Обрзавеждане за баня

Интериор и обзавеждане на банята.

Интериор и обзавеждане на банята. Шкафчета за баня с мивка? Плочки за баня?

Цена на ремонта, интериора и обзавеждането на баня

Задължителното обзавеждане за баня гълта поне 300-400 лева, при това ако заложите на качествена българска санитария. Най-добре е да си набавите затворен порцеланов моноблок.

Цените на различните модели започват от 156 лв. и надхвърлят 200 лв. Приблизително толкова следва да се предвидят за покупката на мивка. Самата мивка може да се намери за 64-70 лв. (при стандартни размери 60 см). При конзолите цените варират с десетина лева нагоре или надолу, в зависимост от вида им. По-скъпите висящи конзоли обикновено излизат колкото самата мивка (60-65 лв.) Стояща се купува и за 50-53 лв. Другият вариант е да си набавите мивка, вградена в плот, и с шкафчета. В зависимост от марката, фирмата и големината новата придобивка излиза между 280 и 1000 лв., че и повече.

 

Мивка или шкаф с мивка в интериора на банята


Има естествено и суперавангардни решения. Минималистичният стил твърдо навлезе и в банята, но още не е по джоба на българина. Иначе не е проблем да се сдобиете с мивка от закалено стъкло срещу 600 или 1200 лв. По подобен начин стоят нещата и с минидетайлите в банята. Без тях не можем, но пък не е задължително да се бръкнете с 900 лв. за смесител с фотоклетка. По-важно е да заложите на съвместими и пасващи си като стил дреболии. Цените на смесителите за умивалника тръгват от около 34-36 лв. и гонят феноменални суми. Нещо добро се намира за около 43 лв. Цената в голяма степен варира и в зависимост от това дали смесителят е стоящ, или стенен. Стоящите са по-скъпи, но елегантни. На места например стенните струват 59-60 лв., а стоящите - 61-62 лв. Близо два пъти повече излиза оборудването за душа, и то ако заложите на средната класа. Иначе за 400 лв. не е проблем да си набавите смесител за вана с термостат.


Вана, душ-кабина в банята или и двете?


Решението зависи преди всичко от големината на помещението и не толкова от дебелината на банковата ви сметка. Често дори сравнително луксозните вани излизат по-евтино, отколкото една модерна и маркова душ-кабина. А за нея може да се похарчат между 4600 и 18 000 лв. в зависимост от опциите (парна сауна, няколко вида хидромасаж, подвижен душ, термостатичен смесител, осветление, радио и т.н.). Комбинираните варианти (душ-кабина и вана) излизат и двойно по-скъпо.


Ако обаче снобизмът не ви тресе, най-добре е да се ориентирате към златната среда. Любителите на ваните могат да заложат например на акрилните модели. За разлика от металните те не се лющят, не ръждясват и не е задължително да се доизграждат с плочки. Те могат да са вградени или стоящи. Цените им започват от около 240 лв. и стигат до 700 лв. Това е при условие, че не вграждате хидромасаж.
Най-евтини са металните вани. Те могат да се намерят за около 75 или 140 лв. Лидерството по високи цени се държи от порцелановите модели. Някои от тях се предлагат по 5000-10 000 лв. Заради високите цени и претенциозния и крехък материал обаче търсенето им никак не е голямо.

Вариантът вана в малките помещения е просто табу, особено ако страдате от клаустрофобия. Освен това една душ-кабина може да внесе много повече стил в мокрото помещение. Клетката може да бъде специално закупена или оформена със своеобразна завеса. За специална кабинка трябва да се предвидят поне 190-200 лв. Цената естествено варира от вида на материала, размера и параметрите на клетката.
Малко по-сложно стои въпросът с избора на поддушовото корито. По подобие на ваните изборът може да се прави между метални или акрилни екстри. Първите са по-евтини, изискват по-специален монтаж и са правоъгълни. Цените им почват от 70 лв. и стигат 160 лв. Макар и с около 40-50 лв. по-скъпи, акрилните изделия се предпочитат не само защото могат да са заоблени, но и заради лесното им прикрепяне към подовата настилка (лепят се със силикон).
И след като сте решили и този въпрос, остава да прецените къде ще сложите коша за пране или някоя и друга декоративна джунджурия.

Колкото и да е модерна, ваната е просто немислимо решение за малка баня.
Избрани сайтове мивка

Най-актуални страници мивка

  • Цялостен ремонт на баня - етапи, изграждане, строителство Как да направим ремонт на баня за 14 дни?

  • Филтрираща система за вода - единична, с филтър от активен въглен Филтрираща система с активен въглен

  • БЕЗПЛАТНИ МАЛКИ ОБЯВИ