Акаи Бери- Ползи за здравето

Акай Ползи за здравето

Какво прави органичния Акай Бери хранителен феномен с безпрецедентни ползи за цялостното здраве, доказани от редица научни изследвания ? (Вижте тук)
Отговора на този въпрос е очевиден, ако разгледаме уникалния профил на полезни вещества концентрирани в кожата на плода Акай.
Подобна здравословна мощ не може да бъде намерена в никоя друга храна на планетата и по тази причина Акай си спечели името СВЕТОВНА СУПЕР ХРАНА.   Като имаме в предвид, че органичния Акай Бери е:

  • Най-мощният антиоксидант с ясно изразени терапевтични действия;
  • Един от най-добрите омега продукти, съчетаващ 3,6 и 9 мастни киселини;
  • Изключителен източник на 19 вида аминокиселини;
  • С огромно съдържание на протеини - повече дори от яйцата;
  • Богат на фибри - над 40% от плода;
  • Богат на витамини и минерали - витамин А, В1, В2, В3, С, Е и съдържа толкова витамин С, колкото боровинките ,както и 1000 IU витамин А на 100 грама. калций, мед, голямо количество - магнезий, желязо ,калий и цинк.
  • Съдържа безценни растителни стероли -B-ситостерол, Кампестерол и Сигмастерол.

Имайки в предвид този уникален коктейл, съвсем логично Акай Бери присъства в редица световни медии, като здравословен феномен, както и факта, че е препоръчан от редица светила в медицината.
За разлика от много продукти, на които необосновано са преписвани магически свойства, Acai Sambazon е предмет на редица изследвания на най-авторитетните изследователски институти и учени  в световен мащаб.
Да разгледаме някой от най-значимите ползи за здравето от ежедневната консумация на органичен Акай Бери :

За здравето на сърдечно съдовата система:

Поради уникалната концентрация на антоцианини в Акай (30 пъти повече от червеното вино) и аналогичното мастнокиселинно съотношение, като това на зехтина, органичния акай е съчетание на полезните вещества, които са причина за френския и средиземноморския парадокс, като същевременно е по-мощен от червеното вино и зехтина.
Растителните стероли, открити в органичния Акай бери са мощни оръжия за борба с болестите на сърцето.
Редица клинични изследвания показват, че приемането на Sambazon ® Акай, води до значително намаление на кръвната захар, инсулина, общия холестерол и LDL („лошия“ холестерол) в сравнение с изходното ниво, като се запазва нивото на добрия  HDL холестерол.
Консумацията на  Sambazon Акай значително намалява сърдечно-съдовия риск свързан с инфаркт, инсулт и диабет  в относително кратък период от време. 

Противодействие на рака:

Тук трябва да отбележим, че темата е деликатна и изложената информация не значи автоматично, че органичният Акай е лекарство против рак. Въпреки това научните среди възлагат огромни надежди в това отношение и определят Акай, като най-добрата антиракова храна.
Повод за това е изследването на един от най-престижните университети в света, а именно Университета на Флорида. Университета на Флорида ръководи изследване, което демонстрира, че органичния Акай бери съдържа антиоксиданти, които унищожават 86% от образуваните човешки ракови клетки в епруветка.
Антоцианините открити в Акай бери показват добри терапевтични действия върху  фиброцистичната болест в гърдите. Има още изследвания, които трябва да се направят относно ефекта на Акай върху рака, но това е много вълнуващо развитие, показващо ползите от Акай за здравето. 

