бери бг

1.ORGANIC: USDA NOP сертификат- гарантиращ на потребителите, че този јкай продукт е абсолютно органичен и не съдържа химични консерванти, пестициди или токсини.

121. ou certificate

2.KOSHER: Orthodox Union сертификата е още една крачка напред по отношение на контрола на качеството, което гарантира, че тези продукти са с най- високото възможно качество, предлагано на пазара. ѕолучаването на OUKOSHER.ORG сертификат е изключително трудно, поради огромните изисквани€ към продукта. Ќа пазара има само една компани€, притежаваща този сертификат за јкай продуктите си-а именно Sambazon USA .

» в този смисъл твърдени€та че продукти, направени от екстракт от јкай, имат висока стойност на полезни вещества , антиоксидантен потенциал или други характерни ползи на органични€ јкай —амбазон са неверни . ¬ъпреки това към подобни продукти масово се адаптира информаци€, касаеща единствено јкай —амбазон като научни изследвани€, доказани терапевтични действи€ и световни медии, които представ€т јкай —амбазон като феномен. “ова е подвеждаща и нев€рна информаци€. ѕродукти от т.нар. Декстракти", Дконцентрати", гел -капсули с течни субстанции н€мат нищо общо с органични€ јкай —амбазон . “върдени€ ,че подобни продукти са натурални или органични, са откровена лъжа имайки в предвид ,че половината количество е от консерванти !

10. kapsuli new 33

Д¬ълшебните хапчета за отслабванеФ јкай Ѕери Ц √руба измама!

¬ резултат на неверо€тни€ успех на продуктите јкай на SAMBAZON, за съжаление јкай се превърна във феномен и по отношение на измамни маркетингови стратегии в световен мащаб. “ази порочна практика се извършва основно чрез он-лайн продажби на фалшиви продукти с името Дјкай ЅериФ, предназначени за отслабване, увеличаване на мускулната маса или секс стимуланти.ѕарадоксално е, че във всички случай въпросните добавки съдържат едни и същи нискокачествени и евтини суровини като синтетичен кофеин, зелен чай, со€, ориз или други, към т€х се прибав€ незначително количество екстракт от акай или сушен плод, които сами по себе си н€мат никаква стойност, но са формални€ повод продукта да се казва Acai Berry. “ози продукт с името ДјкайФ се представ€ като уникална научна формула, спомагаща за бързо отслабване от 15-20 кг на месец. »зползват се фрази като Дсветовно известен продуктФ или добавка # 1. цитира се фактическата информаци€ касаеща —јћЅј«ќЌ като научни изследвани€, известни личности, медии, които представиха јкай —амбазон като феномен, което подвежда потребител€, че купува автентичен јкай продукт.ѕолзва се презумпци€та, че всички научни изследвани€, публикациите в медиите, признани€та на холивудски звезди и спортисти са в подкрепа точно на въпросни€ фалшив продукт, който носи гръмкото име ДACAI BERRYЕЕЕЕФ., а в действителност тези продукти почти не съдържат јкай, н€мат никакви хранителни ползи, в много случаи са опасни за здравето, никога не са били предмет на медиен интерес, научни изследвани€ и споменаваните попул€рни личности не подозират за съществуването им. “ова се постига, чрез вмен€ването на нев€рна информаци€ като:

 1. 1.†»мето јкай Ѕери Цѕодобни продукти имат основание да се казват Acai, колкото чешм€ната вода, те не съдържат органичен јкай а минимално количество нискокачествен екстракт и вс€ко твърдение , че притежават свойства или здравословни ползи присъщи на ќрганични€ јкай —амбазон е лъжа.

 1. 2.—ветовно известен продукт Ц Ќа сайтовете на подобни продукти можете да видите всевъзможни епитети, вмен€ващи иде€та ,че въпросни€ фалшив продукт е попул€рен и използван по цели€ св€т . Ќо ако потърсите информаци€ за такава марка н€ма да намерите!

 1. 3.Ќатурален продукт- “ова твърдение е не само нев€рно, но и доста опасно- тези продукти са повече хими€ и консерванти, за да имат ниска себестойност .Ќай-често,†ще срещнете фрази като "ќригинална формла" ,но въпросната формула е нищо друго освен малко нискокачествен екстракт от ј ј… и ред други евтини суровини .  ато правило :Ќикога на купувайте хранителни добавки "јкай" съдържащи и други компоненти освен органичен ј ј…! ћасова практика за измами е ,да се добави малко екстракт към дадена добавка ,което е формални€т повод ,да носи името ј ј… Ѕ≈–»,а в същност става въпрос за най-евтини и нискокачествени† субстанции .ќрганични€ јкай бери сам по себе си е хранителен феномен ,което го прави толкова ценен и уникален,†смесването му с други компоненти е недопустимо ,ако искатe да получите всички безценни ползи на†лидера†при†—упер храните ACAI BERRY.

 1. 4.Ѕезвреден продукт- “ук нещата придобиват и престъпен характер. »майки в предвид нискокачествените синтетични суровини, те имат тежки странични ефекти. Ќ€къде на незабележимо м€сто в тези сайтове обикновено е упоменато, че продукта може да се ползва от лица на възраст м/у 18 и 60 години- странно ограничение за натурален и безвреден продукт . ƒруго фрапиращо ограничение : Дƒа не се приема при чернодробно, бъбречно или сърдечно забол€ване, също така от кърмещи или бременни жени. ƒа не се приема заедно с други лекарства.Ф ѕодобни ограничени€ не са присъщи, дори за силни лекарствени форми а тук става въпрос за Днатурален плодов продуктФ.

