Категория спортни обувки

Изберете категория спортни обувки, която съответства на нуждите ви

Ако тичането е вашият предпочитан спорт, то тогава търсете обувки за бягане. Те са леки и гъвкави, предназначени за продължително или редовно движение по твърди, равни повърхности. Предоставят по-голямо омекотяване и по-лесно движение на краката от обикновените такива, спомагат за абсорбиране на сблъсъка на стъпалото със земята. Проектирани за движения напред, те често разполагат с по-дебела пета и извита подметка.

Ако пък предпочитате бягането оф-роуд ви трябват маратонки, предвидени за каменисти, кални и хълмисти маршрути. Такива обувки имат солиден грайфер за максимално сцепление, подсилени са за опора и защита на ходилата.

В случай че предпочитате удобството на фитнеса или други занимания като аеробика, кик-бокс или вдигане на тежести, може да потърсите по-универсални спортни обувки. Те са пригодени не само за бягане, но и за странични движения на краката, използвани в редица други спортове. Подметките им са подходящи както за фитнес, така и за асфалта или корта.

Вървенето е чудесен начин да сте активни и да поддържате форма. Ако редовно ходите пеша дълги разстояния е уместно да инвестирате в чифт обувки за вървене. Тъй като при вървене първо петата докосва земята, след което плавно се спуска и останалата част от ходилото, ви трябва гъвкава подметка. Водоустойчивостта също е бонус при разходки в по-влажни климати.