Благотворно влияние върху мозъка:   На първо място, изключително високите нива на антиоксиданти имат пряко въздействие върху мозъчната функция. Антиоксидантите в храната  помагат за намаляване на увреждането на лигавицата на артериите, което оказва  влияние върху  притока на кръв, като това е едно от най-важните  неща, за  здравето на мозъка.  
Впечатляващ е фактът, че антиоксидантната концентрация в Aкaй (freeze dry) Sambazon е пет  пъти по-висока от тази на Гинко Билоба - популярната  билкова добавка, която е известна със своите антиоксидантни свойства.
На второ място, впечатляващия комплекс от омега мастните киселини  в Акай Бери помaга подобно на другите фаворити - сьомгата и лененото масло, включително и допринася за правилната работа на невротрансмитерите.
Наред с това  Акай има витамини, минерали, протеини и други компоненти, които са изключително полезни за мозъка. Акай има ярко изразено антидепресивно действие - подобрява съня и спомага за концентрацията.
Органичния Акай Бери е определен като една от най-добрите храни за мозъка, който в най-голяма степен могат да предотвратят тежки заболявания като Алцхаймер, паркинсон и деменция.    Ползи от консумацията на органичен Акай при диабет:  Един от отличителните белези на диабета е клетъчната дегенерация, в резултат на неспособността на организма да обработва глюкозата в кръвта. Това оказва голямо въздействие върху общия  химически баланс, което води до влошаване на състоянието на организма.
Acai Бери в голяма степен предоставя необходимите градивни елементи за регенерацията на клетките. Конкретни изследвания показват, че при приемането на Sambazon ® Акай, участниците значително са намалили кръвната захар на гладно, инсулина, общия холестерол и LDL („лошия“ холестерол), в сравнение с изходното ниво.
Друг важен факт е, че Органичния Акай е една от храните с най-нисък Гликемичен индекс (ГИ). Храни с ниско ниво на ГИ  намалят колебанията в глюкозата и нивата на инсулина.
Друго проучване показа, че включването на Sambazon Акай в хранителния режим намалява с няколко маркера метаболитния синдром, свързан с повишен риск от диабет.    Мощен имуно стимолатор: 

Органичния Акай е медицински признат начин за подобряване на имунната система, като основната полза  идва от  постоянния приток  на антиоксиданти в кръвта.
Именно тези антиоксиданти,  укрепват имунната система и помагат на организма да се пребори с вирусите и инфекциите.
Органичния Acai Бери съдържа огромни концентрации на витамини и минерали - тези вещества са жизнено важни за поддържане на имунната система. Друг значим аргумент в полза на Акай е способността за прочистване на дебелото черво.
Имунната система често е атакувана от вътре в резултат на натрупване на отпадъци в дебелото черво, което е  идеален развъдник на бактерии и вируси. Високото съдържание на фибри в Acai помага за прочистването на тези  отпадъци. Едновременно с това органичният Акай е отлично средство за превенция и профилактика на  грип. 

Силно пречистващо действие  и детоксикация на тялото:

Както стана ясно органичния Акай Бери е много богат на фибри и фитостероли, който имат огромно значение за правилното функциониране на стомашно-чревния тракт.
Наред с това високото съдържание на антиоксиданти спомага за прочистването на тялото от токсини и резултата е мощен прилив на енергия и загуба на излишно тегло. По тази причина прочутата американска водеща Опра Уимфри обяви в своето шоу Акай за „Своя пречистваща и супер енергийна храна”. 

Забавяне на процесите на стареене:

