Дрехи за бизнес пътуване

Първо определих бизнес облеклото. Задължително костюм от три части, а може и четири – пола, панталон, рокля и сако в цвят, който съответства на климата. В случая климатът е топъл и избрах актуалния цвят пудра или nude, както още го наричат, а може да изберете и бяло, но това е цвят за смели хора, защото се цапа доста. Ако отивате на студено избирате по-тъмни цветове. За Маями можех да избера и нещо ярко, но трябва да прецените правилно колко сериозна е работата Ви и как искате да бъдете възприети. В никакъв случай не залагайте за делова визия на десени с цветя и точки! Разрешени са фини райета, но не препоръчвам карета.

Материите на костюмите за път не бива да са естествени, защото дрехите Ви ще се мачкат непрекъснато. Изберете микс от вискоза и трико punto, която ще пада добре и няма да се мачка. Кройката трябва да е изчистена, удобна и да не очертава прекалено извивките на тялото, дори то да е перфектно. За деловия стил е абсолютно забранено да излъчвате прекален сексапил! Изберете панталон със зашити ръбове, за да не се чудите дали ще объркате ръба при гладенето и ще имате вместо един - два ръба. Такива панталони стоят по-добре и оптически издължават и прибират силуета. Роклята и полататрябва да са с дължина около коляното. Имате възможност да изберете модел от пролетната колекция на Traveler by VHK Fashion многофункционална рокля от 2 части с дължина до коляното. Долната част е от изчистена едноцветна немачкаема материя, без ръкави и със сако е много подходяща за делова визия. За вечерта просто обличате горната част, която е със същата дължина, но изработена от еластична ефектна дантела в същия цвят като другата част и е с дълги ръкави. Тази рокля е подходяща и за втората ваканционна част от пътуването.

Към костюма добавете една класическа риза в бял цвят и няколко лекикопринени блузи от вискозна коприна, които не се мачкат. Така ще имате поне 5 възможни комбинации за различни визии. Забравете големите деколтета и голите гърбове. Използвайте роклята за вечерите като добавяте ефектен шал или красиви бижута. За през деня заложете на обувки с нисък ток, но не равни, а за вечер обувки с висок ток. Тук можете и да прекалите с височината, но само вечер! Цветът на обувките нека е тъмен и най-добре – класически черен, който е стилен и отива на всичко. Същото важи и за студеното време, но както казах с други цветове и други материи. Правилата са същите само тук трябва да добавите красиво и изискано палто с дължина до под коляното или до глезена. Кожените палта не са подходящи за бизнес визия, освен ако не сте много богата дама или директор, генерален мениджър, собственик на бизнес и т.н.