Онлайн мода

Онлайн мода

Модата е явление, с което се сблъскваме всеки ден. Дори хората, които твърдят, че не се интересуват от нея, всяка сутрин избират дрехи, съвпадащи с настроението им в момента.

Единственото сигурно нещо е, че модният свят се променя всеки ден. Ние постоянно сме обстрелвани с нови идеи, които са вдъхновени от музиката, киното, книгите и телевизията. Най-важният фактор, който влияе на модата е киното. След филма "Мъже в черно" фирмите за производство на очила увеличават продажбите си двойно. Освен дрехи и аксесоари, модата продава и готови образи. Много са филмовите звезди станали известни благодарение на връзката си с модата. Да не говорим за множеството манекенки, които са се превърнали в икони точно заради силата на модата. Тя създава послания, които всички разбират. Има няколко причини, поради които й се подчиняваме:

Заради физическото привличане – много дрехи се носят, защото засилват "химията" между половете.

Заради конкретни емоции – ние се контим, когато сме в настроение и не се стараем, когато не се чувстваме добре.

По религиозни причини – мъжете евреи носят дълги черни дрехи, мохамеданките покриват всяка част от тялото си

За идентифициране на професията – съдиите носят тоги, военните носят униформи и т.н.

Модата е огромна индустрия. В купуването, продаването и създаването на дрехи са въвлечени много повече хора, отколкото във всеки друг бизнес на света. Ежедневно милиони служители гладят, шият, боядисват и доставят дрехи. Рекламите по билбордове и списания са това, което ни насочва как да се обличаме.