Морето е 100 пъти по-мощно средство от лекарствата за лечение на...

Морето

 

Морето е 100 пъти по-мощно от всякакви средства и лекарства в борбата с дихателните и кожните заболявания!

Предпочитана от много хора за лечението на редица заболявания на дихателната система, се оказа Таласотерапията.  Независимо, че тя се отнася към т. нар. алтернативни средства, все повече лекари я препоръчват на своите пациенти с обструктивна белодробна болест, астма, алергии, свързани с дишането, заболявания на белите дробове, кожни проблеми и редица хронични заболявания.

Морето е 100 пъти по-мощно от всякакви средства и лекарства в борбата с дихателните и кожните заболявания!

Морето...

Най-мощното средство в борбата с дихателните и кожните заболявания!!!В превод от гръцки Таласотерапия означава морелечение. Още Хипократ, бащата на медицината наблюдава и описва оздравителния ефект, който оказва морската вода върху контузените и ревматични ръце на рибари. Той започва да окуражава пациентите си да използват морската вода за лечение и ограничаване на болките. Морето съдържа минерали под формата на соли, които действат болкоуспокоияващо. Разтворените в солената му вода газове подпомагат по-дълбокото им проникване в ставите. Минералите от морската вода действат благоприятно върху кръвообращението, като по този начин засилват обмяната на веществата. На това се дължи и фактът, че не малко хора свалят по някой и друг килограм на морето без диети. Същевременно, те укрепват имунитета на организма и спомагат за запазване на хормоналния баланс.

Действа отлично и на кожните заболявания Таласотерапията, тъй като има силен дезинфекционен ефект, свива порите, което пък подпомага по-бързото зарастване на вече затворени рани. Независимо от лечебните й свойства, ако те са отворени или кървят не бива да се влиза в морето, за да не се получат механични замърсявания. Упоритите дерматити, лишеи и дори младежкото акне също преминават неусетно под въздействието на морската вода. Независимо от лечебните й свойства, тя е противопоказна за хора с псориазис и витилиго. Причината е, че морската вода привлича слънчевите лъчи, от което тялото получава по-лесно загар и дори изгаряния. В резултат тези две заболявания могат да се обострят.

Ползи и вреди от почивката или лечението на морето


Независимо, че слънцето на плажа е рисково за хората с разширени вени и проблеми на периферните кръвоносни съдове, морската вода го декомпенсира. Морската вода е идеална терапия точно за хората с разширени вени. Тридесет минути разходка в плиткото по брега сутрин, когато все още не е напекло, свиват частично кръвоносните съдове. Моската пяна пък  е много добро съпътстващо лечение на синузити и бронхити. Вдишваните капчици от нея имат прочистващо и възстановяващо действие.

 

Минералите в морската вода 


Минералите, съдържащи се във водата повишават устойчивостта на кожата и я правят по-гладка. Къпането в нея е много полезно за тялото, тъй като тя изобилства на азот, кислород, хелий и други полезни за човека газове, разтворени в морската вода. Освен тях морската вода съдържа разнообразен спектър от микробиопланктон, който е естествен обитател на морските води. Те проникват през кожата чрез физическия механизъм осмоза и влияят благотворно на целия организъм в контакт с морето. 


3 процедури за рехабилитация на болки и травми с електротерапия Bluetens и иновативен ролер масажор HighRoller

За бързо облекчение на болки и травми възползвайте се от предложението на AllSport - комбинация от електротерапия и масажор!3 процедури за рехабилитация на болки и травми с електротерапия Bluetens и ролер масажор HighRoller (по 30 минути) - за 15лв, вместо за 30лв.Повече за процедурите:За бързо облекчение на болки и травми възползвайте се от предложението на AllSport - комбинация от електротерапия и масажор!3 процедури за рехабилитация на болки и травми с електротерапия Bluetens и ролер масажор HighRoller (по 30 минути) - за 15лв, вместо за 30лв.Повече за процедурите:

Преглед на гръбначен стълб за установяване на гръбначни изкривявания, плюс изследване на ходила - за деца и възрастни

Поради бързия си растеж и неправилна стойка детето ви усеща напрежение в гърба? Или самите вие изпитвате затруднения при определени движения. От Медикрис имат точното предложение, с което ще се погрижите за здравето!Преглед на гръбначен стълб за установяване на гръбначни изкривявания, плюс изследване на ходила - преглед за плоскостъпие - за 15.50лв, вместо за 35лв.Офертата включва и функционален анализ на стойката.Поради бързия си растеж и неправилна стойка детето ви усеща напрежение в гърба? Или самите вие изпитвате затруднения при определени движения. От Медикрис имат точното предложение, с което ще се погрижите за здравето!Преглед на гръбначен стълб за установяване на гръбначни изкривявания, плюс изследване на ходила - преглед за плоскостъпие - за 15.50лв, вместо за 35лв.Офертата включва и функционален анализ на стойката.

Преглед от ортопед-травмотолог

Страдате от болки при ходене? Първите симптоми на ортопедичните проблеми често ни убягват, но затова Ортопедична болница Витоша предлага модерно лечение!Преглед от ортопед-травмотолог - за 14.90лв, вместо за 30лв.Офертата включва още рентгенография при необходимост. Прегледът се извършва от д-р Филипов, д.м. - ортопед-травматолог, специалист по ендопротезиране и реконструктивна хирургия.Прегледът ще помогне да се установят проблеми при коксартроза/гонартроза (износени стави, болки в ставите) и...Страдате от болки при ходене? Първите симптоми на ортопедичните проблеми често ни убягват, но затова Ортопедична болница Витоша предлага модерно лечение!Преглед от ортопед-травмотолог - за 14.90лв, вместо за 30лв.Офертата включва още рентгенография при необходимост. Прегледът се извършва от д-р Филипов, д.м. - ортопед-травматолог, специалист по ендопротезиране и реконструктивна хирургия.Прегледът ще помогне да се установят проблеми при коксартроза/гонартроза (износени стави, болки в ставите) и...Избрани сайтове морската

Най-актуални страници морската

  • Италиански езера и Френска Ривиера (от София и Варна) - 04.05.2019 гледай още » ...

  • Адриатическа панорама Адриатическа панорама (автобус)

  • Почивки в Испания Почивки в ИСПАНИЯ