Лимфният дренаж и здравето

Подуване на краката, целулит, умора може да означава мързелива лимфна система. Понякога в такива случаи помага професионалният лимфен дренаж, който може да се извършва и у дома. За да направите това, е важно да овладеете техниката на масажа.

С помощта на ръководството можете да активирате лимфните съдове и възли, особено в подмишниците, врата, слабините и корема. Всички движения трябва да бъдат гладки и натиск с различна интензивност.

Дори ако имате подуване само на един крак, масажът се извършва върху цялото тяло. Една сесия трябва да продължи около 1 час, след което ще се чувствате много по-лесно, според славата на физическия терапевт.

Освен това, за да се освободите напълно от оток, тежест в краката и други проблеми, ще ви е необходимо от 5 до 10 сесии лимфен дренаж. Важно е също да упражнявате ежедневно.

Трябва да се отбележи, че професионален лимфен дренаж се използва за решаване на специфични здравословни проблеми. За това има специална техника.

Ранен лимфен едем, задържане на течности, слаб имунитет, телесна мазнина, всичко това изисква качествен дренаж.

Лимфният масаж активира парасимпатиковата нервна система, което води до отпускане на тялото; стимулира тялото; подобрява функцията на червата; удължава младостта

Има специален лимфатичен дренаж на лицето и тялото, който се използва за подобряване на външния вид, лечение на белези след акне. Този масаж подобрява външния вид на кожата, премахва целулита.

Лимфен дренаж е метод, който укрепва лимфния поток. При повишаване на лимфния поток се увеличава активността на имунната система (продуциране на лимфоцити). Лимфният масаж особено трябва да се използва от хора, които имат липса на енергия, отслабен имунитет, пост-травматичен едем.