Отпушване на тръбите с кабел

Ако тръбите - тръбата е силно запушена, тогава можете да използвате специален кабел за водопровод. Това метално устройство изглежда като четка с дълга гъвкава дръжка (продава се в строителните магазини). Отпушването на водопроводни тръби с кабел е най-подходящо за метални конструкции - те дори могат частично да премахнат ръждата. Но методът не е подходящ за отпушване на пластмасови тръби, тъй като съществува опасност да ги повредите с прекомерно механично налягане.

  1. Кабелът се поставя в тръбата и свитъците. Тук можете да насочите движението както от себе си, така и да избутате запушалката в канализационната тръба и към себе си, като издърпате самото запушване.
  2. Когато почиствате с кабел, от време на време е необходимо да подавате вода към мивката, така че поток от вода да изхвърли освободената мръсотия.
  3. Оставете горещата вода за няколко минути да се отцеди в остатъците от утайки от отпадъчните води.

Съвет:

Ако у дома няма кабел, тогава обичайната метална закачалка, от която можете да направите мини въже, ще дойде на помощ. Нарежете я с ножица, така че получената тел да има малка кука на края.