»нвалидни колички

»нвалидни колички

јкумулаторни инвалидни колички

–ингови инвалидни колички - сгъваеми или с ригидна рамка

Ќаред с другите неща изборът на инвалидна количка зависи от: —тепента на увреждане, ќстатъчните функции Ќачина на употреба, съобразен със заобикал€щата среда.

»зползването на акумулаторна инвалидна количка се препоръчва при намалена мускулна сила на ръцете и раменни€ по€с. “е се предлагат с джойстик или други начини на управление, като се избират според степента на увреждане.

ј, ко€ какво представл€ва и за какво се използва вижте:


јкумулаторна инвалидна количка

”дължени€т вариант на акумулаторна количка е скутера. —кутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо "джойстик", както е при класическата акумулаторна количка.
јкумулаторната, електрическа количка и скутера позвол€ват придвижване на по-дълги разсто€ни€ за разходка, пазаруване, осъществ€ване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот.
ћоже да се каже че скутера е по-подход€щ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, ко€то е по-къса и по маневрена е по-подход€ща за вътре в къщи.  огато болни€ освен увреждане на краката има увреждани€ и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. “ова е и основанието на Ћ  /Ћекарска консултативна комиси€/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез ј—ѕ/јгенци€"—оциално подпомагане".
—кутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече"автомобил" създаден за хората с увреждани€.

  
гледай още їксилол..  акво е това и за какво служи, и как се използва  гледай още ї www.alelbg.com 


 акво е тес и как ни изгражда като хора? “ехниките за емоционална свобода (тес) са най-известните и най-добрите техники от енергийната психологи€.  гледай още ї www.barep.org 


Ќаправено по шаблон  акво е матрица на успеха и как матрицата на успеха може да ви помогне да забогатеете и да сте винаги успешни?  гледай още ї www.barep.org