Какви и кои са условията за лимфен дренаж у дома?

За да се постигне най-добрият резултат, е необходимо да се изпълнят редица условия:

Лимфен дренажен масаж не трябва да бъде болезнен. Техниката на масажа осигурява леко потупване и потушаване по посока на лимфата, т.е. отдолу нагоре.

За максимален ефект е желателно да се използват есенциални или специални антицелулитни масажни масла. Те включват гений, джинджифил, оранжево или лимоново масло, както и кедрово масло. Отлично средство за отслабване са медът и кафето. Самият мед е добър адсорбент, а в комбинация с ароматни масла също допринася за тонизиране на кожата. За масаж на лице се препоръчва да се използват кафеварни плочи, чаени чанти с пара или филтри от лечебни билки.

Препоръчително е да вземете топла вана с етерично масло преди процедура за лимфен дренаж.

По време на целия масаж трябва да пиете най-малко два литра вода на ден. И веднага след сесията не можете да пиете вода за два часа. И последният прием на течности трябва да бъде най-малко четири часа преди лягане.

Упражнението по време на лимфен дренаж не само ще увеличи дренажния ефект, но също така ще помогне за намаляване на теглото и ще даде на тялото ви еластичност.

Ако решите да имате лимфен дренаж в къщи, бъдете последователни и се опитайте да завършите пълен курс от дванадесет до петнадесет процедури. Масажът трябва да се извършва всеки ден.