»мате пъпки? ƒерматолог, козметик или друг лекар...?!!!

»мате пъпки? ¬ижте на какво се дължат?

 ъде са разположени ¬ашите пъпки? ƒерматолог, козметик или друг лекар ¬и е нужен? –азделете т€лото си на 14 зони! ¬ижте на какво може да се дължат пъпките ¬и в зависимост от местоположението им. 

ћестоположението на пъпките по т€лото разкрива основните ни здравословни проблеми. –азбери дали има за какво да се тревожиш и на какво тр€бва да обърнеш внимание.

ѕъпки в «она 1: ’ормони

ѕъпките по ши€та може да означават, че надбъбречните ти жлези са прекалено активни. “очно те отговар€т за секреци€та на изключително важните хормони, регулиращи стреса и метаболизма. ¬ъзможните причини за твърде активната дейност на надбъбречните жлези са стресът, прекомерната употреба на захар, системното напрежение. –азбира се, има и други по-безобидни причини за пъпките в тази област, като например мазната коса, ко€то се допира до ши€та.

ѕъпки в «она 2 и 3: —трес

ѕъпките в областта на рамената означават, че си претоварена, чувствителна и у€звима. » тук може да има други причини, като например дългата дръжка на дамската ти чанта. “риенето между не€ и кожата може да причини възпалени€ и зачерв€ване. “ук определено не ¬и е нужен дерматолог. 

ѕъпки в «она 4: ’раносмилателна система

Ќосиш ли дрехи от изкуствени материи като полиестер и найлон? —традаш ли от гъбични инфекции и алергии? ѕъпките на гърдите може да означават проблеми с храносмилателната система, породени от непълноценно хранене, лоши хранителни навици, консумиране на пикантна и мазна храна, алкохол или прекалено студени напитки.

ѕъпки в «она 5 и 6: Ќива на витамини

јко кожата на ръцете ти е по-груба, може да страдаш от  ератозис пиларис – т.нар. гъша кожа. «асегната зона е осе€на с малки петънца и пъпчици, които са причината за груби€ и неравен вид на кожата. «абол€ването се причин€ва от свръхпроизводството на мъртви клетки и т€хното забавено излющване. –ешението е да ексфолираш редовно и да използваш овлажнители, съдържащи салицилова киселина. јко проблемът продължава, това може да е знак за липса на витамини в диетата ти, и е добре до посетиш лични€ си лекар. ¬ този случай е ценен съветът на диетолог!

ѕъпки в «она 7: ƒължат се на  ръвна захар

¬ тази зона има малко мастни жлези, заради което р€дко се по€в€ват пъпки.  огато това се случи обаче, обикновено се дължи на твърде прилепналите дрехи или високата кръвна захар. —ъответно решението е да носиш по-удобни и свободни дрехи и да намалиш захарта. “ук определено не ¬и е нужен дерматолог. 

ѕъпки в «она 8: ƒължат се на ’игиена или болести, предавани по полов път

¬ тази област пъпчиците не са р€дко €вление. ќт една страна, това се дължи на високата влажност, употребата на кола маска или бръсненето, а от друга – на брадавици и болести, предавани по полов път (особено ако сърбежът продължи повече от 3-4 дни). Ќезабавно посетете дерматолог!

ѕъпки в «она 9 и 10: ƒължат се на „увствителна кожа и алергии

ѕъпките на бедрата често са реакци€ на различните лосиони, душ-гелове, прах за пране и омекотители, които използваш. ѕъпките на долната част на краката пък не р€дко се дължат на враснали косъмчета заради бръсненето. –ешението е да използваш козметични продукти със салицилова или гликолова киселина. »зберете добър дерматолог или козметик

ѕъпки в «она 11 и 12: ƒължат се на Ќервна и храносмилателна система

ѕъпките се по€в€ват основно в тази област заради алергиите, прекомерното изпот€ване, не добрата хигиена, тренировките във фитнес залата и триенето в спортните съоръжени€, тесните дрехи, тежките раници, реакциите към праховете и омекотителите за пране. јко всичко това не се отнас€ до теб, помисли дали консумираш пържени и висококалорични храни и дали не страдаш от безсъние.

ѕъпки в «она 13 и 14: ’раносмилателна система

ѕъпките в тази зона често са резултат от синтетично и т€сно бельо, прекомерно суха кожа, лоша диета и хранителни навици, твърде много газирани напитки и пикантна храна. “ака че ако пъпките не отшум€т, въпреки овлажн€ването на кожата, анализирай хранителните си навици.

—ледващи€ път, когато забележиш пъпки в н€ко€ част на т€лото си, погледни какво означават и вземи мерки. ¬се пак не забрав€й да се консултираш и с дерматолог.

»зточник: ƒунавћост


≈пилиране чрез...

≈пилиране чрез...

≈пилиране чрез... ‘отоепилаци€ или лазерна епилаци€? “ќѕ 6 метода за гладка кожа - ≈пилиране

 
 лазерна епилаци€ - ћетод, начин, терапи€, процедура за радикално премахване на нежеланото окосм€ване по т€лото. √ладка и прекрасна кожа с помощта на лазерна епилаци€. ≈пилаци€ с лазер. гледай още ї за лазерна епилаци€ panderma.net  

 
гледай още ї


»збрани сайтове ѕъпки

Ќай-актуални страници ѕъпки

  •  акво е пилинг? ѕилинг

  • Ѕръчки, петна, акне гледай още ї ...

  • INTRACEUTICALS CLARITY Ц —–≈ў” ј Ќ≈ гледай още ї ...