Лазерна епилация на лице при хормонални проблеми

Лазерна епилация на лице при хормонални проблеми, или как лазерната епилация на лице може да помогне при окосмяване поради хормонални проблеми?

Когато проблемът с окосмяването е хормонален, лазерната епилация на лице, може да се окаже доста добро решение. Често, когато виждаме нетипично и засилено окосмяване в зони по лицето при дамите, може да става дума за хормонален дисбаланс. Ето кога трябва да обърнете особено внимание:

  • ако косъмчетата са тъмни, плътни, твърди;
  • ако това е съпроводено със засилено окосмяване по специфични части на тялото като вътрешната част на бедрата, кръста;
  • ако при вас има вече известни ви състояния като хормонален дисбаланс, повишен тестостерон, синдром на поликистозните яйчници, нередовен цикъл, инсулинова резистентност и др.

Тук е много важно да отбележим, че може успешно да се третира с лазер лице при хормонални аномалии. Проблемът може дори да бъде решен крайно, ако се работи комбинирано с терапия за овладяване на хормоналния дисбаланс. Ако не се следи хормоналното състояние, резултатът от лазерна епилация на лице ще е половинчат. Ще има разреждане на косъмчетата, те ще станат по-тънки и ще израстват по-бавно, но няма да изчезнат. А, целта на занятието е да се заличат максимална част от тях – цел напълно постижима в значителен процент от случаите.