Как да използвате сешоара като професионалисти

Как да използвате сешоара като професионалисти

Не всяка жена се събужда сутрин с перфектна прическа. Повечето от нас трябва да положат грижи, за да приведат косата си в красив вид. За тази цел обаче имаме нужда от съучастник - най-лесното и удобно решение е сешоарът. И макар че често сушим косата си, е много вероятно да не използваме този инструмент правилно. Затова тук ще ви запознаем с основните правила как да боравите със сешоара като професионалисти, за да имате гладка и обемна коса, с елегантно завити краища и очарователна прическа.

1.  След като измиете косата си, внимателно я подсушете с кърпа. Не търкайте интензивно, за да не я накъсате. Разрешете с гребен с широки зъби.

2. Нанесете лек стилизант. Това може да бъде крем за изправяне, кристали за коса, спрей без отмиване или какъвто друг продукт обичате да използвате.

3. Изсушете излишната влага от косата съвсем хаотично. Нека стане суха на 80%, за да се справите по-лесно с оформянето. Ако започнете да я стилизирате, докато е съвсем мокра, рискувате да загубите много време, а не рядко и желания ефект. За повече обем, сушете косата с наведена надолу глава.

4. Разделете косата на сектори (удобни за вас) с фризьорски щипки. Обикновено това са хоризонтални сектори. Започнете с този, който се намира в зоната на тила и продължавайте нагоре.

5. Навийте част от косата около кръгла четка (ако е възможно, от естествен косъм) и започнете издухването със сешоара. Кичурът трябва да се намира под ъгъл от 45 градуса от скалпа, а струята на уреда да е насочена по посоката на растежа на косата. От корена издърпвайте четката до долу, като леко завивате краищата. Съсредоточете се върху корените, за да получите повече обем. Дръжте накрайника на сешоара поне на сантиметър от самата коса, а не го допирайте непосредствено до нея.

6. Когато приключите, се уверете, че косата вече е съвсем суха, за да не "слегне" от влагата и прическата бързо да се развали. Можете да охладите косата си накрая със студената струя на сешоара, за да фиксирате прическата.

7. По избор напръскайте косата с лак или друг спрей, за да запазите получения резултат по-дълго.


КоментариИзбрани сайтове косата

Най-актуални страници косата

  • Какъв е механизма на подмладяване с плазмолифтинг Подмладяване с плазмолифтинг

  • Какво е дерматология?

  • Технологии гледай още » ...