»нвалидни колички

»нвалидни колички

јкумулаторни инвалидни колички

–ингови инвалидни колички - сгъваеми или с ригидна рамка

Ќаред с другите неща изборът на инвалидна количка зависи от: —тепента на увреждане, ќстатъчните функции Ќачина на употреба, съобразен със заобикал€щата среда.

»зползването на акумулаторна инвалидна количка се препоръчва при намалена мускулна сила на ръцете и раменни€ по€с. “е се предлагат с джойстик или други начини на управление, като се избират според степента на увреждане.

ј, ко€ какво представл€ва и за какво се използва вижте:


јкумулаторна инвалидна количка

”дължени€т вариант на акумулаторна количка е скутера. —кутера има кормило изработено със специална форма и лостче за управление вместо "джойстик", както е при класическата акумулаторна количка.
јкумулаторната, електрическа количка и скутера позвол€ват придвижване на по-дълги разсто€ни€ за разходка, пазаруване, осъществ€ване на социални контакти и по-пълноценен и качествен живот.
ћоже да се каже че скутера е по-подход€щ за придвижване вън от къщи, а стандартната акумулаторна количка, ко€то е по-къса и по маневрена е по-подход€ща за вътре в къщи.  огато болни€ освен увреждане на краката има увреждани€ и на ръцете, тогава обслужването и придвижването става с акумулаторна количка. “ова е и основанието на Ћ  /Ћекарска консултативна комиси€/ да изпише акумулаторна количка за безплатно получаване чрез ј—ѕ/јгенци€"—оциално подпомагане".
—кутера в изпълнение инвалидна количка, може да се нарече"автомобил" създаден за хората с увреждани€.

  
гледай още їќгн€н ƒонев е изпълнителен директор на —офарма от месец октомври 2000 година.  акво и защо ни съветва той?  гледай още ї bg.wikipedia.org 


—тълбищните платформи или акумулаторните асансьорите за инвалидни колички, се използват в сгради, в които е необходимо да се осигурни достъп на хора в неравностойно положение.  гледай още ї maritza-m.com