Отпушване на тръбите с бутало

При положение, че разполагате у дома с бутало, за да отпушите запушената тръба, трябва да се съобразите със следните препоръки:

  1. С влажна кърпа плътно затваряте всички преливни отвори в мивката, за да блокирате преминаването на въздуха и да осигурите хидравличен полюс.
  2. Натискате буталото към отвора за източване, след което го издърпваме към нас. Повтаряме тези действия няколко пъти, за да можем правилно да „счупим” корка и да го разделим на малки части.
  3. Проверете резултата, като освободите малък поток вода.
  4. Нека потока гореща вода тече  няколко минути, за да може раздвиженият вече боклук в тръбата причинил запушването безопасно да отиде в канализацията.

БОНУС:

2 допълнителни съвета, при отпушване на тръбите с бутало

1. Ако няма бутало под ръка и блокирането не е твърде сложно, тогава може да бъде заменено с чаша или парцал. Действията са еднакви: натискаме към мивката - рязко издърпваме.

2. Ако имате мивка от две части, тогава трябва да имате две бутала и да ги използвате едновременно. Това означава, че при почистване на изтичане в една купа на мивката, трябва да затворите канализацията във втория. Това ще създаде по-голяма мощност на засмукване. Ако няма второ бутало, затворете втория дренажен отвор с влажна кърпа и го натиснете с ръка.

Ако и този метод за отпушване на запушената тръба НЕ ПОМОГНЕ, пробвайте третият!