Основен слой

Основен слойОсновен слой:

 Основният слой е познат още като вътрешен слой. Това са дрехите, които носите директно върху кожата си.

Главното предназначение на основният слой е да отвежда влагата далеч от тялото ви и да я прехвърли към по-външните слоеве, откъдето евентуално да се изпари. За да става това по-ефективно, основният слой трябва да приляга плътно към кожата ви, за да бъде в контакт с влагата още в момента, в който тя се появи.

Другото предназначение на вътрешния слой е да осигури известна изолация от студа.Въпреки, че това не е основното му предназначение, в екстремно студени условия основният слой помага на останалите слоеве да ви запазят топъл.

Материята на основния слой трябва да абсорбира по-малко от един процент от теглото си във влага, за да могат да изсъхват бързо. Съвременните синтетични материи, които се използват за направата на основния слой, включват полипропилен и капилайн (capiline). За тези, които предпочитат естествените материи, подходяща е коприната. Тези материи задържат толкова малко вода, че излеждат почти сухи, дори след като са били току-що извадени от водата.

Други използвани материи са комбинациите от полиестер и вълна. Основно те се използват когато е нужна максимална изолация от студа, в допълнение към отвеждащата влагата функция.

В зависимост от метеорологичните условия, които очаквате, основният слой може да има различна дебелина:

Лекият основен слой се използва в периоди на интензивно физическо натоварване, когато изискването да останеш охладен и да се отведе влагата далеч от тялото е от особенна важност.
Средно дебелите основни слоеве са малко по-плътни и тежки. Освен че могат да отвеждат влагата далеч от тялото, те предлагат и по-добра изолация от леките материали.
Тежките основни слоеве се използват в условия на екстремен студ.

Препоръчително и практично е да вземете един лек и един средно дебел основен слой, отколкото едно тежко и дебело вътрешно облекло. Това е по-удобно, тъй като според обстоятелствата може да носите или едното, или двете едновременно.
Избрани сайтове влагата

Най-актуални страници влагата

 • Разбиха огромна наркооранжерия във врачанско село

 • Съвети, подготовка, инструменти Боядисване с латекс

 • Как и с какво да сме модерни на плажа? Модерни на плажа

 • Комплекс Адмирал

  Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас. Адмирал се намира на 250м от плажа, на първа линия в Свети Влас.

  Комплекс Манастира 1 и 2

  Първа линия пшремиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил. Първа линия пшремиум! Това е първия апарт-комплекс, положил началото на Диневи Ризорт. Името на комплекса е в чест на древните манастири на това място и архитектурния му стил.

  Апарт-комплекс Делфин

  Апарт-комплекс Делфин е на втора линия в Св. Влас, на около 250м от плажа и яхтеното пристанище. Апарт-комплекс Делфин е на втора линия в Св. Влас, на около 250м от плажа и яхтеното пристанище.

  Комплекс Южен Бряг

  Комплекс Южен Бряг е на втора линия, на около 150 м отплажа на Свети Влас. Комплекс Южен Бряг е на втора линия, на около 150 м отплажа на Свети Влас.

  Комплекс Бриз

  Само на 200м от плажа на Св. Влас, над комплекс Манастира. Само на 200м от плажа на Св. Влас, над комплекс Манастира.

  Боядисване с латекс

  6-те основни грешки при боядисване с латекс! Най-важното за боядисването с латекс. Основни правила от Лукс Ремонти БГ Материалът Боядисване с латекс е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Цялостен ремонт на баня- цена и срок

  Можем ли да направим цялостен ремонт на баня за 10 дни и на каква цена? Етапи в ремонта на банята Демонтаж на наличното санитарно оборудване и смъкване на плочките.Демонтират се старите плочки и водопровод. Извозват се отпадъците с контейнер до специализирано сметище. Смяна на тръбите в банята.Полага се нов водопровод и нови тръби за чиста... Материалът Цялостен ремонт на баня- цена и срок е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Първи стъпки за един успешен ремонт

  Едно условие всеки ремонт да бъде изпълнен добре-Трябва да се гледат цялостно нещата. Трябва да се прозрат връзките между помещенията и условията, които залага специфичното им предназначение. Материалът Първи стъпки за един успешен ремонт е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  За влагата и вътрешната изолация на баня..

  Една етична и професионална фирма за вътрешни ремонти ще се погрижи наистина да ви изолира от просмукващата се влага в банята. Материалът За влагата и вътрешната изолация на баня.. е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Започва се. Да изкъртим старото ефективно!

  Ако ще правите цялостен ремонт на банята, редът е ясен. Няма да минете без къртене на стени, под, арматура, без прокарване на нови тръби... Материалът Започва се. Да изкъртим старото ефективно! е публикуван за пръв път на Лукс Ремонти БГ.

  Какво значи добре ремонтирана баня?

  Когато става дума за ремонт на баня, експедитивността е от значение. А за да сме в график, грешките трябва да са сведени до минимум. Което е изискване, преди всичко, за качествени материали, специализирани инструменти и професионални работници. Избраната фирма за ремонт на баня трябва да покаже и докаже, че не прави компромис с материалите, инструментите и хората. Материалът Какво значи добре ремонтирана баня? е публикуван за пръв път на Лукс...