Техника за провеждане на лимфен дренаж у дома

Посетете козметичен салон и прочетете списъка с предоставените услуги, може да се интересувате от процедурата за лимфен дренаж. За какво се нуждае, кой се нуждае от тази процедура и дали е възможно лимфен дренаж в дома? За да отговорим на тези въпроси, ще проведем кратка екскурзия в анатомията на човешкото тяло.

Човешкото тяло (в зависимост от възрастта) е 60-70% вода. "Без вода, ние не сме момчета и смесица!" Водата е навсякъде - както в клетките, така и в извънклетъчното пространство. Докато кръвта доставя храна на клетките, отпадъчните продукти (токсини, шлаки) се отстраняват от организма през канализационната система на тялото - лимфата. Това се случва, че лимфните "реки" застигат и това води до много неприятни последици: започвайки с оток и целулит и завършвайки с такива заболявания като разширени вени и високо кръвно налягане.

Чрез консумирането на поне два литра вода на ден гарантирате, че тялото ви ще бъде незабавно изчистено от вредни токсини. Следи от неуспех в "системата за почистване" могат да бъдат намерени предимно на лицето - това са торбички под очите, подуване на тъкани и други подобни. В допълнение, стагнацията на лимфния дренаж незабавно засяга долните крайници. Краката бързо се уморяват, растат тежки, дефектите на кожата се появяват под формата на целулит, оток и подуване на вените.

За стимулиране на изтичането на течност върху лимфата и този тип модерен и ефективен масаж се извършва - лимфен дренаж. Освен това, лимфен дренажен масаж стимулира кръвообращението, което има благотворен ефект върху тялото като цяло. Козметичният резултат се проявява във факта, че тази процедура, заедно с други дейности помага да се отървем от целулита, да предотвратим образуването на отоци и да направим тялото по-подходяща и затова красива.