Изложба на детско изкуство в престижна галерия

Детски птици населиха столична галерия

Пъстро ято от птици и деца огласи с весела глъчка елитна столична галерия преди дни. Птиците - от същестуващи и фантастични видове - летяха под подкива на Tower Gallery в една от кулите на Софарма на изискан вернисаж. А авторите бяха и гости - ядоха торта, разглеждаха и се веселиха. В центъра на вернисажа беше кака Поли - Поля Иванова, тяхната вдъхновена преподавателка по изобразително изкуство, благодарение на чиято енергия шепа деца от две детски градини се почувстваха като истински творци и приемаха поздравления на първата си истинска изложба.

 

Пътуващата изложба с еко цели - остана една химера


Колоритната изложба беше направена и свалена само за една вечер, защото за да остане повече, бяха нужни спонсори. И Поли се надяваше да намери такива в лицето на еко-организации, които защитават каузи, свързани с пернатите видове. Имало взаимен интерес, но така и не се стигнало до общ проект. И голямото желание на педагожката да обиколи с "Птиците" няколко града в България и да популяризира идеи за защита на застрашените видове, няма да се осъществи.

  
гледай още »

Арт Стихията Поли


Педагожката дълго умува как да кръсти своето така да го наречем детско студио. И избира името Арт Стихия. Идеята й идва от името на едно от децата в детската градина - то носи това необичайно име, взето назаем сякаш от стихотворението на Блага Димитрова. Но Стихия е идеално име за Поли, защото тя е силна като торнато и бликаща като водопад, когато работи с децата, въпреки крехката си фигура. Цялата тази сила се проявава най-мощно, когато води детски партита като аниматор.

  
гледай още »

Първи стъпки в съвременното изкуство


Поли е завършила Дизайн на сценични пространства в НАТФИЗ и Начална педагогика в Софийския университет и прекрасно съчетава качествата,  нужни да запали огъня на творчеството у малките си възпитаници. Тя е жив огън, енергия и талант. И не само тези, които ходят на курса й,  но и останалите, незаписалите се деца - само като видят арт предмети, подредени край стълбите в детската градина - се палят и казват на родителите си - искам и аз! Защото в групите на учителката не просто се рисува, а всеки път се създават нови и нови неща. И децата малко по малко се превръщат в истински творци, участници в съвременното изкуство, толкова неразбираемо и неразгадаемо за нас - възрастните от тези ширини.

  
гледай още »тавани за хол

Не таван, а таван за хол... Галерия снимки на реализирани ваши идеи, видове опънати-окачени тавани за хол от clipso.bg. Не таван, а таван за хол...
Галерия снимки на реализирани ваши идеи, видове опънати-окачени тавани за хол от clipso.bg.  тавани за хол  www.clipso.bg гледай още »