Правила и грижи за кожата за жените над 30г - 30+

30+ е времето, в което да започнем да използваме кремове против стареене. И да се запознаем с ретинола

Това е период от живота ни, в който увереността е достигната стабилни нива, познаваме себе си, умеем да обгрижваме нуждите си.

Сега обаче кожата ни се нуждае от пренастройване в подхода към нея. Първите белези на стареенето вече са започнали да рисуват историята на ранната младост по лицето ни. Ако сме прегрешавали редовно с партита до малките часове, алкохол, цигари и дълги часове под силното слънце, то първите бръчици вече са видими, а тургурът на кожата е започнал да отслабва. Имаме нужда от редовна и по-активна грижа, за да намалим щетите и да задължим блясъка и стегнатия вид на кожата на лицето си.

В 30-те, козметичната грижа с активни антиейджинг съставки влиза в играта. Това е моментът да започнем съзнателно и редовно да работим за предпазване от преждевременното стареене. Колкото по-съвестни сме сега, толкова по-малко поражения ще имаме за поправяне по-късно, когато мисията е далеч по-сложна. 

Една от най-работещите съставки за това е ретинолът.Кремовете и серумите с ретинол изглаждат повърхността на кожата, като свиват порите и омекотяват фините линии.Важно е да знаете, че първата ви среща със серумите с ретинол може да доведе до усещане за парене и дори до червенина по кожата. Затова се консултирайте със специалист и започнете с крем с по-ниска концентрация на ретинол, преди да посегнете към висококонцентрираните терапии.

Време е най-после да подходите сериозно към онези 8 часа.

А, какви грижи и правила точно да спазваме вижти тук: