Мурсалският чай - универсалната родопска билка

Ако се питате дали съществува една универсална билка, която да лекува различни заболявания, то в следващите редове ще се запознаете именно с такъв растителен феномен -  мурсалският чай. Научно доказано е, че билката Мурсалски чай съдържа всички елементи, от които се нуждае човешкия организъм, за да функционира правилно и да свобождава натрупаните токсини. Две чаши от чая дневно осигуряват отлично здраве и тонус.

Мурсалският чай е българска билка, която се отглежда в Родопите и Пирин. Той е панацея за високото кръвно, бори чернобродните, бъбречните и духателните заболязания. Стимулира защитните механизми на организма, забавя стареенето на клетките и се използва като превенция срещу раковите образувания. Лечението с чай е сред най-предпочитаните форми на народната медицина.


Лечебно действие на Мурсалския чай

mursalski-chai-deistvie

Целебното действие на мурсалския чай не е тайна за никого, а билката е част от народната медицина в продължение на векове. Но доколко информацията за нейните магическите сили почива на научни изследвания?

 
 Терапията - масаж с камъни е ново средство за възстановяване на баланса на енергия. Въздействието на точки с камъни от вулканичен произход буквално връща към живот и спомага за доброто самочувствие.По време на терапията вашето тяло се отпуска, а мислите в гледай още » за масаж с камъни www.persona.bg  

 
гледай още »
Находища на Мурсалски чай

Находища на Мурсалски чай

В последните години се налага служители на Държавното горско стопанство на охраняват най-голямото находище на Мурсалски чай в България. То се намира в Родопите.

  
гледай още »
Разликите между диворастящият и култивираният Мурсалски чай

Разликите между диворастящият и култивираният Мурсалски чай

Дивият мурсалксият чай е балкански ендемит и вирее само на някои места в България, Македония, Албания и Гърция. Нашата страна държи първенството по разпространение на билката, която расте в Мурсалския дял на Родопите , Южен и Среден Пирин и Славянка. Въпреки това през 1996г. тя е обявена за застрашен вид.

  
гледай още »
За какви заболявания помага мурсалския чай?

За какви заболявания помага мурсалския чай?

Елементите, които се съдържат в мурсалския чай го превръщат в изключително ценна хранителна добавка. Билката помага за много заболявания, характерни за съвременния ни начин на живот и е една важна и същевременно изключително лесна стъпка, която всеки от нас може да направи за по-добро здраве.

  
гледай още »


Избрани сайтове билка