Косопад при мъжете

Изглежда сякаш е суета, че мъжете харчат милиони за лечение на своя косопад. В действителност значително малък брой от формулите за лечение на косопад при мъжете са ефективни. Като се има предвид, че всеки трети мъж е застрашен от оредяване на косата на възраст около 35 години, то преминаването през различните опции за лечение на косопад не е най-доброто решение.  Някои момчета започват да оплешивяват дори преди да навършат 21 години.

Преждевременно оплешивяване


Търсите начин да се справите с нежеланата загуба на коса?  Основното действие на лекарствата срещу косопад е свързано с намаляване на нивото на  дихидротестостерона. Опитите показват, че при по-голяма част от мъжете това води до намаляване на косопада. Дори напротив често се постига положителен ефект, изразяващ се в повторен растеж. Веднъж обаче започнете ли лечение, не го прекратявайте, защото желаният ефект ще изчезне.   Ако имате здрава коса е необходимо да приемате някои вещества, които ще предотвратят преждевременната ѝ загуба. Например доставянето на организма на повече протеини. Разбира се, не в прекалени количества. Те ще помогнат на вашата коса да расте значително по-бързо. Самите протеини са част от структурата на косъма, липсата им предразполага към по-лесното му късане. Друга важна съставка е консумацията на големи количества вода. Това ще доведе до пречистване на организма от токсини и по-бърз растеж на косата.

  
гледай още »

Растежа на косата


Здравословното хранене и менталното здраве са основен фактор, който може да ви предпази от оплешивяване. Пържените храни, сладкишите, алкохолът, високата консумация на захар, продукти без захар често съдържащи изкуствени подсладители, оказват негативно влияние върху косата и задълбочават проблема.   От друга страна, храни богати на витамини са полезни за предотвратяване на риска от оплешивяване. Консумацията на месо и млечни продукти доставя на организма  протеини  и  витамин B12.  Картофите и бананите са богати на витамин B6, докато бадемите и слънчогледът съдържат  витамин E.   Една от хипотезите за косопад при мъжете се дължи до голяма степен на стреса. Не допускайте да управлява живота и здравето ви. Проявяването на физическа активност, тренировки и сън ще помогне за неутрализирането на този неблагоприятен фактор. Изключително важно е и отстраняването на високо токсичните цигари, алкохол и консумация на кафе.

  
гледай още »

Лазерна терапия - работи ли?


гледай още »