 1. 5.ѕолзван от известни личности- Ќадлежно се цитират всички световни медии, в които јкай SAMBAZON присъства като феномен. ÷итират се имената на попул€рни личности като ќпра ”имфри, Ѕритни —пиърс, Ѕрат ѕит, ћиранда  ер, —тив Ѕъртън, ћатю ћак  онъхи, ќуен ”илсън, които признават, че редовно консумират ќрганичен јкай. —поменаваните попул€рни личности дори не подозират за съществуването на подобен продукт .

 1. 6.—ертифициран- ѕодобни продукти имат единствено стандартните технологични сертификати, които не нос€т никаква информаци€ .  ачествените јкай Ц продукти е задължително да имат поне ќ–√јЌ»  Цсертификат, който доказва наличието на всички полезни компоненти на јкай и н€ма вредни консерванти.

 1. 7.ѕрисъства в световни медии Ц ѕовечето подобни фирми нагледно презентират световни медии, който са представили продукта им . Ќо колкото и да търсите н€ма да намерите меди€ ко€то го упоменавала. ¬с€ка информаци€ е за —амбазон јкай

 1. 8.ќтзиви от доволни клиенти -¬ последните години все повече хора търс€т мнени€ и съвети в »нтернет относно продукти и услуги. “радиционната реклама има вече само информационни функции. ’ората й н€мат доверие и за това търс€т съвети във форуми и ревюта от потребители. “ози факт е оценен и от измамните компании. “ук схемата е да се използва фалшив блог на жена, отслабнала с јкай, ко€то разказва сърцераздирателна истори€ как е променила живота си с въпросни€ фалшив продукт . Ѕлога е пълен с измислени мнени€ на очаровани клиенти , но ако решите да публикувате реален коментар, то това е невъзможно. Ќаред с това в тези сайтове ще срещнете впечатл€ващи снимки Дѕ–≈ƒ»Ф и Д—Ћ≈ƒФ, придружени с ласкави изказвани€ на измислени клиенти, свалили по 10-20 кг, но ако си направите труда да разгледате в интернет, същите снимки ще срещнете в десетки сайтове, само имената са различни според държавата в ко€то е сайта.ƒруг подобен похват е ползването на никому не известни форуми в който с/у заплащане въпросни€ продукт е прехвален и вс€ко реално мнение се изтрива .

 1. 9.”никална формула разработена от водещи специалисти Ц „есто можете да срещнете подобни твърдени€, но ако поискате информаци€ за тези ДспециалистиФ н€ма да получите. “ези продукти са произведени обикновено от  итайски манифактури и включват възможно най-евтини и некачествени суровини. Ќ€ма €сна информаци€ за производител или сайт на такъв.

 1. 10.¬исоката цена на јкай- ¬ъпросните продукти на който само името е јкай бери имат незначителна себестойност, а се продават на баснословни цени с минимум 50 пъти надценка като се ползва факта, че органични€ јкай —амбазон в действителност е много скъпа суровина .

—окове јкай

ѕродажбата на фалшиви сокове јкай е другата разпространена измама. —хемите са аналогични като при добавките. ¬ъпросните сокове съдържат есенци€ или нискокачествен екстракт от јкай, за да има формален повод да се наричат Дсок от јкайФ . »мат незначителна себестойност, но се продават на неверо€тни цени. “ук по същи€ начин се адаптира ц€лата информаци€ касаеща јкай —амбазон и клиента е буквално измамен, най-често тази практика се прилага от некоректни фирми за така наречени€ мрежов маркетинг. јко изискате информаци€ за количеството и вида на ДјкайФ в тези сокове, €сно ще видите, че јкай липсва. ќт 0.750 литра съдържание, има всевъзможни смески от различни плодове, които в магазина можете да си купите за 2 лв. с доказано качество, а съдържанието на јкай се свежда до незначително количество от н€каква суровина с не€сен произход, за което тр€бва да платите 50-100 лв. ЦѕЏЋ≈Ќ јЅ—”–ƒ!!! ¬ъпреки това в сайтовете на подобни продукти можете да прочетете твърдени€ за огромните ползи на јкай.

Ќещата в —јў стигнаха до там, че BBB (Better business bureau) Ќеправителствената организаци€ ко€то защитава потребител€ от измами в —јў нареди измамите с јкай на първо м€сто в списък топ 10 за крупни измами в —јў. (вижте тук)

—лед категоричната намесата на властите в —јў, има постановени множество присъди срещу подобни сайтове, банковите им сметки са запорирани, адвокатите на ќпра ”имфри и на други звезди са завели над 200 дела срещу фирми, използвали името им неправомерно за продажбата на фалшиви хранителни добавки.¬ резултат на това тази порочна практика се премести в ≈вропейски страни, в които јкай все още е относително непознат на масови€ потребител. «а съжалени€ вече е доста разпространена и у нас .
»збрани сайтове продукти

 • ћаксофт- рекламни материали и сувенири ћаксофт е гол€м вносител на рекламни материали и сувенири, химикалки, usb памети, запалки, чанти, гривни, тениски и други. –екла ...

 • јнимали€ - храни и аксесоари за вашите домашни любимци јнимали€ - храни и аксесоари за вашите домашни любимци, зоохрани, кучета, котки, птици, рибки, гризачи, зооборса на едро и дребн ...

 • FertilAid- специализирани продукти за забремен€ване ‘ертил ≈йд- специализирани продукти за забремен€ване и лечение н

 • Ќови интернет страници продукти

 • Ћогос“рейд- изолационни плоскости, XPS первази, пана за таван  аталог

 • Ѕогорекс-“ћ ≈ќќƒ телефонни централи Panasonic, климатици , LED осветление јкценти

 • ≈Ћ  јЅ ЅЏЋ√ј–»я ѕродукти