Лечебно действие на Мурсалския чай

mursalski-chai-deistvie

Целебното действие на мурсалския чай не е тайна за никого, а билката е част от народната медицина в продължение на векове. Но доколко информацията за нейните магическите сили почива на научни изследвания?

Изследвания на мурсалския чай.

В началото на нашия век под ръководство на български учени се провежда изследване в университета в гр. Лунд, Швеция.То има за цел да установи съдържащите се елементи в мурсалския чай.  Проучването потвърждава наличието на повече от 22 елемента, някои от които са изключително ценни за профилактиката на редица заболявания. Селен, желязо,  кобалт, калий, фосфор, магнезий и натрий са само част от тях.

На кои елементи мурсалският чай дължи лечебното си действие?

За селена все повече започва да се говори като елемент с изключителна роля при превенцията и лечението на заболявания, свързани с съвременния  начин на живот- туморни образования, захарен диабет, сърдечно съдови заболявания, болести на кръвта и др.

Селенът е микроелемент, който играя най-важна роля сред антиоксидантите в защитата на организма, тъй като има мощно действие и е  способен да  „обезвреди“ свободни радикали, които останалите антиоксиданти не успяват.  Освен  мурсалския чай, източници на селен са и бразилския орех, броколито, повечето пресни зеленчуци, но не трябва да забравяме, че съдържанието на селен в тях зависи от съдържанието му в почвата, където са израсли те.

Друг важен елемент, който се съдържа в мурсалския чай е магнезият, чието действие ни помага да се преборим със стреса и умората, играе важна роля при регулирането на ритъма на сърцето.  Това прави мурсалския чай  подходяща хранителна добавка, ако често чувствате умора и сте чувствителни на стрес.

Чували ли сте да казват, че мурсалският чай е "българската виагра"? Изследванията доказват и наличието на кобалт- със своето действие елемента  влияе на потентността и безплодието. Той е изключително важен и за кръвообръщението и имунитета.  Особено застрашени от недостиг са хората, които не консумират месо, пушачите и тези, които прекаляват с алкохола, тъй като тези навици са способни да намалят количеството от елемента в организма ни.

Доказано е, че билката повишава имунитета и има положително действие при анемии- в тази посока влияят включително желязото и наличието на мед. 

Това са само част от елементите, които се крият в основата на  действието на мурсалския чай. Благодарение на проучванията в областта, на тази основа е възможно скоро да се появят и лекарства, а скептиците по отношение на народната медицина могат да намерят своето успокоение в потвърдените от изследванията факти. 


КоментариИзбрани сайтове действие

Пирин Голф и Кънтри Клуб

Пирин Голф и Кънтри Клуб е 5-звезден луксозен хотел, открит през 2008г., работи целогодишно. Пирин Голф и Кънтри Клуб е 5-звезден луксозен хотел, открит през 2008г., работи целогодишно.

Комплекс Адмирал

Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас. Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас.

Комплекс Манастира 1 и 2

Първа линия премиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил. Първа линия премиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил.

Летен Отпуск 2020

Уважаеми партньори, колеги и клиенти,   Уведомяваме Ви, че фирма „ Чех Пласт“ ООД излиза в летен годишен отпуск. Последният ни работен ден е 07.08.2020 г., а с нас ще можете да се свържете отново на 24.08.2020 г.Уважаеми партньори, колеги и клиенти,   Уведомяваме Ви, че фирма „ Чех Пласт“ ООД излиза в летен годишен отпуск. Последният ни работен ден е 07.08.2020 г., а с нас ще можете да се свържете отново на 24.08.2020 г.

Боядисване с латекс

6-те основни грешки при боядисване с латекс! Най-важното за боядисването с латекс. Основни правила от Лукс Ремонти БГ Материалът Боядисване с латекс е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

Цялостен ремонт на баня- цена и срок

Можем ли да направим цялостен ремонт на баня за 10 дни и на каква цена? Етапи в ремонта на банята Демонтаж на наличното санитарно оборудване и смъкване на плочките.Демонтират се старите плочки и водопровод. Извозват се отпадъците с контейнер до специализирано сметище. Смяна на тръбите в банята.Полага се нов водопровод и нови тръби за чиста... Материалът Цялостен ремонт на баня- цена и срок е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

Първи стъпки за един успешен ремонт

Едно условие всеки ремонт да бъде изпълнен добре-Трябва да се гледат цялостно нещата. Трябва да се прозрат връзките между помещенията и условията, които залага специфичното им предназначение. Материалът Първи стъпки за един успешен ремонт е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

За влагата и вътрешната изолация на баня..

Една етична и професионална фирма за вътрешни ремонти ще се погрижи наистина да ви изолира от просмукващата се влага в банята. Материалът За влагата и вътрешната изолация на баня.. е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

Започва се. Да изкъртим старото ефективно!

Ако ще правите цялостен ремонт на банята, редът е ясен. Няма да минете без къртене на стени, под, арматура, без прокарване на нови тръби... Материалът Започва се. Да изкъртим старото ефективно! е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

Какво значи добре ремонтирана баня?

Когато става дума за ремонт на баня, експедитивността е от значение. А за да сме в график, грешките трябва да са сведени до минимум. Което е изискване, преди всичко, за качествени материали, специализирани инструменти и професионални работници. Избраната фирма за ремонт на баня трябва да покаже и докаже, че не прави компромис с материалите, инструментите и хората. Материалът Какво значи добре ремонтирана баня? е публикуван за пръв път на Лукс...