Condom Couture - мода от презервативи

Condom Couture - мода от презервативи

Винаги моден аксесоар ли е...? А с какво да сме модерни? Освен шапките, шаловете, гривните, часовниците, чантите и това е.. Аксесоар - създаващ дреха?  Мода от презервативи - Condom Couture. Изкуство или мода? Което и да е, не е за всеки вкус

Очевидно надарена с такова е и бразилската дизайнерка Адриана Бертини, която произвежда дрехи от... дефектни или с изтекъл срок презервативи. Те аксесоар ли са?

Новата й колекция е наречена Condom Couture и включва всякакви варианти на облекло - от съвсем къси, дори модни сексапилни коктейлни рокли през официални или карнавални костюми и дори разнотипни аксесоари.

Самата Бертини обаче признава, че идеята й има и скрит подтекст, който не е част от модните тенденции, а по-скоро от образователните такива. 

"Искам изкуството ми да бъде навсякъде, напомняйки на всеки един човек за необходимостта от превенция, когато прави секс", разкрива тя и допълва, че основата цел на колекцията й е да повиши половата култура и да стимулира употребата на предпазни средства при интимен акт. 

И ако все пак си казвате "дори и така да е, никога не бих облякъл подобно нещо", то фактите говорят, че моделите на Адриана Бертини се продават не само в градовете в Бразилия, но и в Ню Йорк, Сан Франциско и дори Шанхай.
Избрани сайтове Couture

Най-актуални страници Couture

  • Италиански осветителни тела с ръчно изработени абажури, колекция Veli Mini Couture. Производител Slamp, Италия. Колекция Veli Mini Couture, Slamp

  • Италиански осветителни тела с ръчно изработени абажури, колекция Veli Couture. Производител Slamp, Италия. Колекция Veli Couture, Slamp

  • Колекция луксозни бар столове Norma. Производител Cattelan, Италия. Колекция Norma, Cattelan