Съвети в изборът на стъклокерамично почистващо средство

Почистващите продукти за стъклена керамика като Cilit Bang, Sanita, Schumanit и др, могат да бъдат намерени в отделите за битова химия на всеки магазин. Те са добри, защото се продават навсякъде и са евтини (сравнително), но са много по-малко ефективни от професионалните почистващи препарати от стъклокерамика. Въпреки това, още е полезно да ги имате в килера - за ежедневно почистване и премахване на слаби замърсители.

Ако искате да направите възможно най-лесно поддържането на стъклено-керамичната плоча по ред или почистване на много пренебрегвана стъклокерамична плоча, тогава Ви съветваме да закупите професионални препарати от производителя. Цената на всеки професионален почистващ препарат е различна, но ако се опитате да почистите печката с тях поне веднъж, не можете да я откажете.

Възможно е да се купуват стъклокерамични почистващи препарати в хипермаркети и онлайн магазини на домакински

Съвети:

  • Спрейовете се използват удобно за премахване на мазнини и замърсявания от цялата повърхност на стъклокерамична плоча, а пастите и кремовете помагат, когато трябва да отстраните особено устойчивата локална мръсотия около разчртаните котлони
  • Продуктите, които съдържат глицерин или силикон, ще могат да възстановят блясъка на стъклокерамичната плоча и да улеснят бъдещото почистване.