Коуч чертае пътят към богатството

Пуснете парите да дойдат при вас

Подсъзнанието диктува

За да започнем да печелим пари, трябва да имаме много нещо. Но най-важното е да имаме необходимата настройка. Напоследък е много модерно да се говори за позитивно мислене. Започвам сега да си мисля – "Аз печеля с лекота", "Аз съм богат" и така ще стана богат. На практика обаче не се случва толкова лесно. Това констатира коучът Мария Трайкова, която помага на хората да стигнат до подсъзнанието си и оттам да командват пулта на своите пари.

"Не съм противник на позитивното мислене. Но го разбирам като начин да погледнеш на всичко от добрата страна. Ако това ми се случва, какъв е урокът, каква е ползата от него. Когато става въпрос за утвърждения  от рода на „Аз съм богат“ –нещата са много по дълбоки. На съзнателно ниво ние можем да си внушаваме, че сме богати, но каква част заема съзнателният ум – 5-15%. Останалите 85-95% е несъзнаваното и подсъзнанието.", казва терапевтката.

Една от задачите на нашето подсъзнание е да ни пази. Там са натрупани всички наши вярвания и убеждения, които сме попили от нашите родители и обкръжаващата ни среда още от деца. Нека сега да помислим – ако съзнателно се опитваме да повярваме самовнушението „печеля пари с лекота“, но от детството си сме програмирани, че „богатите са лоши и алчни“ и е по-добре да бъдеш "беден и добър", отколкото „лош и богат", кой мислите, че ще спечели? Съзнателния ум с неговите 5% или подсъзнанието?

Тези въпроси задава коучът Мария Трайкова, която умее да разрушава стените, които делят всеки един от нас от неговото потенциално благосъстояние. Тя се е обучавала от американски специалисти в областта и е представител за България на уникален метод, който да разруши вътрешните прегради.

SOS - богатството е "опасност"

На подсъзнателно ниво ние вярваме, че е опасно да бъдем богати, защото богатите са "лоши, алчни, експлоатират бедните" – това се внушава от филмите, от книгите, от приказките... Тогава колкото и да се опитваме да натрупаме богатство, няма да се получи. Нашето подсъзнание ще ни саботира, за да ни пази. Защото за него е „опасно" да бъдем богати.

Възможно е от деца да сме научили, че за да печелиш много, трябва да работиш много и да нямаш време за семейството си. Тогава отново за нашия ум има червена светлина“опасност“ - печеля много=нямам време за семейството, а аз не искам това. Тогава макар съзнателно да искаме да печелим и да бъдем богати, не успяваме да направим стъпките към така желаните пари, защото на подсъзнателно ниво те са "опасни". 

Как да се измъкнем от примката?

Съществуват различни начини за справяне с подсъзнателните блокажи. Но един от най-успешните е ТЕС – техника за емоционална свобода. Наричат я още инструмент „ум-тяло“.

Какво представлява ТЕС?

Това е практика, която освобождава нервната система от погрешните вярвания.

Как действа ТЕС?

Чрез потупвания с пръсти по определени акупунктурни точки по главата и торса човек сам въздейсва на собственото си тяло-съзнание и най-вече подсъзнание. Техниката е лесна и напълно безопасна и може да си прилага от всеки.

Защо ни е нужен коуч/терапевт?

Това с което може да помогне опитен терапевт, коуч, или практик е в намирането на старите убеждения – тъй като те са несъзнателни следователно невидими, скрити за нас.

Какво прави терапевтът?

Задава подходящи въпроси. Така опитният коуч ни помага да открием погрешните, спъващите ни убеждения. И така можем работейки по метода ТЕС да се освободим от тях и да ги заменим с нови - градивни схващания, които ни водят по пътя към успеха и материалното благосъстояние.

Само за печелене на богаство ли помага методът?

Не, техниката за емоционална свобода има многобройни приложения – може да ни помогне при фобии, в опитите ни да се освободим от излишните килограми, при сценична треска, когато отлагаме важни стъпки. Действа при всякакъв вид самосаботаж.
*

Избрани сайтове –