Коронавирус

Коронавирус

Ако се придържаме към тези прости правила за хранене имаме една голяма сигурност, че дори и да се срещнем с коронавируса-https://www.kakvo.net/e-COVID.html, ние няма да се разболеем.

Основното е, да се държи отговорност за вътрешното състояние на организма, за чистотата на кръвта, лимфата и да помним известната поговорка, че НИЕ СМЕ ТОВА, КОЕТО ЯДЕМ. Всички я знаем, но малко от нас обръщат внимание на тази закономерност. Да живееш, без да държиш сметка за това, какво слагаш в устата си и да смяташ, че като дойде време и ще му мислиш – нали затова има лекари, лекарства, ваксини, е признак на ограниченост и недалновидност. Имунната система и силата на организма се градят и поддържат с мисъл.

Вирусът реагира на нас не защото кихаме, кашляме, а защото в нас ИМА ХРАНА ЗА НЕГОВОТО ПРЕПИТАНИЕ.

Простите организми, вирусите, имат избирателна чувствителност към киселинността на кръвта и към слузта в нашето тяло. Имаме ли киселинна кръв, то вирусите ще се устремят към нас. Ако НАШАТА КРЪВ НЕ Е КИСЕЛИННА, НИЕ НЕ СЪЩЕСТВУВАМЕ ЗА ТЯХ. Ако ние премахнем от тялото това, с което се хранят вирусите, бактериите, то ние спокойно можем да се срещаме с тях.

Питателната среда за вирусите, това е НАТРУПАНАТА В ИЗЛИШЪК ВРЕДНА СЛУЗ, която се образува от приема на неправилна храна или неправилната работа на нашия организъм и поразява дейността на дихателните и храносмилателни органи, лимфната система, матката, влагалището, отделителната система, съединителната тъкан. В този случай от вирусите трябва да ни защити имунитетът, но има неща, които я обезсилват. Едно от тях е: Захарта - приемайки сладко, нашият имунитет излиза от строя за СЛЕДВАЩИТЕ 2-3 ЧАСА и тъй като в нашата храна има добавена много захар и почти непрекъснато през целия ден употребяваме нещо сладко, то ние фактически не можем да разчитаме на имунната си система. Никакви маски и скафандри няма да ни спасят, ако нашето тяло е хранително за вирусите и бактериите и точно по тази причина е нужно е да се премахнат от менюто, следните храни, които са слузообразуващи:

 

ЗЪРНЕНИТЕ ХРАНИ – пшеница, ръж, ечемик, овес, като и приготвените от тях хляб, макарони, пици, съдържащи глутен - този сложен скорбяло-протеинен комплекс, който е причината за повишаване нивото на слуз в тялото.

МЛЕЧНИТЕ ХРАНИ – особено прясно мляко, сметана, сирене, кашкавал, заради високото съдържание на казеин, способстващ също за образуване на слуз.

Стремежът е, да поддържаме добра среда в организма, чрез включването на храни слузоразтворители, някои от основните са:
ГОЛЕМИ КОЛИЧЕСТВА САЛАТА – ОСОБЕНО ЗЕЛЕНА САЛАТА И МАГДАНОЗ, който се явява много силен имнуномодултор, количеството на витамин С в него е 10 пъти повече отколкото в лимоните.
ЦВЕКЛО С МОРКОВИ, ЯБЪЛКИ - това стимулира работата на черния дроб, който отделя от организма слузта и колкото по-добре работи, толкова по-чисто е нашето тяло и се намалява възможността да се разболеем.
ПЛОДОВЕ – ОСОБЕНО ЦИТРУСОВИ.