При отопляемите оранжерии започва около 14 януари, а при неотопляемите – около 2 -3 февруари. 

За един декар са необходими 4400 растения, в което са включени 10% резерви.

Разсадът от домати се отглежда в отопляеми оранжерии като през деня се поддържа 20 – 22 градуса С, а през нощта -16 – 17градуса С. Желателно е саксийките да се поставят върху изолационни подложки, с което ще се избегне контакт с почвата и ще се подобрят температурните  условия за развитие на по-добра коренова система.

По време на разсадопроизводството се препоръчва двукратно подхранване с торовете HORTIGROW 5-50-20 – по 3 г / 1 л вода, внесен с поливките, както и ежеседмично пръскане с N-EXRTA – по 2 г /1 л вода. Това ще гарантира получаването на здрав, тъмнозелен и с мощна коренова система разсад. Внимава се да не се преовлажнят кофичките и се следи за болести и неприятели. Проветрява се редовно и се пристъпва към постепенно закаляване на разсада.

Засаждане на постоянно място:  Растенията се засаждат на постоянно място към 15 – 20 февруари за отопляеми оранжерии и през втората половина на март за неотопляемите с двойно фолио. С цел образуване на по-мощна коренова система, по-едри и изравнени плодове, се препоръчва премахване на първата китка още във фаза „бутон“.