6-те съвета за чисти мокети

Почистване на мокети с прахосмукачка

Как се поддържат и почистват мокети- 6-те съвета от професионалисти в почистването. 

 

Почистване на мокети СЪВЕТ 1:

Предотвратете внасянето на външни прахови частици и боклук в помещението

Осигурете многостепенна система за почистване на входовете на помещението. 

Една добре поддържана система от изтривалки за обувки на входовете на сградата и преди помещенията с мокет може да намали драстично внасяните фини прахови частици в помещението. 

 

Почистване на мокети СЪВЕТ 2: Климатизирайте помещението. 

Филтрирането на въздуха от правилно проектирана климатична система ще предотврати влизането на прахови частици от улицата при отворени прозорци в урбанизирана градска среда. 

Твърдите прахови частици са най-големия враг на мокета. 

 

Почистване на мокети СЪВЕТ 3: Почиствайте редовно с професионална прахосмукачка

"Няма по-важна стъпка за поддържане на външния вид и живота на натовареният офис мокет от редовното събиране на прахта. Вакуумирането премахва сухите частици, които мога да повредят настилката. 

С течение на времето, мръсотията и песъчинките се натрупват във вашия килим, и под натиска на редовен трафик, тези частици могат да функционират като шкурка: раздробяват влакната на килима и причиняват преждевременно износване.

Редовното почистване на мокета с прахосмукачка е най-добрата защита срещу повредите, които се причиняват на настилката от твърдите частици.

Създавайки план за редовна поддръжка, определящ колко често трябва да се почистват различни зони - ежедневно за висок трафик, два или три пъти седмично за умерен трафик - и да го извършвате последователно, вашият мокет ще получи най-дълъг живот. 

 

  

Почистване на мокети СЪВЕТ 4: Не оставяйте почистващи препарати в мокета след почистване

При професионално почистване с химикали винаги извличайте напълно от мокета (килима) използваните химични вещества. 

Химикали от почистващите препарати останали в мокета след почистване могат да го повредят необратимо. 

Не забравяйте!
Влакното на мокета е абсорбиращо и ще задържа вода, мръсотия и детергент по време на процеса на почистване. Всяка вода, която остане в килима след почистване, в крайна сметка ще изсъхне - оставяйки следи от препарат в процеса. Препаратът е предназначен да привлича мръсотия и тези остатъчни почистващи химикали всъщност ще влошат локализираното замърсяване, тъй като те продължават да привличат замърсявания след приключване на почистването.

Същият принцип важи за всички химикали за почистване. Важно е да се гарантира, че след почистването всички следи се отстраняват.

Проверете: Колко често трябва да се почиства офисният килим?

 

Почистване на мокети СЪВЕТ 5: ПРИОРИТЕТНО ПОЧИСТВАНЕ след замърсяване

Нищо не нарушава вида на мокета повече от необработените правилно и навреме петна. 

Най-добрият начин да се сведе до минимум постоянното оцветяване и увреждане на килима е да се действа върху разливи и петна веднага щом се появят. Това изисква проактивен екип за поддръжка, способен да идентифицира и да отговори на проблемните области възможно най-бързо. Въпреки че може да изглежда като допълнителна задача, ползите за дългосрочния вид на вашия килим скоро ще станат очевидни.

Ако тежкото, локализирано увреждане или оцветяване е редовно явление заменете мокета с гранитогрес!

 

Почистване на мокети СЪВЕТ 6: НАПРАВЕТЕ ГРАФИК за професионално почистване на мокета

Няма заместител на планираната програма за периодично почистване от професионална фирма за почистване и пране на мокети. Наемете фирма за професионално почистване, специализирана в почистването на търговски килими, за да разработите персонализиран план за почистване на килими за вашето съоръжение с честоти, основани на трафика, замърсяването и очакванията за външния вид .  

За да позволи на офис килим да продължи толкова дълго, колкото е възможно, си струва да се работи с професионална компания за почистване. Дори и с вътрешен екип за поддръжка, който да извършва ежедневното почистване, професионалната експертиза на компанията за почистване може да ви помогне да разработите индивидуален график за почистване и поддръжка - като се гарантира, че всички съвети, обхванати тук, могат да бъдат използвани за максимален ефект , за да удължите живота на офисния си килим.
Избрани сайтове почистване

  • Евро Вип - професионално почистване Евро Вип- професионално машинно почистване на примамливи цени. Почистване на домове и луксозен интериор. Почистване на офиси и т ...

  • Най-актуални страници почистване

  • Голямо почистване организираха община и фирми

  • Поддръжка на мокет в офис- 5 съвета от професионалисти! Почистване на мокет

  • 6-те съвета за чисти мокети Почистване на мокет