Домашни методи

Домашни методи

Няколко ефективни метода за отслабване у дома, които учените откриха през последните години. 

Отслабване се е превърнало в дума, буквално всяваща ужас у много хора, които се борят с наднорменото тегло. Диети, спортни програми, ограничения – на всички ни е омръзнало от тях, още повече, че малко от тях са наистина ефективни. Но тук сме събрали няколко домашни метода за отслабване, които могат успешно да ни помогнат в начинанието. Повишената телесна маса е следствие от отлагането на голямо количество мазнини в мастната тъкан. Този проблем може да засегне всеки човек, но тези, които имат навика да преяждат, и живеят заседнал живот, са по-предразположени. Повишаването на теглото може да доведе до сериозни заболявания като диабет, депресия, проблеми с кръвното налягане и съня. Главните фактори, водещи до напълняване, са преяждане, консумация на високо калорични храни, заседнал начин на живот, наследствени фактори, стрес, депресия и т.н. Симптомите включват повишаване на теглото в сравнение с нормалните параметри, пускане на коремче и т.н. 

Нискокалорични храни за отслабване


Хранителни навици и начин на живот

Нискокалорични храни за отслабване. Как да ограничим висококалоричните храни?

Повишаването на телесното тегло обикновено е следствие от преяждане, затова е особено важно да следим този фактор, за да отслабнем. Трябва да ограничаваме висококалоричните храни и да наблегнем на повече плодове и зеленчуци в диетата си за отслабване, но без да добавяме сол или захар към тях.

Зеленчуците като домати и краставици осигуряват на тялото необходимото количество хранителни вещества и водно съдържание. Те са нискокалорични и все пак засищат. Отслабването ще бъде по-лесно и ефективно, ако включим много салати към ежедневните си хранения. Яденето на сурово или сготвено зеле помага за по-малкото превръщане на захарта и въглехидратите в мазнини. За ефективно отслабване е важно и да избягваме да консумираме мазни и пържени храни, газирани напитки, сладолед и шоколад, пълномаслени млечни продукти, ориз и картофи. Тези продукти ни правят само лоша услуга като добавят голямо количество излишни калории в тялото.

Освен контролът върху храненето, друг важен фактор за успешното отслабване е воденето на здравословен начин на живот. Спортуването и разхождането след вечеря трябва да ни станат задължителен навик. Трябва и да избягваме да пропускаме основни хранения – по-добре е да ядем по-често, но по-нискокалорични храни.