Почистване на душ слушалка

Има ли нещо по-приятно, от взимане на душ в краят на тежък работен ден?

Отговорът със сигурност е НЕ, но има неща, които могат да развалят този приятен момент, например мръсната завеса за баня или мръсната душ слушалка. Освен че развалят обстановката, тези неща могат да бъдат и доста опасни. Ето защо важна част от почистването на вашата баня е да знаете как да почистите душ слушалката.

Звучи досадно, но сме сигурни, че дори не се сещате, че душ слушалката също трябва да бъде почистена, когато почиствате банята а поне веднъж месечно е добре да правите такова почистване, особено ако живеете в район с по-твърда вода. С течение на времето душ слушалките могат да съберат калций, варовик и други минерални натрупвания от твърдата вода. Натрупването на минерали създава запушване в края на душ слушалката, което затруднява преминаването на водата. 

Почистването на душ слушалката е доста лесна задача. Можете да почистите душ слушалката дори без да я сваляте. Напълнете найлонов плик с оцет до половината. Сложете душ слушалката в плика и го завържете около нея. Оставете да престои така няколко часа, след което изплакнете с вода. Оцетът е чудесно средство за почистване на душ слушалката, тъй като е достатъчно силен, за да разтвори всички натрупвания по нея. Можете да използвате и лимонов сок, ако нямате оцет. 

Ако след това почистване на душ слушалката, дупките все още са запушени, можете да ги отпушите с помощта на тънък инструмент или клечка за зъби. 

Този метод за почистване на душ слушалка е бърз и лесен, но все пак трябва веднъж на няколко месеца да почиствате душ слушалката по-основно, като я разкачите, разглобите, доколкото е възможно и използвате по-силни препарати.