»мате пъпки? ƒерматолог, козметик или друг лекар...?!!!

»мате пъпки? ¬ижте на какво се дължат?

 ъде са разположени ¬ашите пъпки? ƒерматолог, козметик или друг лекар ¬и е нужен? –азделете т€лото си на 14 зони! ¬ижте на какво може да се дължат пъпките ¬и в зависимост от местоположението им. 

ћестоположението на пъпките по т€лото разкрива основните ни здравословни проблеми. –азбери дали има за какво да се тревожиш и на какво тр€бва да обърнеш внимание.

ѕъпки в «она 1: ’ормони

ѕъпките по ши€та може да означават, че надбъбречните ти жлези са прекалено активни. “очно те отговар€т за секреци€та на изключително важните хормони, регулиращи стреса и метаболизма. ¬ъзможните причини за твърде активната дейност на надбъбречните жлези са стресът, прекомерната употреба на захар, системното напрежение. –азбира се, има и други по-безобидни причини за пъпките в тази област, като например мазната коса, ко€то се допира до ши€та.

ѕъпки в «она 2 и 3: —трес

ѕъпките в областта на рамената означават, че си претоварена, чувствителна и у€звима. » тук може да има други причини, като например дългата дръжка на дамската ти чанта. “риенето между не€ и кожата може да причини възпалени€ и зачерв€ване. “ук определено не ¬и е нужен дерматолог. 

ѕъпки в «она 4: ’раносмилателна система

Ќосиш ли дрехи от изкуствени материи като полиестер и найлон? —традаш ли от гъбични инфекции и алергии? ѕъпките на гърдите може да означават проблеми с храносмилателната система, породени от непълноценно хранене, лоши хранителни навици, консумиране на пикантна и мазна храна, алкохол или прекалено студени напитки.

ѕъпки в «она 5 и 6: Ќива на витамини

јко кожата на ръцете ти е по-груба, може да страдаш от  ератозис пиларис – т.нар. гъша кожа. «асегната зона е осе€на с малки петънца и пъпчици, които са причината за груби€ и неравен вид на кожата. «абол€ването се причин€ва от свръхпроизводството на мъртви клетки и т€хното забавено излющване. –ешението е да ексфолираш редовно и да използваш овлажнители, съдържащи салицилова киселина. јко проблемът продължава, това може да е знак за липса на витамини в диетата ти, и е добре до посетиш лични€ си лекар. ¬ този случай е ценен съветът на диетолог!

ѕъпки в «она 7: ƒължат се на  ръвна захар

¬ тази зона има малко мастни жлези, заради което р€дко се по€в€ват пъпки.  огато това се случи обаче, обикновено се дължи на твърде прилепналите дрехи или високата кръвна захар. —ъответно решението е да носиш по-удобни и свободни дрехи и да намалиш захарта. “ук определено не ¬и е нужен дерматолог. 

ѕъпки в «она 8: ƒължат се на ’игиена или болести, предавани по полов път

¬ тази област пъпчиците не са р€дко €вление. ќт една страна, това се дължи на високата влажност, употребата на кола маска или бръсненето, а от друга – на брадавици и болести, предавани по полов път (особено ако сърбежът продължи повече от 3-4 дни). Ќезабавно посетете дерматолог!

ѕъпки в «она 9 и 10: ƒължат се на „увствителна кожа и алергии

ѕъпките на бедрата често са реакци€ на различните лосиони, душ-гелове, прах за пране и омекотители, които използваш. ѕъпките на долната част на краката пък не р€дко се дължат на враснали косъмчета заради бръсненето. –ешението е да използваш козметични продукти със салицилова или гликолова киселина. »зберете добър дерматолог или козметик

ѕъпки в «она 11 и 12: ƒължат се на Ќервна и храносмилателна система

ѕъпките се по€в€ват основно в тази област заради алергиите, прекомерното изпот€ване, не добрата хигиена, тренировките във фитнес залата и триенето в спортните съоръжени€, тесните дрехи, тежките раници, реакциите към праховете и омекотителите за пране. јко всичко това не се отнас€ до теб, помисли дали консумираш пържени и висококалорични храни и дали не страдаш от безсъние.

ѕъпки в «она 13 и 14: ’раносмилателна система

ѕъпките в тази зона често са резултат от синтетично и т€сно бельо, прекомерно суха кожа, лоша диета и хранителни навици, твърде много газирани напитки и пикантна храна. “ака че ако пъпките не отшум€т, въпреки овлажн€ването на кожата, анализирай хранителните си навици.

—ледващи€ път, когато забележиш пъпки в н€ко€ част на т€лото си, погледни какво означават и вземи мерки. ¬се пак не забрав€й да се консултираш и с дерматолог.

