Антицелулитен хранителен режим

Антицелулитният хранителен режим не е консумация на определени храни в определен грамаж и под определен час. Това е по-скоро избягване на храни, които допринасят за формирането на целулит. На „пиедестала“ застават солта, която спомага за задържането на вода в тялото, газираните и подсладени напитки, алкохолът и храните с високо съдържание на консерванти (следете етикетите за съдържание на Е-та).

Катализатори на целулита са още тестени храни и всякакви изделия от бяло брашно, пържени и мазни храни, маргаринът и маслото, както и продукти, които съдържат аспартам (аспартамът е подсладител, който се задържа в тялото като токсин за 10 години).

Препоръчително е антицелулитната диета да е фокусирана върху консумацията на пресни или с минимална преработка плодове и зеленчуци, фрешове, пълнозърнести богати на фибри храни, кафяв ориз, риба, пилешко или пуешко месо, киноа или чия, яйца, извара или нискомаслено сирене, сурови ядки и др.

От изключителна важност е приемът на минимум 2 литра вода на ден. Колкото повече вода пиете, толкова повече течности изхвърляте, а с тях и повече токсини от тялото си. Изчистеното от токсини тяло има по-добър метаболизъм, съответно по-добро изгаряне на мазнини.