Мурсалският чай - универсална родопска билка

Ако се питате дали съществува една универсална билка, която да лекува различни заболявания, то в следващите редове ще се запознаете именно с такъв растителен феномен -  мурсалският чай. Научно доказано е, че билката Мурсалски чай съдържа всички елементи, от които се нуждае човешкия организъм, за да функционира правилно и да свобождава натрупаните токсини. Две чаши от чая дневно осигуряват отлично здраве и тонус.

Мурсалският чай е българска билка, която се отглежда в Родопите и Пирин. Той е панацея за високото кръвно, бори чернобродните, бъбречните и духателните заболязания. Стимулира защитните механизми на организма, забавя стареенето на клетките и се използва като превенция срещу раковите образувания. Лечението с чай е сред най-предпочитаните форми на народната медицина.

Лечебно действие на Мурсалския чай


mursalski-chai-deistvie

Целебното действие на мурсалския чай не е тайна за никого, а билката е част от народната медицина в продължение на векове. Но доколко информацията за нейните магическите сили почива на научни изследвания?

  
гледай още »

Находища на Мурсалски чай


Находища на Мурсалски чай

В последните години се налага служители на Държавното горско стопанство на охраняват най-голямото находище на Мурсалски чай в България. То се намира в Родопите.

  
гледай още »

Разликите между диворастящият и култивираният Мурсалски чай


Разликите между диворастящият и култивираният Мурсалски чай

Дивият мурсалксият чай е балкански ендемит и вирее само на някои места в България, Македония, Албания и Гърция. Нашата страна държи първенството по разпространение на билката, която расте в Мурсалския дял на Родопите , Южен и Среден Пирин и Славянка. Въпреки това през 1996г. тя е обявена за застрашен вид.

  
гледай още »

За какви заболявания помага мурсалския чай?


За какви заболявания помага мурсалския чай?

Елементите, които се съдържат в мурсалския чай го превръщат в изключително ценна хранителна добавка. Билката помага за много заболявания, характерни за съвременния ни начин на живот и е една важна и същевременно изключително лесна стъпка, която всеки от нас може да направи за по-добро здраве.

  
гледай още »