»ма ли възможност?

»зглежда с€каш е суета, че мъжете харчат милиони за лечение на сво€ косопад. ¬ действителност значително малък брой от формулите за лечение на косопад при мъжете са ефективни.  ато се има предвид, че всеки трети мъж е застрашен от оред€ване на косата на възраст около 35 години, то преминаването през различните опции за лечение на косопад не е най-доброто решение.  Ќ€кои момчета започват да оплешив€ват дори преди да навършат 21 години.


ѕреждевременно оплешив€ване


“ърсите начин да се справите с нежеланата загуба на коса?  ќсновното действие на лекарствата срещу косопад е свързано с намал€ване на нивото на  дихидротестостерона. ќпитите показват, че при по-гол€ма част от мъжете това води до намал€ване на косопада. ƒори напротив често се постига положителен ефект, израз€ващ се в повторен растеж. ¬еднъж обаче започнете ли лечение, не го прекрат€вайте, защото желани€т ефект ще изчезне.   јко имате здрава коса е необходимо да приемате н€кои вещества, които ще предотврат€т преждевременната ѝ загуба. Ќапример достав€нето на организма на повече протеини. –азбира се, не в прекалени количества. “е ще помогнат на вашата коса да расте значително по-бързо. —амите протеини са част от структурата на косъма, липсата им предразполага към по-лесното му късане. ƒруга важна съставка е консумаци€та на големи количества вода. “ова ще доведе до пречистване на организма от токсини и по-бърз растеж на косата.

  
гледай още ї

–астежа на косата


«дравословното хранене и менталното здраве са основен фактор, който може да ви предпази от оплешив€ване. ѕържените храни, сладкишите, алкохолът, високата консумаци€ на захар, продукти без захар често съдържащи изкуствени подсладители, оказват негативно вли€ние върху косата и задълбочават проблема.   ќт друга страна, храни богати на витамини са полезни за предотврат€ване на риска от оплешив€ване.  онсумаци€та на месо и млечни продукти достав€ на организма  протеини  и  витамин B12.   артофите и бананите са богати на витамин B6, докато бадемите и слънчогледът съдържат  витамин E.   ≈дна от хипотезите за косопад при мъжете се дължи до гол€ма степен на стреса. Ќе допускайте да управл€ва живота и здравето ви. ѕро€в€ването на физическа активност, тренировки и сън ще помогне за неутрализирането на този неблагопри€тен фактор. »зключително важно е и отстран€ването на високо токсичните цигари, алкохол и консумаци€ на кафе.

  
гледай още ї

Ћазерна терапи€ - работи ли?


гледай още їпетна и акне

јктивна борба, лечение, диагностициране откриване и лечение на причините за по€вата на петна и акне, петната от слънцето или хормоналните петна. ¬ наши€ център специалистите Ц дерматолози, ще ¬и насочат ко€ е най-добрата терапи€ или процедура отговар€ща н  гледай още ї www.persona.bg петна и акне