Подробна рецепта за приготвяне и съхранение на печен чесън

Подробна рецепта за приготвяне и съхранение

Приготвя се лесно, става много вкусно, той е най-мощната лечебна храна на земята, и за пълен лечебен ефект човек трябва да изядае 6 глави от него за един ден!

 

РЕЦЕПТАТА:

Загрейте фурната предварително на 150 градуса.

Обелете най-горните слоеве на всяка глава чесън. Оставете обаче обелките на отделните скилидки.

С остър нож отрежете 0,5-1 сантиметър от горната част на всяка глава.

Наредете главите чесън в плитка тава, като отрязаната им част е нагоре.

Полейте ги обилно със зехтин, да попие в тях.( по принцип зехтинът “Extra Virgin” е за салати, а другият е обикновен и може да се използва за термична обработка).

Покрийте ги с алуминиево фолио за печене. Изчакайте 10 минути.

Печете десетина минути или докато леко омекнат.

След като главите чесън изстинат, обелете всяка скилидка.

 

СЪХРАНЕНИЕ:

Печеният чесън може да се съхранява във фризера или пък в хладилника. Но за лечението трябва да се изядат 6 глави за един ден. Когато пак решите да се лекувате, примерно след една седмица, изпечете си пак. Съвсем редовно можете да си правите прочистване на организма от токсини с този метод!

 


козметични салони за и в София

Кои са 5-те най-високо технологични козметични салони и центрове за красота за и в София. Кои и къде са най- посещаваните и най-добрите козметични салона в София?  козметични салони за и в София  www.zdraveto.biz гледай още »  


козметични процедури за тяло

В център по естетика Persona се предлага голямо разнообразие от козметични процедури за тяло,терапии и методи с висококачествена козметика за тяло, като THALION - ЗА ПЕРФЕКТНА ФИГУРА И ДЕТОКС, ТЕРАПИИ НА THALION ЗА ГЛАДКА КОЖА, SHARPLIGHT процедури  козметични процедури за тяло  www.persona.bg гледай още »  


безиглена мезотерапия

Кажете стоп на болката! Защо и какво за този вид процедура - безиглена мезотерапия? Безиглена кислородна мезотерапия с положителен резултат още след първата процедура - терапия. Защото красотата е преоритет.  безиглена мезотерапия  www.persona.bg гледай още »