Хлорираната вода уврежда косата

Хлорираната вода уврежда косата

За да имате здрава коса с блясък и да бъдете забелязвани по-често от хората около вас, трябва да полагате достатъчно грижи.

Замърсяването на косата е една от основните причини тя да не изглежда добре, като факторите за това са прах, болестотворни микроорганизми, секреция на мастни и потни жлези.
Остатъците от ползваните козметични продукти също замърсяват косата. Особено внимание трябва да обърнете на това с какво разресвате косата си, какви четки и гребени използвате. Най-подходящи са гребените от естествени материали. Те не разраняват кожата, както металните.
Ако ползвате четка за коса, изберете такава с твърди косми от четина. Независимо дали ползвате четка, гребен или двете, почиствайте ги всеки ден със сапунен разтвор.
Когато миете косата си, използвайте мека вода, която съдържа минимални количества минерални соли. Не ползвайте хлорирана или съдържаща амоняк. Така ще увредите косата си. Важно е да се отбележи, че повечето шампоани изсушават косата. За да избегнете това, ползвайте такива, обогатени с ланолин и лецитин. Освен това мийте косатане по-често от два пъти седмично.