Премахване на мухъла от хладилника

Четвъртата стъпка е етапът в който трябва да измием хладилника отвътре и да се отървем от същинският мухъл, а за да почистите вътрешността на хладилника, трябва да използвате нещо, което може да убие мухъл и гъбички. За тази цел са подходящи следните инструменти:

1. 5–9% оцет на маса (безопасен и достъпен, но премахва тъмните петна по-трудно);

2. Всяка хлорна белина (лесно премахва петна, но изсушава уплътняващата гума и оставя остър мирис);

3. Водороден прекис (миризма на листа).

Защитете ръцете си с гумени ръкавици и започнете да избърсвате хладилника с кърпа, напоена в избрания от вас състав (неразреден). Можете също да излеете продукта в спрей бутилка и да напоявате всеки ъгъл от него.

1. За да премахнете особено устойчивите петна и почистете труднодостъпните места, например канали в гумена подложка, използвайте четка за зъби. Също така е много удобно да се използват памучни тампони за почистване на каналите на уплътнението.

2. Обърнете специално внимание на почистването на отвора за източване, тъй като мухълът също може да се утаи там. Освен това, блокирането на изтичането на хладилника може да причини прекомерна влага в камерата. Първо трябва да почистите дупката с дървен шиш, а след това да излеете разтвора в него с клизма или фуния.

3. Тъй като съдържащите хлор агенти могат да изсушат уплътнителната гума на хладилника, след саниране е желателно да се смаже с вазелин или масло.

 

Не забравяйте, че това почистване трябва да бъде подложено на абсолютно всички повърхности - от врати до водачи, за да се предотврати повторното появяване на мухъл в хладилника.