Колко точно балсам за коса да използваме и кога?

Балсам за коса или... Колко точно балсам за коса да използваме и кога?

Това определено е вечният въпрос в грижата за косата – колко балсам трябва да използваме. Ако сложим твърде много, косъмът се утежнява, твърде малкото количество пък ще ни лиши от желания ефект.

Известен стилист от Америка, който се грижи за прическите на звездите, казва и ни дава няколко съвети за правилното миене на косата, които той вярва, че работят най-добре. Та...

По въпроса за балсама за коса, ни съветва да не се страхуваме от него. “Препоръчвам както жените, така и мъжете да използват балсам, защото само така постигаме ефекта на загладен и мек косъм, а ако се страхувате да използвате твърде много от продукта, защото косата ви е тънка и не искате да я утежнявате допълнително, използвайте балсам под формата на спрей без измиване. Така отново ще сте се погрижили за косата си, но без излишно количество продукти”, споделя американеца.

“Ако все пак използвате традиционен балсам или маска за коса, най-лесното правило, което мога да ви предложа, е да нанасяте толкова количество, колкото е дебелината на косата ви, хваната на опашка.Така най-лесно можете да прецените колко продукт ви е нужен.”

Също така той ни съветва, че най-важната част от рутината ни под душа трябва да бъде измиването. Не трябва да остават никакви следи от продуктите върху косъма, иначе косата се утежнява и губи обема си.
Избрани сайтове косата

Нови интернет страници косата

  • Гледай в интернет! За косата

  • Най-актуални страници косата

  • Защо косата побелява? Побеляла коса

  • Методи гледай още » ...

  • 7-те златни правила на красивата коса Златните правила на красивата коса