Какво е необходимо да направим, за да спрем цигарите без последствия?

Какво е необходимо да направим, за да спрем цигарите без последствия?

 Ако сте решили, че с цигарите е свършено, погледнете в хладилника и веднага изхвърлете всичко мазно и вредно. След това го напълнете с плодове и зеленчуци. Щом организмът ви разбере, че сте го лишили от никотин, той ще започне да изисква да го заместите с нещо друго. Ето тук в борбата се включват вашите хранителни запаси.

• Естествено, много по-лесно е да потиснете апетита с нещо сладко, но вие се държите здраво в ръце и ще наблегнете на продуктите с високо съдържание на фибри. Само така ще успеете да оставите цигарите, без да напълнеете. В началото ще ви се стори, че никотиновият и хранителният глад са едно и също чувство и затова зависимостта от цигарите може да се превърне в зависимост от храната. За да не се получи така, започнете да се храните по-често, но с по-малки количества храна.
• За да оставите успешно цигарите и да не напълнеете, трябва да занимавате не само устата си, но и ръцете. За тази цел е най-подходящо да пиете сок със сламка. Но трябва да наблегнете на нискокалорични зеленчукови сокове, без да добавяте сол или захар.
• Някои хора се опитват да заменят цигарите с бонбони. Но това е много грешен подход. Първо, ще си развалите зъбите, и второ, килограмите, от които толкова много се боите, могат да се натрупат за сметка на бонбоните.
• Следете количеството калории, които поемате. Може даже на първо време да си водите дневник, в който да записвате всичко, което сте изяли след спирането на цигарите. Това ще ви помогне да държите теглото си под контрол.
• Минус цигари – плюс спорт. Сега е времето да повишите физическото натоварване на организма. Още повече че движението помага за изработването на ендорфини не по-зле от сладкишите. Освен това, по време на тренировките се засилва работата на белите дробове, а това ускорява метаболизма. С други думи, по този начин организмът по-бързо изхвърля остатъците от токсините. Нещо повече, ако вие непрекъснато се движите, просто няма да имате време да мислите за пушене. Бягането в парка, колоезденето, плуването или друг, подходящ за вас спорт, ще ви подпомогнат в борбата с тютюнопушенето.
И още:
• Кажете "не" на интоксикацията. Включете в менюто си повече продукти, богати на антиоксиданти, каротин, витамин С. За тази цел яжте голямо количество моркови, цитрусови плодове, зелени зеленчуци.
• Пийте много вода – 8 – 10 чаши на ден. Избягвайте кафето и ако можете, по-добре се откажете от него на този етап. Заменете го с билков или зелен чай.
• За занимавка на устата вече знаем, че не трябва да се използват бонбони. Даже ядките и семената, които преди години се считаха за панацея, днес спадат към забранените продукти. Но сухи плодове и ябълки можете да ядете в произволни количества.
• Съобразявайте се с менструалния си цикъл. Ако сте решили да оставите цигарите, направете го след края на ПМС и менструацията. В този период организмът на жената и без това не се намира в най-спокойното си състояние, а и много жени точно тогава леко повишават теглото си.
Сега вие знаете как да оставите цигарите, без да напълнеете. Достатъчно е само да се престрашите да опитате и старателно да се придържате към указанията.
Избрани сайтове цигарите

Най-актуални страници цигарите

 • Магия между Азия и Европа Турция

 • По-скъпа почивка в Гърция Почивка в Гърция

 • Има ли начин да оставим цигарите, без да напълнеем? гледай още » ...

 • Комплекс Адмирал

  Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас. Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас.

  Комплекс Манастира 1 и 2

  Първа линия пшремиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил. Първа линия пшремиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил.

  Апарт-комплекс Делфин

  Апарт-комплекс Делфин е на втора линия в Св. Влас, на около 250м от плажа и яхтеното пристанище. Апарт-комплекс Делфин е на втора линия в Св. Влас, на около 250м от плажа и яхтеното пристанище.

  Комплекс Южен Бряг

  Комплекс Южен Бряг е на втора линия, на около 150 м отплажа на Свети Влас. Комплекс Южен Бряг е на втора линия, на около 150 м отплажа на Свети Влас.

  Комплекс Бриз

  Само на 200м от плажа на Св. Влас, над комплекс Манастира. Само на 200м от плажа на Св. Влас, над комплекс Манастира.

  Боядисване с латекс

  6-те основни грешки при боядисване с латекс! Най-важното за боядисването с латекс. Основни правила от Лукс Ремонти БГ Материалът Боядисване с латекс е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Цялостен ремонт на баня- цена и срок

  Можем ли да направим цялостен ремонт на баня за 10 дни и на каква цена? Етапи в ремонта на банята Демонтаж на наличното санитарно оборудване и смъкване на плочките.Демонтират се старите плочки и водопровод. Извозват се отпадъците с контейнер до специализирано сметище. Смяна на тръбите в банята.Полага се нов водопровод и нови тръби за чиста... Материалът Цялостен ремонт на баня- цена и срок е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Първи стъпки за един успешен ремонт

  Едно условие всеки ремонт да бъде изпълнен добре-Трябва да се гледат цялостно нещата. Трябва да се прозрат връзките между помещенията и условията, които залага специфичното им предназначение. Материалът Първи стъпки за един успешен ремонт е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  За влагата и вътрешната изолация на баня..

  Една етична и професионална фирма за вътрешни ремонти ще се погрижи наистина да ви изолира от просмукващата се влага в банята. Материалът За влагата и вътрешната изолация на баня.. е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Започва се. Да изкъртим старото ефективно!

  Ако ще правите цялостен ремонт на банята, редът е ясен. Няма да минете без къртене на стени, под, арматура, без прокарване на нови тръби... Материалът Започва се. Да изкъртим старото ефективно! е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Какво значи добре ремонтирана баня?

  Когато става дума за ремонт на баня, експедитивността е от значение. А за да сме в график, грешките трябва да са сведени до минимум. Което е изискване, преди всичко, за качествени материали, специализирани инструменти и професионални работници. Избраната фирма за ремонт на баня трябва да покаже и докаже, че не прави компромис с материалите, инструментите и хората. Материалът Какво значи добре ремонтирана баня? е публикуван за пръв път на Лукс...