Лечебно действие на Мурсалския чай

mursalski-chai-deistvie

Целебното действие на мурсалския чай не е тайна за никого, а билката е част от народната медицина в продължение на векове. Но доколко информацията за нейните магическите сили почива на научни изследвания?

Изследвания на мурсалския чай.

В началото на нашия век под ръководство на български учени се провежда изследване в университета в гр. Лунд, Швеция.То има за цел да установи съдържащите се елементи в мурсалския чай.  Проучването потвърждава наличието на повече от 22 елемента, някои от които са изключително ценни за профилактиката на редица заболявания. Селен, желязо,  кобалт, калий, фосфор, магнезий и натрий са само част от тях.

На кои елементи мурсалският чай дължи лечебното си действие?

За селена все повече започва да се говори като елемент с изключителна роля при превенцията и лечението на заболявания, свързани с съвременния  начин на живот- туморни образования, захарен диабет, сърдечно съдови заболявания, болести на кръвта и др.

Селенът е микроелемент, който играя най-важна роля сред антиоксидантите в защитата на организма, тъй като има мощно действие и е  способен да  „обезвреди“ свободни радикали, които останалите антиоксиданти не успяват.  Освен  мурсалския чай, източници на селен са и бразилския орех, броколито, повечето пресни зеленчуци, но не трябва да забравяме, че съдържанието на селен в тях зависи от съдържанието му в почвата, където са израсли те.

Друг важен елемент, който се съдържа в мурсалския чай е магнезият, чието действие ни помага да се преборим със стреса и умората, играе важна роля при регулирането на ритъма на сърцето.  Това прави мурсалския чай  подходяща хранителна добавка, ако често чувствате умора и сте чувствителни на стрес.

Чували ли сте да казват, че мурсалският чай е "българската виагра"? Изследванията доказват и наличието на кобалт- със своето действие елемента  влияе на потентността и безплодието. Той е изключително важен и за кръвообръщението и имунитета.  Особено застрашени от недостиг са хората, които не консумират месо, пушачите и тези, които прекаляват с алкохола, тъй като тези навици са способни да намалят количеството от елемента в организма ни.

Доказано е, че билката повишава имунитета и има положително действие при анемии- в тази посока влияят включително желязото и наличието на мед. 

Това са само част от елементите, които се крият в основата на  действието на мурсалския чай. Благодарение на проучванията в областта, на тази основа е възможно скоро да се появят и лекарства, а скептиците по отношение на народната медицина могат да намерят своето успокоение в потвърдените от изследванията факти. 


КоментариИзбрани сайтове действие

Хисарските ченгета в акция, пак заловиха дрогиран шофьор

Полицията в Хисаря е установила и задържала поредния водач Владо Д., който управлява автомобил под въздействие на наркотични вещества. Вчера при специализирана полицейска операция служители от РУ Хисаря са спрели за проверка на случаен принцип лек автомобил “ Форд” с пловдивска регистрация. По време на проверката на полицейските служители им направило впечатление, че водачът е леко неадекватен, развеселен и се държи неглежиращо към на задаваните...

Няма край: Пак арестуваха дрогирани и пияни шофьори в Калояновско и Хисарско

Вчера около 16 часа е установен водач на лек автомобил Фолксваген пасат със софийска регистрация край Песнопой. Колата е управлявана от 39-годишна жена от Карлово. Полицаите установили, че тя шофира без свидетелство за правоуправление в момента на проверката. Книжката й е била иззета по административен ред преди време. Води се бързо производство под наблюдението на Районна прокуратура Пловдив. При друг случай е арестуван 29-годишен водач на лек...