Размразяване на хладилник чрез предварително планиране

Преди да размразите хладилника, винаги е добре предварително да сте планирали размразяването на хладилника за  да можете да се организирате, така че в хладилника  да няма остатъци от нетрайни и замразени продукти. Но все пак ако не успеете да изконсумирате всичко следните съвети ще ви помогнат да запазите храната по време на размразяването на хладилника:

А, те са:

  • Извадете продуктите на балкона (през зимата);
  • Сложете храната в тенджера и я сложете в леген, пълен със студена вода и лед;
  • Поставете продуктите в термопакет (изотермичен пакет) заедно с торбички, пълни с кубчета лед, и го поставете на тъмно, хладно място. Thermopacket може да се закупи в магазина.
  • Термопакетът може да бъде заменен с фолиран полиетилен или всякакъв отразяващ изолационен материал, който се продава в магазините. В този случай продуктите просто трябва да бъдат опаковани с ледени опаковки.
  • Ако вашият хладилник е с два компресора, тогава можете да размразите първо горната камера и да поставите всички продукти в долното отделение и след това да направите обратното.

Извадете от хладилника всички контейнери, рафтове и решетки. Между другото, ние ви съветваме да не изваждате продуктите от хладилника директно в контейнери, тъй като пластмасата може да се пропука от тежестта им.