Кожата на шията и деколтето

Кожата на деколтето е едно от първите места, където възрастта си проличава при жените.

Това се дължи на факта, че кожата в тази област не разполага с толкова много репарационни мастни жлези и тъканта там е по-малко еластична и по-тънка от лицата ни. Често обаче пропускаме грижата за деколтето. Всички сме виждали жени с с идеално гладка и стегната кожа на лицето, но с леко набръчкана шия и кожа на деколтето, по която личат отпускане и петна. Добрата новина е, че не е твърде късно да промените съдбата на вашето деколте, като промените ежедневния си ритуал за красота.

Ето и кои са най-важните стъпки за полагане на грижи за вашето деколте:

Първо, започнете с почистване на областта на шията на и гърдите със същия продукт, който използвате за лицето. Продължете с овлажняващ тоник и крем. Ако поддържате тази област добре хидратирана, ще предотвратите стареенето и усещането за сухота. Нанесете същия крем, който използвате и за лицето – овлажняващ или крем против бръчки. Не забравяйте слънцезащитния крем, защото както знаем, вредните слънчеви лъчи са едни от главните виновници за преждевременното остаряване.

Въпреки че третирате лицето с пилинг, той е твърде агресивен за деликатното деколте, така че използвайте други средства, за да ексфолирате областта. Най-добри са естествените продукти, който в своята формула съдържат ексфолианти. Сред тях са папаята, цитрусовите плодове, киселото мляко. Витамин С например, е особено ефективен при отстраняване на слънчеви и старчески петна. Опитайте 3-4 пъти седмично да натърквате областта с пресен лимон или лимонов сок. Той действа като естествена алфа хидрокси киселина и е много ефективен при отстраняването на мъртвия слой кожа. от друга страна пък, киселото мляко действа подхранващо и омекотяващо на кожата.

Експертите са категорични, че за преждевременното набръчкване на деколтето голямо значение има начинът, по който спите. Оказва се, че позата ни за сън е една от водещите причини за появата на бръчки, след слънцето. Затова си наложете да спите по гръб, вместо на една страна или още по-лошо, по корем.