Как да отпушим канала?

Как да отпушим канала?

Има 2 прости неща във всяка кухня, които действат за 

отпушване канали.

Към тях можем да добавим още няколко налични в хладилника средства и да си направим механично бутало. 

Как да отпушим канала

без да използваме многобройните продукти на пазара, които са опасни за кожата и здравето ни? С тях трябва да внимаваме първо да не се докоснат до кожата ни, и второ – да не вдишваме изпаренията от тях.

Какви са алтернативите за отпушване на канали?

Има 2 познати начина, които отпушват, почистват, дезинфекцират канала и трябва да опитаме преди да се обадим на първия телефон

  • отпушване само с топла вода и сапун
  • отпушване със сода и оцет

На домашно ще се справим ли? Или ако не поне сме длъжни да опитаме. 

Като първа цел трябва да си поставите никога да не оставяте каналите да се запушат напълно. В подобни случаи е трудно да отпушите само с продукти от кухненския шкаф. Правете профилактично отпушване на канали веднъж в седмицата или на две седмици със следните продукти, които са изпитани и наистина действат:

Важни правила при отпушване на канал- не забравяйте: 

Домашните продукти, които ползвате за отпушване на канала, ще действат не само за отпушване, но и за почистване и дезинфекция на канала в банята или тоалетната, както и ще прогонят лошите миризми.

 

Отпушване на канали с веро или сапун


Тайната е в хлъзгавата им текстура, която е в състояние да премахне блокажите в запушените канали в жилището ви. Първо трябва да разтворите 1 кг. от миещата течност в три литра гореща вода. Веднага след това можете да изсипете получената смес в канализационната тръба и да оставите за една нощ да подейства. На следващия ден направете процедурата с гореща вода, посочена по – горе.

  
гледай още »

Отпушване на канали с бутало


Това е един от най – надеждните инструменти за  отпушване на канали  у дона, когато става дума за битови проблеми, като затлачени канали. То е ефикасно както за отпушване на тоалетни, така и на мивки. Покрийте с отвора на буталото единия край на тръбата на мивката и започнете да го движите енергично нагоре – надолу. Това трябва да предизвика налягане на водата, което да предизвика канала да се отпуши.

  
гледай още »

Отпушване на канали с кока-кола


Не сме сигурни колко еко е да отпушваш канала  с кока кола, но със сигурност е по-екологично от използването на препаратите, които продават по магазините. Още по-важно в случая е, че газираната напитка наистина действа, а технологията е много просто – изсипете един литър от нея в мивката/канала/тоалетната чиния, оставете да подейства през нощта, а на сутринта залейте с няколко литра вряла вода. Ако това не подейства, използвайте и вакуум, за да бъдете сигурни в отпушването.

  
гледай още »

Отпушване на канали със сода за готвене и оцет


Изсипете ¾ от чаена чаша пълна със сода в канала/мивката. Изсипете половин чаша винен оцет отгоре и незабавно покрийте с плоска чиния. Оставете да подейства за 30 минути, като през това време не използвате мивката и не повдигате чинията. Залейте с 2 литра вряща вода и оставете кранчето на топлата вода да течен в продължение на 2-3 минути.

  
гледай още »

Отпушване на канали със сода за готвене, оцет и сол


Уверете се, че няма вода в мивката. Вземете една чаена чаша, която ще използвате за мярка. Напълнете я със сода и изсипете в канала, напълнете я отново, но този път със сол и изсипете. Последно напълнете чашата с винен оцет и залейте. Оставете да подейства за 10 минути, след което залейте с вряща вода. Ако каналите са запушени, но не изцяло, а просто водата трудно се оттича, то очаквайте методът да подейства.

  
гледай още »

Отпушване на канали с механични каналопочистващи машини.


Не всеки канал може да се отпуши с вода под налягане. Всичко зависи от конкретните условия.

  
гледай още »

ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ. КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ И ПОМНИМ!


Всеки опит да отпушим канала с подръчни средства води до реален риск от нарушаване на неговата цялост. Това означава чести, хронични запушвания в бъдеще време. Моят съвет, обърнете се към специалист с професионална каналопочистваща техника. Попитайте го с каква техника разполага. Имайте предвид, че има пряка зависимост между сечението на канала и големината на каналопочистващата машина. Ако имате възможност за избор, не се колебайте, изберете тежката артилерия. Каналопочистващи машини дислоцирани на бусове са подходящи за централната градска част, трудно достъпни обекти, както и канали със сечение до 200 милиметра. Малко физика и водоструйката и каналопочистващата машина дислоцирана на бус и каналопочистващата машина дислоцирана на камион работят при налягане около 150 атмосфери на работният флуид (водата). Разликата е в дебита на флуида, при водоструйката 6-8 литра вода в минута, при буса 80-120 литра вода в минутя, а при камиона 340-500 литра вода в минута. А почистващата сила на водата е произведение на налягане по дебит. Има и някои други фактори влияещи при точната формула, но изводите оставям на вас. В повечето случаи каналопочистващите машини дислоцирани на камион са и комбинирани, което им дава възможност да работят и под ваккум, за почистване на каналите от твърдите отлагания (инертни материали).

