Разпознаване на качеството

Важно е да разпознаваме качеството - Модерният потребител познава истинското качество и знае реалната му стойност. При дрехите, то зависи основно от плата и от начина на изработка. Качествените платове са толкова фини, че не позволяват друга техника освен ръчна работа.

Хубавото сако се познава по това, че вътрешната и външната страна отпред в долната част се разделят. Това означава, че не е използвано лепило, характерно за индустриалното производство. Такова сако позволява на тялото да диша.

Панталонът с високо качество има пенсове, изработени на ръка, които позволяват при сядане той леко да се разширява, за да е по-удобен и същевременно коланът да стои по тялото, а закопчаването е разпределено между три копчета.

При ръчно изработената риза шевът на ръкава се разминава с този отстрани на тялото, което дава по-голямо движение на ръката.

Копчетата трябва да са от седеф, който лесно се разпознава – когато доближите копчето до устната си, то трябва да е студено дори през лятото (пластмасовите копчета винаги са топли).