Преди лазерната епилация на лице

Как, и с какво дамите, решаваха проблемите с нежеланото окосмяване на лицето, преди появата на лазерната епилация за лице?

В 21-ви век, вече разполагаме с александритни медицински лазери за лазерна епилация на лице, за това смело ще наречем проблема „решим“. Или най-малкото „контролируем“. Често по-сериозната беда е тази с комплекса, който развиват дамите заради невъзможността да овладеят нежеланото окосмяване.

Безмилостната борба с космите за много хора започва в ранна възраст. Сравнението с нереалистично гладките образи в рекламите по телевизията и списанията също допринася за постоянния срам. Това води до всякакви експерименти в домашни условия с коламаска, кремове и апаратчета, които невинаги имат позитивен ефект върху кожата.

Преди години, нямаше по-модерен метод за обезкосмяване от коламаската и едни стари уреди за инквизиционно мъчение – пружинни епилатори. Дамите тогава бяха готови на всичко, за да се сдобият с гладка кожа, но това не се случва, докато хормоните не се усмирят. На доста по-късен етап се появи вариантът с лазерна епилация на лице и сега е направо за завиждане съвременната младеж.