Инофолик за лечение на женско безплодие

Продуктът Инофолик е подходящ за жени, страдащи от Синдрома на поликистозните яйчници. Съдържа фолиева киселина (200 мкг) и мио-инозитол (2000 мг, какъвто е препоръчителния дневен прием).

Инозитолът е сред най-важните витамини, подобряващи функцията на яйчниците и качеството на яйцеклетките. Освен това той Инофолик за лечение на женско безплодие благоприятно върху инсулиновата резистентност, която се оказва една от най-честите причини за възникване на Синдрома на поликистозните яйчници. В комбинация с фолиевата киселина, мио-инозитолът защитава яйцеклетките от вредните фактори на околната среда.

Инофолик за лечение на женско безплодие спомага за по-добър отговор при контролирана хиперстимулация на яйчниците (в процес на ин витро или друга АРТ процедура), както и за подобряване функцията на яйчниците и матеболизма на захарите и мазнините.

Цената на Инофолик за лечение на женско безплодие варира между 25 и 35 лв. Предлага се под формата на сашета и съдържа 30 сашета, достатъчни за едномесечен прием.