Органичния Acai стана изключително популярен продукт в грижите за кожата. Голямото предимство е, че той може да направи кожата Ви да изглежда много по-здрава, като намалява появата на фини бръчки и придава по-младежки вид.
Това се дължи от една страна на усвояването на значително количество антиоксиданти и чрез тях, тялото Ви неутрализира свободните кислородни радикали, които в най-голяма степен са причина за процесите на стареене в организма.
Незаменимите мастни киселини, включително Омега-3, Омега-6 и Омега-9, хидратират кожата в съчетание с  високото съдържание на редица витамини като В1, В2, В3, Е , C  и минерали като калций, калий и фосфор също имат благотворно влияние.
Органичния Acai съдържа значително количество силиций-минерал, който спомага за повишаване на производството на  колаген. Когато организмът произвежда по-големи количества колаген, здравината и еластичността на кожата се подобрява, което води  до намаляване бръчките. Световно известният дерматолог Д-р Перрикон определи Acai като една от най-
добрите „Супер храни”, спомагаща за забавяне на процесите на стареене в човешкия организъм. (Вижте отзивите на световните медии за Акай Бери)    Артритни заболявания и болки в ставите    Органичният Акай стана доста популярна добавка за хората, борещи се с този проблем. Независимо дали имате артрит  или просто искате да се предпазите от ставни и мускулни проблеми, органичният Акай  е отлично допълнение към вашата диета. Артритните заболявания могат да  засегнат  хора от всяка възраст, но като цяло има повишен риск с напредване на възрастта. С цел предотвратяване на болестта, трябва да се поддържа добър хранителен режим, богат на витамини и минерали. Двете най-често срещани форми са остеоартрит и ревматоиден артрит. И двете заболявания са  в следствие на много и различни причини, но е известно , че може да  се намали риска чрез здравословно хранене и поддържане на силна имунна система. Какво прави  Acai токова подходящ при артритни заболявания? Около 50% от плодовете Акай са ненаситени мастни киселини като Омега-3, Омега-6 и Омега-9 или олеинова киселина, която се съдържа в зехтина .Всеизвестни са ползите от приема на Омега мастни киселини при тези заболявания . Наред с това Акай съдържа мощен коктейл от витамини (В-витамини, витамин C и витамин Е ) и минерали (селен, цинк, магнезий, манган, калций, мед),който помагат от една страна да се намали риска от артрит, а от друга  за профилактика и лечение, ако е факт заболяването  . Антиоксидантите,  здравословните мастни киселини и витамини C и Е са основни съставки на Acai, които могат да спомогнат за по-малко болки в ставите и по-силна имунна система. Друго важно свойство на Акай е потенциала да  изчиства токсините от тялото, което само по себе си  е изключително важно както за превенция, така и за терапия на Артритни заболявания .  Също така е установено съдържанието на циклооксигеназа (COX) -1 и COX-2. Те помагат за намаляване на възпалението и болките, както и за предотвратяването на бъдещи симптоми .Органичният Акай зарежда с енергия, допринасяща за повече упражнения и физическа активност , които са от  голяма важност  при   страдащите от артритни заболявания .
Разглеждайки невероятните  здравословни ползи от консумацията на органичен Акай Бери, логично е да си зададем въпроса: „Това ли е магическото средство за лечение на всички болести?”
Отговора е НЕ, РАЗБИРА СЕ. Акай е преди всичко плод, може би най-полезния на планетата, но за разлика от  други  хранителни добавки (ползите от  които по-скоро са предмет на фолклора, а не на конкретен научен анализ) органичния Акай Бери се радва на огромен научен интерес. Все повече клинични изследвания показват  изразени терапевтични действия доказващи, че консумацията му в най-голяма степен може да помогне да живеете по-дълго, по-качествено  и да избегнете болестите.
По тази причина Органичния Акай Бери в последните години е най-продаваната и високо оценена хранителна добавка, съчетаваща в себе си най-ценните за здравето компоненти, а именно:
Перфектен ОМЕГА 3,6,9 продукт, най-мощният антиоксидант, 19 различни аминокиселини, фибри, фитостероли и забележителен комплекс от витаминни и минерали. (Вижте повече)
Подобен здравословен коктейл може да получите от съчетанието на поне 10 вида различни хранителни добавки, които да достигнат подобни стойности, но в такъв случай би се загубило друго уникално свойство на органичния Акай, а именно – синергията.
Беше доказано, че точната пропорция на всички гореизброени вещества създава мощен ефект на синергия  (съвместно действие, при което крайният ефект е по-голям от сумата от ефектите, предизвикани по отделно от всеки компонент).И накрая Акай Бери е 100 % органичен продукт без странични ефекти, който  единствен притежава  KOSHER и ORGANIC сертификати.  Вижте коментари на 36 световно известни специалисти по медицина по отношение на Акай тук.

Посочената информация се отнася единствено и само за Органичен Сертифициран (Freeze dry) Акай Бери.
Добавки от екстракти, концентрати или несертифицирани сокове нямат хранителна стойност и могат да бъдат опасни за здравето Ви. За да не станете жертва на измамите с Акай Бери добавки или сокове прочетете за измамите с Акай! Написаното по-горе има информационен характер и не е предназначено за диагностика и лечение на заболявания. За професионална информация, свързана с клинични състояния, се обърнете към лекуващия Ви лекар !