  
гледай още »

ОТПУШВАНЕ НА КАНАЛИ. ВЕРОЯТНИ ПРИЧИНИ ЗА ЗАПУШВАНЕТО.


В следствие на експлоатацията, заедно с отходните води в канализационната мрежа попадат пясък, чакъл, шума, клони, битови отпадъци, косми, дамски превръзки и танпони, тоалетна хартия, парцали, памук, мазнини и много други. По стените на канализационната тръба се образяват налепи от мазнини, инертните материали се утаяват на дъното на канала, в следствие на което се намалява сечението му, влошава се челното съпротивление което оказва канала върху водата, а от там и неговата пропускливост. С течение на времето, някъде по дължината на канализационната тръба се образува тапа, и канала престава да функционира.

  
гледай още »

ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИ. КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОФИЛАКТИКАТА НА КАНАЛА?


Профилактиката е процес, при който с помоща на силна струя вода се промива канала от отлаганията и наноса.Всичкия боклук се докарва до най близката ревизионна шахта, а от там с помоща на ваккум помпа се изнася от канализационната система в цистерната на каналопочистващата машина.Крайният резултат е напълно възтановен светъл отвор на канала и максимален воден дебит.

  
гледай още »

Профилактика на канал


Канал. Профилактика на канал. Канал - профилактика. За профилактика на канала. profilaktika-kanal. Какво да знаем и запомним за профилактика на канала? Въпреки, че канала ви в момента работи, би трябвало да се замислите какво печелите и какво губите от една профилактика на канала. Дали парите които ще дадете днес, няма да ви се върнат многократно утре?Помислете колко често се запушва канала ви.

  
гледай още »

ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИ. ЗАЩО СЕ НАЛАГА ДА СЕ ПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА НА КАНАЛИТЕ?


В следствие на експлоатацията, заедно с отходните води в канализационната мрежа попадат пясък, чакъл, шума, клони, битови отпадъци, косми, дамски превръзки и танпони, тоалетна хартия, парцали, памук, мазнини и много други.По стените на канализационната тръба се образяват налепи от мазнини, инертните материали се утаяват на дъното на канала, в следствие на което се намалява сечението му, влошава се челното съпротивление което оказва канала върху водата, а от там и неговата пропускливост.Всичко това води до чести и неприятни запушвания, слаб и непълноценен отток при високи води, наводнения и аварии.

  
гледай още »

Отпушване на тоалетна


Тоалетната чиния е така изградена, че има чупка, която задържа водата и изходната част е стеснена, поради която причина, изхвърляните отпадъци или предмети не могат да минат през нея както през обикновен прав канал. Намираните предмети са от всякакво естество /битови, хранителни, играчки, дам.атрибут и т.н./. Както разбрахте за стеснението на чинията, внимавайте какво изхвърляте- това не е обикновен прав канал.

  
гледай още »

Кабел за отпушване на канали


Кабелите използвани за запушена канализация са част от екипировкта за отпушване на канали и тръби в канализационната мрежа. Ето защо производителите се стараят да предложат все по-нови технологии за отделните съставки на техниката за инспекция, отпушване и ремонт на канализация. Стараят се да произвеждат почистваща техника с най-трайни компоненти, пружини, стоманени рамки и барабани, като напоследът се забелязва и сериозна конкуренция при производството на канало-почистваща техника от близкия изток. Независимо дали имате нужда да отпушите задръстени мивки, вани, основна канализация, или рязане на корени попаднали в канала, можете да опитате да се справите сами или да потърсите професионалистите в бранша. 

  
гледай още »

спирали за отпушване на канали


Спиралите /пружини, кабели/ са част от оборудването за отпушване на канали и тръбни канални участъци. Основни производители на тази техника са американски и немски компании, като стандартът на спиралите е един и същ и имат съвместимост. Предлага се широка гама от спирали за отпушване на тръби и канали с Ф 16, 25, 32 мм със стандартна дължина от четири метра и половина, и дължина от четири метра, за тръбни канали от Ф50 до Ф250 мм, като могат да се наставят голям брой една след друга, до четиридесет метра /ако се увеличи дължината ефективността намалява/. Специалната заключваща система, с която са снабдени спиралите за снаждането им една към друга, придава сигурност при работата с тях. Специфичната намотка на пружината, осигурява безпроблемно преминаване по канала, поради високата гъвкавост и пластичност, като същевременно предпазват стените на каналите от наранявания и износване.

  
гледай още »

Ако отпушването на канала не проработи с подръчни средства!


Ако отпушването на канала не проработи с подръчни средства следват следните действия свързани с осигуряване на оттичане, обследване и видеодигностика на канал. 

  
гледай още »

Избрани сайтове канали

  • ЕЛ КАБ БЪЛГАРИЯ Търговия на едро и дребно с електроматериали, кабели, осветителни тела, апаратура и led осветление. Предлагани марки: osram, philips, sylvania, schrack, schneider, elmark, tehnil, optonica, v-tac, legrand, makel, horoz и др. Конкурентни цени.