Да почистим бързо и евтино. Някои полезни съвети.

Ако решим сами да приготвим препаратите за почистване, ще имаме поне 2 предимства: първо –  наистина ще заблести и второ – ще ни излезе тънко за джоба, защото материалите вече са в шкафа. Можем да почистим с нетоксични, напълно етествени материали, за които нашите баби отдавна знаят и отдавна използват. И така, ето безценният списък:

Почистване на дома 

За начало – оцет. Оставете балсамовия за салатите си, но обикновения е идеален за почистване и дори за премахване на лоши миризми от мивката или пода.

С чаша оцет в литър вода ще почистите идеално и стъклените повърхности у дома, подсушете с вестник или микрофибърна кърпа.

 

За премахване на лоши миризми и почистване на каналите – изсипете чаша суха сода в канала, след това изсипете чаша затоплен оцет и накрая изплакнете с гореща вода.

 

За премахване на котлен камък. За да почистите котления камък от съдомиялната машина или кафеварката – пуснете един цикъл само с вода и оцет.

 

Лимони: Нищо не може да се сравни със свежия аромат на лимоните, но с тях можете още и да почистите мухъла от банята, да почистите микровълновата или пък дъската за рязане.

 

Хлебна сода: Абсорбирането на лоши миризми е една от силните й страни, затова една отворена кутийка с хлебна сода в хладилника винаги е добре дошла.

 

Ако напълните за няколко часа кофата за смет с вода и изсипете чаша сода в нея, неприятната миризма ще изчезне напълно. Изплакете добре кофата след това.

Ще почистите килима, ако го поръсите с хлебна сода, оставите за малко и след това почистите с пахосмукачка.

 

Загорял съд пък ще светне, ако го напълните с вода, добавите няколко лъжици суха сода и го сложите на котлона, докато водата заври. След това изчакайте да поизстине и вече с лекота ще изтъркате загорялото.

 

Зехтин: Ако смесите чаша зехтин с чаша лимонов сок ще получите много добра смес за полиране на дървени повърхности, а неръждаемата стомана ще заискри до съвършенство, ако върху парче плат сипете малко зехтин и я изтъркате.

 

Кислородна вода: С изключение на деликатния мрамор, можете да дезинфектирате всичко в дома си с нея.

 

Желаем ви успех!

 
Избрани сайтове  

Най-актуални страници  

  • Д-р Петър Керемедчиев: Поне 10 млн. лв. кредит трябват за болницата във Враца

  • Копис | COPIS 2019 COPIS 2019

  • Покана за безплатен вход на COPIS 2019 гледай още » ...

  • Летен Отпуск 2019

    Уважаеми партньори, колеги и клиенти,   Уведомяваме Ви,   че фирма „ Чех Пласт“ ООД излиза в летен годишен отпуск. Последният ни работен...