»зточник: ƒунавћост


ƒа се отървем от акнето и пъпките

ƒа се отървем от акнето и пъпките

ƒоста, често срещано кожно забол€ване е акнето, което зас€га 85% от хората в определен момент от живота им. —имптомте влючват досадни пъпки, които могат да бъдат доста трудни за отстран€ване. ƒокато конвеционалните лечени€, могат да бъдат ефективни при премахване на пъпките, те често се свързват с неблагопри€тни ефекти като дразнене на кожата и сухота. «а това хората предпочитат естествените алтернативи за премахване на пъпки и акне. »ма много натурални средства за премахване на пъпки и акне, но само малко са научно доказани че помагат. 

 
 –адиочестотни€т лифтингът на Sharplight e един от най-успешните и напреднали апаратни методи, процедури и технологии за подмлад€ване на кожата. јпаратът е абсолютен бюти хит в 40 страни по света включително —јў и –уси€. “ехнологи€та е израелска и единстве гледай още ї за радиочестотен лифтинг www.persona.bg  

 
гледай още ї
ƒвойна брадичка

ƒвойна брадичка

ƒвойна брадичка -†dvoina-bradichka. «а двойната брадичка. »мате двойна брадичка??? «наете ли как...? √рим за двойна брадичка. √римирането.†

 
 30 минутна революционна козметична процедура, ко€то премахва трайно и ефикасно двойна брадичка. ‘акт! “ќѕ процедури, методи, начини, технологии за премахване на двойната брадичка гледай още ї за двойна брадичка www.persona.bg  

 
гледай още ї
≈пилиране чрез...

≈пилиране чрез...≈пилиране чрез... ‘отоепилаци€ или лазерна епилаци€? “ќѕ 6 метода за гладка кожа - ≈пилиране

 

 
 ‘отоепилаци€. ≈пилаци€ по нов метод за красива, гладка, стегната и опъната, красива кожа с метода на фотоепилаци€ и лазерна епилаци€. гледай още ї за фотоепилаци€ panderma.net  

 
гледай още ї
 артофи

 артофи

ƒиети за отслабване с  артофи. ѕечени, варени или пържени картофи.  артофи за отслабване, диета с картофи, картофена диета, диети отслабване с картофи- защо и как?

 
 терапии за отслабване в център по естетика ѕерсона ѕрограмите за отслабване на “алион дават бърз ефект чрез комплекс от микронизирани морски водорасли... гледай още ї за терапии за отслабване www.persona.bg  

 
гледай още ї
 озметика за гърди

 озметика за гърди

 озметика за гърди, или правилната козметика и козметични средства за гърди..†ќпределено правилни€т избор на козметични средства и правилната козметика са като еликсир за гърдите. Ќо, ще можете ли да оборите закона за земното притегл€не с помощта на модерна козметика за гърдите?

 
  ъде да намерим -ћари€ √аланд козметика? ¬ център по естетика Persona - —офи€ ще можете да се насладите на усещането за чиста и здрава кожа с формулите на престижната “ќѕ козметична марка Maria Galland. Kъм днешна дата, над 10,000 салони за красота , уе гледай още ї за ћари€ √аланд козметика —офи€ www.persona.bg  

 
гледай още ї
ѕриродата и очите

ѕриродата и очите

ѕриродата и очите -prirodata-i-ochite, или как с природни средства да помогнем на нашето т€ло? —ѕј - домашен козметик.

 
 »мате торбички под очите? VENUS LEGACY ще сложи  –ј… Ќј “ќ–Ѕ»„ »“≈ ѕќƒ ќ„»“≈ » ƒ¬ќ…Ќј“ј Ѕ–јƒ»„ ј гледай още ї за торбички под очите www.persona.bg  

 
гледай още ї
’ума

’ума

 озметични процедури с ’ума. ўо е то ’ума и какъв е положителни€т и ефект в домашни€т ни —ѕј - център? «а ’умата и козметични€т и ефект. —ѕј - козметични процедури с ’ума.

 
 енергийна ефективност - енергоспест€ване и влагоустойчивост oranjeria.com защото тр€бва да пестим енерги€та и колко е важно това за околната среда? ѕродукти, методи, средства, технологии, начини, процедури за енергийна ефективност. Ќачини за пестене. гледай още ї за енергийна ефективност oranjeria.com  

 
гледай още ї


»збрани сайтове ѕъпки

Ќай-актуални страници ѕъпки

  • »мате пъпки? ƒерматолог, козметик или друг лекар...?!!!

  • INTRACEUTICALS CLARITY Ц —–≈ў” ј Ќ≈ гледай още ї ...

  • Ѕез подкожни косми след бръснене ѕодкожни косми