Здравословното готвене!

Здравословното готвене!

След тежък работен ден е малко вероятно да се насладиш на готвенето, освен ако не го приемаш като другар срещу стреса. Ако то е просто едно задължение за теб, тогава медитацията ще ти помогне. Медитацията помага да се влюбиш във всичко! Медитирай когато си изморен или потиснат! Медитацията ще те освежи и ще те изпълни с жизненост и позитивна енергия. Когато си „изключил“ - медитирай, за да се „включиш“ отново. Накратко казано - медитацията ти помага да успокоиш неспокойния си ум. Много по-вероятно е да сготвиш по-вкусно ястие, когато си спокоен. Нима това те изненадва?

Но това е самата истина – храната е енергия. Хората усвояваме енергията, която е заложена в нея. Предполагам си забелязал, че ако храната е с висока енергийна стойност, се чувстваш много по-щастлив.

Докато развиваш нужното умение, което се изисква, за да готвиш добре, според Каушани има няколко неща, които са изключително важни за приготвянето на здравословно ястие. Петте неща, които трябва да запомниш, когато искаш да сготвиш здравословна храна са:

състоянието на ума си;
главата ти да е напълно покрита;
ноктите изрязани;
ръцете измити;
способността да се насладиш на готвенето;