Нискокалорични храни за отслабване

Хранителни навици и начин на живот

Нискокалорични храни за отслабване. Как да ограничим висококалоричните храни?

Повишаването на телесното тегло обикновено е следствие от преяждане, затова е особено важно да следим този фактор, за да отслабнем. Трябва да ограничаваме висококалоричните храни и да наблегнем на повече плодове и зеленчуци в диетата си за отслабване, но без да добавяме сол или захар към тях.

Зеленчуците като домати и краставици осигуряват на тялото необходимото количество хранителни вещества и водно съдържание. Те са нискокалорични и все пак засищат. Отслабването ще бъде по-лесно и ефективно, ако включим много салати към ежедневните си хранения. Яденето на сурово или сготвено зеле помага за по-малкото превръщане на захарта и въглехидратите в мазнини. За ефективно отслабване е важно и да избягваме да консумираме мазни и пържени храни, газирани напитки, сладолед и шоколад, пълномаслени млечни продукти, ориз и картофи. Тези продукти ни правят само лоша услуга като добавят голямо количество излишни калории в тялото.

Освен контролът върху храненето, друг важен фактор за успешното отслабване е воденето на здравословен начин на живот. Спортуването и разхождането след вечеря трябва да ни станат задължителен навик. Трябва и да избягваме да пропускаме основни хранения – по-добре е да ядем по-често, но по-нискокалорични храни.