Запушен подов сифон

ОТПУШВАНЕ НА ПОДОВ СИФОН.

Първото нещо което трябва да направите е да се убедите, че наистина подовият сифон не работи. Ако не поема водата, то най-вероятно е запушен.

Но..

Ако през подовия сифон извира вода когато сте пуснали мивката или пък тоалетната чиния, говори за запушен основен (главен) канал.

ОТПУШВАНЕ НА ПОДОВ СИФОН. КАК ДА СИ ПОМОГНЕМ?


Почистете сифона. Препарати за отпушване на канали (сода каустик, мистър мусколо, сано, тубофло и други) няма да ви помогнат. Имайте пред вид, че гореспоменатите препарати ще разградят органичните съединения (мазнините) но не и космите, текстилните влакна, песъчинките които са основните причинители за запушването. Все пак опитайте - всяко правило си има изключения. Друга често прилагана техника за отпушване на канали е ваккум помпата. Опитайте - движенията трябва да са бързи и насечени, за да се получи желания резултат. Ако и това не помогне, опитайте да отпушите вашия канал с канализационна пружина. Не опитвайте с тел, още по малко тел с кука. Вероятността да направите непоправима беля е голяма. Канализационната пружина я движете с постъпателни и въртеливи движения напред и назад. Желателно е когато канала почне да поема по малко вода (частично отпушен) заедно с пружината (която продължавате да движите и въртите) да пуснете в канала да тече топла вода която да отмива отлаганията. Ако и това не помогне, опитайте да отпушите канала с вода под налягане. При тази техника трябва да сте сигурни, че канала ви е добре уплътнен още при монтажа му. В противен случай, рискувате да наводните съседа под вас. Вземете парче маркуч, вкарайте го в канала, направете тапа с която да уплътните хлабината която ще се получи между маркуча и канала, след което пуснете вода под налягане. Ако нищо не се получи в рамките на няколко секунди моят съвет е да се откажете и да потърсите помощ от специалист.

  
гледай още »